adeniumlarıma acele yardım lazım :S
merhaba,forumdaki bilgi deryasından öğreneceğim çok şey var ama acele bilgiye ihtiyacım var öncelikle tecrübelerinizden faydalanmak istedim münkünse.
haziran ayı sonunda adenium tohumlarımı izmirde bir yerden aldım kendileri ithal ediyormuş , orjinal vatanından geldiğini söylediler. gelince 10 gün içinde çimlendiler.hemen hemen yarısını ( çoğunu çimlendirirken ) fire verdik şu an elimde 1 tane anna ,3 tane dark spicy ve 3 tane udomtrap fidesi var . dün izmirden adeniumlar için özel hazırlanmış toprak karışımım geldi ve rahata erişmelerini umarak değiştirdim topraklarını , pek keyifli görünmediler bana.bir kısmının gövdesi biraz buruşmuş gibiydi su kaybına bağlı olduğunu tahmin ediyorum.bazılarının yaprakları alttan sararıyor gibi görünüyor bir kaç yaprakları bu şekilde sarardı ve kurudu onları kopardım.çürürler diye çok su vermedim ama evin havası kuru geliyor herhalde. evin içinde kaloriferli odada 23 derece ortalama sıcaklıkta yaşamaya çalışıyorlar.(fotoğraflarını yakında göndermeye çalışacağım). çiçekli bitkiler için olan sıvı bitki gübresiyle yapraklarını gübreledim dün suladıktan sonra , biraz toprağına da döktüm tabi. şu an pencere önünde değiller kış başından beri doğuya bakan pencere önünde kalorifer peteğinin yukarısındaydılar. ölmelerinden korktum dün hemen biraz petekten uzağa yükseğe taşıdım.oda yine aydınlık ama eskişehir bu kış epey çetin soğuklar gördü güneşli havalara daha kavuşamadık. ben bu baharda adeniumlarımın çiçek açmasını bekliyordum ama bodur görüntüleri umudumu yoketti diyebilirim. gelişmelerini sağlamak için ne yapabilirim acele yardım talep ediyorum.
|