![]() |
|
![]() |
#871 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-11-2006
|
Sevgili nurguldk Benimde ektigim adeniumlarindan ikisi albinoydu birini maalesef kaybettim digeri hala yasama tutunmaya calisıyor. Sanirim yesil rengi yakalayamadıklari icin saglıklı fotosentez yapamiyorlar ve yasamalari zor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#872 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-09-2009
|
işte yeni çimlenen çöl güllerim ...Her şey yolunda gibi görünüyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#873 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-09-2007
|
Sayın tturt'tan gelen adenium tohumlarımı çimlendirmeden önce 34 sayfayı dikkatle okudum. Bir kaçgün sonra bir kısmını peçetede bir kısmını da 2-4 saat suda beklettikten sonra direk toprağa ekmeyi düşünüyorum. Daha önce çekirdekten limon çimlendirme çalışmalarımda limon çekirdeğini seyreltilmiş oksijenli suda bekletmenin faydasını görmüştüm. Cesaret edersem bir kaçınıda bu şekilde deniyeceğim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#874 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-11-2008
|
Çiçek açan adenium'um....
Çiçek iki aydır tomurcuk halindeydi nihayet açtı.... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#875 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-06-2010
|
merhabalar 1-2 saat ılık suda beklettiğim adeniumlarımı marketten torflu diye aldığım toprağa diktim altını delmedim bu arada kapların ve günde bir kaç kez sulama şansım yok çalışıyorum, zaten de 1 ay oldu çıkmadılar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#876 |
Ağaç Dostu
|
zeynon33, bu bir çöl bitkisi olduğu için malüm pek su sevmez, ayrıca torflu toprak da... Drenajı iyi olan bir kaba, kumlu toprağa ekmeliydiniz. Geçmiş olsun. Ben de bu konuda pek başarılı sayılmam, hazır gelişmişini bile öldürebiliyorum. Yumrusu yumuşayan bir adeniumun tüm dallarını sağlam görünen yerlerine kadar kestim, kesi yüzeyini kuruttum ve kumlu toprağa diktim. Bakalım sonuç ne olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#877 |
Ağaç Dostu
|
Adenium arabicum tohumlarını 4 saat kalmaları için ılık suda bırakmıştım. Derken acil bir durum oldu ve artık ılık olmayan suda o tohumları 6 gün boyunca unuttum. Aklıma gelip de baktığımda tohumlar suda çimlenmiş durumdaydılar. Hemen toprağa alıp seraya koydum. Biri çürüdü, diğer ikisinden biri tavşan kulaklarını çıkarttı, diğeri bugün çıkarır herhalde. Artık seradan güneşe terfi ettiler. Yani bir yanlıştan iki doğru çıkmış oldu. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#878 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-06-2010
|
artık kurtarmam mümkün değilmi elbet biri çıkar diye elimdeki tüm tohumlarıda kullanmıştım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#879 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-11-2006
|
Maalesef onlari unutun zeynon33. Bu arada yolu kosuyoluna (istanbul) dusen varsa 5-6 haftalık adenium obessum şasirtarak (8-10 ad. kök bicimlendirmesi yapip) hediye etmeyi planliyorum. Sadece elden vermeyi planliyorum şu sıralar musaitim ve evdeyim. Lutfen özelden mesaj atın sevgili adenium severler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#880 |
Ağaç Dostu
|
Bende elimdeki adenium tohumlarının bir kısmını kumla karıştırılmış toprağa bir kısmını da peçetede tutarak çimlendirmeye çalıştım biri olmassa biri olur diye düşünmüştüm ama benimde sayın zeynon gibi hiç bir gelişme olmadı. Toftakileri hala tutuyorum. Ümidi kesmem gerekiyor herhalde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#881 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Hava serin gidiyor. Çimlenme için belirli bir ısı gerekiyor. Bu ya sentetik olarak yapılmalı ya da tohum çimlendirme için havanın düzelmesi beklenmeli. Tohumlar erkenden ıslatılınca, ısı uygun olmadığı için çürüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#882 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-09-2007
|
Merhaba, benim tohumdan ürettiğim bir adet adeniumum var. Ancak anlayamadığım bir noktası var. Sadece 3 yaprak çıkarıyor, yeni bir yaprak vermeye başladığı anda diğer yapraklardan biri kuruyor ve düşüyor ve her seferinde boyu biraz daha uzuyor. Bunun nedeni ne olabilir ? Adını 3 yaprak adenium koycam böyle giderse ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#884 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-04-2009
|
Arkadaşlar, Adenium tohumlarını 10 tohumdan sadece 2 fire ile çimlendirdim. Önce 4-5 saat ılık suda beklettim (bunun için tohumların olduğu bardağı hafif yanan bir kaloriferin üzerine koydum) Bazıları su üzerindeydi ve muhtemelen çimlenmeyenler bunlar. Yarı yarıya bahçe toprağı ve ince kum karıştırıp mikrodalgada 5 dk yüksek sıcaklıkta sterilize ettim. Altlarına bir kaç irice delik açtığım plastik bardaklara toprağı koydum. Tohumları yan koyarak, üzerine yarım-1 cm kalınlığında aynı kumlu karışımdan ekledim. Adenium un yetişkini fazla su istemese de, tohum çimlenene kadar ısıya ve sürekli sulanmaya ihtiyaç duyuyor. Ancak kesinlikle su alttan akıp gidecek. Çimlenme ortamı 20 derecenin üzerinde olacak. Ben kaloriferin olduğu camın önüne koyuyorum. Bunlar günde 2-3 kez bolca fıs fıslandı.(çeşme suyu ile değil içme suyuyla) Ve en geç 10 gün sonra koca gövdeleriyle topraktan çıktılar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#885 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-04-2009
|
Tohumları Zengardenden almıştım. Onların önerisiyle bu şekilde hareket ettim. Benimkiler şu anda aşağıdaki gibi. Diğerlerinin bir kısmı hediye edildi. Bir kısmı da albino çıktı ![]() Eklenti 210374 Eklenti 210375 Eklenti 210376[/QUOTE] |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#888 |
Ağaçsever
|
Öğleden sonra tamamen güneş alan pencere önünde duruyor, toprağı kurudukça düzenli olarak suluyorum. Toprak karışımında içinde perlit de bulunan hazır topraklardan kullanmıştım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#890 |
Ağaçsever
|
Bu durumda toprağını değiştirmem daha iyi bir çözüm olur değil mi ? Çünkü her seferinde toprağın tamamının kuru olup olmadığını kontrol etmek daha zor olabilir gibi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#891 |
Ağaç Dostu
|
Ben tohumları çimlendirmeye çalışırken burada yaılanları tek tek uyguladım ama herhalde ısıyı ayarlıyamadım. Keşke 3-5 tane ayırsaydım ama iki şekilde de denediğim için biri olmassa biri olur diye düşünmüştüm ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#892 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2010
|
Sayın, Adenium sever arkadaşlar,sonunda bende, aranıza katıldım, ve yeni çimlenecek, olanlarla (Öncelikle tohumları veren sayın yener bey'e teşekkür ederim.tohumların Mix olduğunu söyledi)10 adet yavru tavşanım, olacak ![]() Bu konuda ( adenium ) deneyimi olan, arkadaşların fikirlerini almak isterim, bu ampul ile bir kaç arkadaşın, bazı bitkilerde başarılı sonuçlar, aldığını biliyorum, ama adenium konusunda bilgisi olan arkadaşa rastlamadım. Düzenleyen ykolko : 22-05-2011 saat 09:11 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#893 |
|
Ben bir kış sera ortamı yapabildim. Soba ıstıcısı ve analog bir termostat kullandım. O kış hiç bir sorun yaşamadan 22 derece sıcaktıkta tuttum hepsini. Ampul ışık da vereceği için geceleri ne kadar uygun olur bilmiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#894 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Memet, ben ampullü, vereceği ısı için değil,vereceği gün ışığı için kullanmak istiyorum, yani kışın yetersiz olan gün ışığına takviye olarak,düşünüyorum,gündüz yanacak, belirli saat yanacak, ve gece sönecek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#896 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Jezebel merhaba... Adeniumlarıma, yaz kış, mutlu yaşayabilecekleri ortamı, en iyi şekilde hazırlamak istiyorum, kuru bir tohumdan gelen, canın sorumluluğunu aldım,onlarda artık canlı (benim küçük torunlarım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#898 | |
|
Alıntı:
Bence gece gündüz belirli bir sıcaklıkta tutmak daha uygun. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#900 |
Ağaç Dostu
|
Haklısınız bu konuda önemli,fakat spotlar sadece ışık veriyorlar bitki ile aralarındaki mesafeden dolayı. Gece,gündüz ısı farkı da önemli bir konu,dediğiniz gibi oda ısısını 28-18 derecelerde tutmak gerekli. bu sene bir deneyip, duruma göre, adeniumlara uygun,olabilecek ortam hazırlayıp camdan, havalandırmalı, ısı termostatlı bir sera planlamayı düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|