agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Sukulent
(https)




Beğeni Düzeni3810Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-01-2010, 09:51   #1
Ağaç Dostu
 
skaraca's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-11-2009
Şehir: Borçka-Artvin / Eskişehir
Mesajlar: 1,377
Galeri: 39
Adenium çimlendirmede yeni yöntem

Daha önceki adenium çimlendirme denemelerimdeki başarısızlıklarım ve başlık altında yazılan bilgiler (özellikle sayın Johnny Guitar'ın yazdıkları) nedeniyle nem ve ısı düzeyini ayarlayabilmek için yeni bir yöntem geliştirdim. Şu anda sonuçları alabilmek için erken.

Adenium ektiğim kabları, içi su dolu olan pet bardak üzerine yerleştirdim. Sulama suyu alttaki delikten pet bardağa akıyor. Pet bardak ise kalorifer peteği üzerinde duruyor. Böylece pet bardak içindesi su ısınarak buharlaşıyor ve ısınan buhar üstteki tohum ekili kabı ısıtıyor. Ayrıca su tahliye delikleri aracılığı ile üstteki toprağın nemli kalmasını sağlıyor. En azından ben bu sonucu alabileceğimi düşündüm.

Name:  IMG_1190 1.jpg
Views: 3238
Size:  28.8 KB Kalorifer peteği üzerinde içi su dolu pet bardak ve onun üzerinde tohum ekili kab.

Name:  IMG_1191 1.jpg
Views: 2772
Size:  49.1 KB Tohum ekili kabın üzerini havalanmayıda sağlayacak şekilde örttüm. Örtü alt kısmındaki nemlenmeyi, su kabarcıkları olarak bu fotoğrafta görebilirsiniz.

Böyle bir yöntem ne derece başarılı olur bilemiyorum tabi ki! Bu yöntemden sonra sırada sayın Johnny Guitar'ın peçete ile çimlendirme yöntemi var. Önümüzdeki hafta üç gün il dışındayım. Dönüşte bu yöntemi uygulayacağım.

skaraca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-01-2010, 18:26   #2
Ağaç Dostu
 
johnny guitar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-12-2008
Şehir: Kdz Ereğli/Akçakoca
Mesajlar: 156
Sayın Skaraca yönteminiz iyi fikir gibi görünüyor.Denemenizde inşallah başarılı olursunuz.Zaten değişik yöntemler çimlendirmeye açıktır.Peçete yöntemi ile çimlendirdiklerimin tamamını bugün ektim.tohumlar o kadar çimlenmiş ki peçeteden ayırmak zor oldu.Çimlenmeyen tohumlar da vardı aralarında.Elime aldığımda çürümüş olduğunu gördüm.Buda şunu gösteriyorki tohumların çimlenme kalitesi %90. 100 adet ten 10 adet fire verdim.Buda tohumun tazeliğine bağlı.Sizin gönderdiğiniz tohumlarıda peçetelere çimlendirmek için koydum.Pazartesi günü sonuçlar belli olur.Toplam 70 adet tohum vardı kendi incelememelerime göre 8 adet i cılız ve sağlıksız gözüküyordu.Buda %88 oranında çimlenecek gözüküyor.Tabiiki tahmin.
Saygılarımla.

johnny guitar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025