![]() |
|
![]() |
#1171 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Jezebel, Çok güzel bir anlatım olmuş. Bundan sonra çelik alma işlemi yapacak arkadaşlar için referans olacaktır. Küçük bir not; Kendi tecrübem İstanbul - Sapanca arasında baharda çiçek taşıması yaparken bir adenium yaklaşık yaklaşık 3 cm'den kırılmış. Tahminime göre 1,5 saat sonra fark edip hemen kırılan yerin yanına öylesine diktim sanıyorum 10-15 gün sonra da tuttuğunu fark ettim şu an yavaş da olsa gelişimini sürdürüyor. Bunu niye yazdım bir çok şeyi doğru yapmamız şart fakat bazen şans yanınızda olursa öylesine toprağa dikiverdiğiniz küçüçük bir parça (çelik bile denemez) tutabiliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1172 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili tturt, acemi şansına inanırmısınız? Ben inanıyorum. Ancak herşeyi şansa bırakmamak lazım. Adenium çeikleri konusunda ben de kendime göre tecrube kazandım. Daha önce aldığım 10 çelikten sadece 3 tanesi köklendi. Son olarak sadece iki 7 cm'lik çelik aldım. Diatomite çift saksı yöntemine göre diktim ve sera uyguladım. İkisi de köklendi ![]() Zamanla hepimizin deneyimi artacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1174 |
Ağaç Dostu
|
Adenium ustalarına bir kaç sorum olacak. Üçünü de tohumdan yetiştirdim, Şubat ayında üç yaşını bitirecekler. Bu bitkimin uzayan dalını form vermek için budamak istiyorum, sütlü sıvısının akmasına izin verirsem bitkim zarar görür mü? ![]() Bu iki bitkimin yaprak formları diğerlerinden farklı, bu yaz açtılar mı bilmiyorum(yaz boyu şehir dışındaydım). Yaprak yapısına bakarak hangi tür olduğu anlaşılabilir mi? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1175 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Bende obesum var alttakiyle aynı. Bu durumda ortadaki arabicum olabilir. Kesin midir derseniz, hayır. Özsuyu bir süre akıp duruyor. Ama ben peçeteyle kuruluyorum. Özel bir nedeni yok böyle yapmamın. Nette yapanlar da yapmayanlar da gördüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1176 |
Ağaç Dostu
|
Cevap için teşekkür ederim memet bey, arabicum ektiğimi hatırlıyorum, tohumları mix almıştım ama ayrıca özel olarak getirttiğim tohumlar da vardı, seneye ne olduğunu anlarız inşallah. Bu durumda sevgili Jezebel'in 1322. mesajı doğrultusunda hareket ediyorum, inşallah bitkimi kaybetmem, 18 saksıdan 6 tane kaldı çünkü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1177 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adalet başaracağından eminim. Ben bir bitkiden 5 çelik aldım, hepsi köklendi. Böylelikle çelikleri köklendirmek daha kolay bitki elde etmek demek.Takas yaparız ![]() ![]() Soğuk ve aşırı sulamanın dışında bir zorluk yok sanırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1178 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Jezebel, tohumdan yetişenler daha bir kıymetli oluyor gözümüzde nedense, bunun için ince eleyip sık dokuyoruz. Soğuk konusu pek düşündürmüyor beni, tüm kışı Güneye bakan balkonda geçiriyorlar, sulama konusuna da alıştılar sanırım, bir kaç günde bir suluyorum, onlar da istemem demiyorlar. Takas yaparız elbette, hediye bile olur ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1182 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2006
|
Aynı gövdeye, 3 (üç) farklı çelik aşılı ademium. ![]() Üçüncüyü aramayın. Henüz açmamış... Yahoo Adenium Grup'tan alıntıdır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1183 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2010
|
Maşallah,kıskanmamak elde değil,biz daha alfabenin ''A''sına gelemedik sevgili drhegeli aşılamış,çiçek açtırmış,birde üçüncüyü aramayın açmadı diyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1184 |
Ağaç Dostu
|
Benim değil... Alıntı sadece... Benimkilerin, tek çiçeğini görsem razıyım... ![]() Düzenleyen drhegeli : 11-04-2012 saat 12:05 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1185 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2010
|
Sevgili Drhegeli, alıntıda olsa,bu güzelliği aktardığınız için teşekkürler,eminim sizinkilerde en kısa zamanda,sevindirir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1186 |
Ağaç Dostu
|
Yolumuz uzun ama bir gün bizlerden biri de kendi aşılı bitkilerinin fotoğraflarını sitede paylaşacaktır. Yeter ki tutkumuz sönmesin... Ama önce şu kışı bir atlatalım... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1190 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-10-2011
|
Herkese merhaba Bonsai yapmak istediğim bir adeniumum var. kazık kö budamasını ne zaman yapmam uygun olur? Şimdiden yanıtlarınız için teşekkür ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1192 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Selamlar ağustos ayında yaklaşık 20 tohumu çimlendirdim. Bir kısmını daha çimlendikten sonra arkadaşlara dağıttım. Bir kısımını da kendime ayırdım. yaklaşık olarak 6 ay geçmesine rağmen adeniumlarda uzama fazla olmadı. Bazılarının yapraklarında sararmalar da var. Boylarının uzaması için ya da gelişebilmesi için şimdi ne yapmalıyım? Fotoğraflarını ekledim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1193 |
Ağaç Dostu
|
Tohumdan çimlenen adeniumlar ilk senelerinde dinlenme (dormancy) dönemine girmeyebilirler. Yani gelişmeleri beklenir. Sizin durumunuzda birkaç veriye ihtiyacımız var : - Ortam ısısı nedir? - Güneş görüyorlar mı? Ne kadar görüyorlar? - Sulama sıklığı nedir? - Gübreliyor musunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1194 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
-Güneye bakan camın önündeler . Karadeniz bölgesinde kışın ne kadar güneş görebilirseler görüyorlar ![]() -Sulama sıklığım 12-15 gün aralıklarla suluyordum. Ama bir tanesinin gövdesinde buruşma meydana geldi. Suladım bitki düzeldi. Artık haftada bir sulama yapacam galiba. -Hiç gübre koymadım. Hangi gübre kullanmalıyım. bilmiyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1195 |
Ağaç Dostu
|
Çimlenen tohumdan çıkan ilk çift yaprak (çift çeneklilerde) koteledon yapraklarıdır. Gerçek yaprak değildirler. Daha çok besin deposu vazifesi görürler. Filiz, yaşama tutunabilmek için bu besini kullanır. Koteledon yaprakları döküldükten sonra ise yetiştirme ortamına bağımlıdır. Eğer yetiştirme ortamı besin bakımından fakir ise dışarıdan takviye gerekir. Sizin durumunuzda, sararan yapraklar beslenme bozukluğu işareti olabilir. Bunun için (NPK 10-10-10) gibi bir sıvı veya toz gübreyi, etikette tavsiye edilenin yarısı oranında iki-üç sulamada bir kullanabilirsiniz. Not : Pek benzemiyor gibi olsa da yaprak altlarını bir kontrol edin, bit - kırmızı örümcek ihtimalini elemek için... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1196 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yaprak altında bit örümcek yok. kontrol ettim. ama ben hiç gübre vermemiştim. gübre vereyim. bir de burda tarım malzemeleri satan bir yerden küçük bir torbada sarı (tuza benzer) bir gübre aldım. Bana dediki bütün iz elementleri var bunda sulandırıp bitkilerinizin dibine dökün dedi. acaba nedir. bunu kullansam bir zararı olurmu? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1197 |
Ağaç Dostu
|
bir de şu anda fideler kumun içinde yani saksı harcı olarak sadece kum var. bunun da etkisi olabilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1198 |
Ağaç Dostu
|
Benim ilk tercihim olmasa da saf kumda adenium, plumeria gibi bitkileri yetiştirenler var. Ama kumda besin yoktur. Bitkilerinizin ihtiyaçlarını dışarıdan vermelisiniz. Aldığınız gübre için birşey söylemek zor... İçeriğini ve oranlarını bilmek gerekir. Buradaki kaygı, bitkiye ani ve aşırı kimyasal verip köklerini yakmak... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1199 |
Ağaç Dostu
|
Adenium için nasıl bir toprak hazırlamak lazım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|