Daha önceki adenium çimlendirme denemelerimdeki başarısızlıklarım ve başlık altında yazılan bilgiler (özellikle sayın Johnny Guitar'ın yazdıkları) nedeniyle nem ve ısı düzeyini ayarlayabilmek için yeni bir yöntem geliştirdim. Şu anda sonuçları alabilmek için erken.
Adenium ektiğim kabları, içi su dolu olan pet bardak üzerine yerleştirdim. Sulama suyu alttaki delikten pet bardağa akıyor. Pet bardak ise kalorifer peteği üzerinde duruyor. Böylece pet bardak içindesi su ısınarak buharlaşıyor ve ısınan buhar üstteki tohum ekili kabı ısıtıyor. Ayrıca su tahliye delikleri aracılığı ile üstteki toprağın nemli kalmasını sağlıyor. En azından ben bu sonucu alabileceğimi düşündüm.

Kalorifer peteği üzerinde içi su dolu pet bardak ve onun üzerinde tohum ekili kab.

Tohum ekili kabın üzerini havalanmayıda sağlayacak şekilde örttüm. Örtü alt kısmındaki nemlenmeyi, su kabarcıkları olarak bu fotoğrafta görebilirsiniz.
Böyle bir yöntem ne derece başarılı olur bilemiyorum tabi ki! Bu yöntemden sonra sırada sayın Johnny Guitar'ın peçete ile çimlendirme yöntemi var. Önümüzdeki hafta üç gün il dışındayım. Dönüşte bu yöntemi uygulayacağım.