View Single Post
Eski 24-01-2010, 21:19   #534
johnny guitar
Ağaç Dostu
 
johnny guitar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-12-2008
Şehir: Kdz Ereğli/Akçakoca
Mesajlar: 156
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi skaraca Mesajı Göster
Teşekkürler sayın Johnny Guitar,

Şu an ikinci gün olduğuna göre birkaç gün daha bekleyebilirim. Karışım derken siz ne tür bir toprak kullanıyorsunuz? Kendiniz mi hazırladınız, hazır mı aldınız? Benim kullanacağım toprak burada bitki satan bir seradan aldığım, kendi hazırlamış oldukları karışım. Kum, toprak, kestane toprağı ve küçük ağaç kabuklarından oluşuyor. Geçirgen bir karışım.
Selamlar Sayın Skaraca
Hep karışım diye bahsettim .Toprak ve torf demedim çünkü bunları kullanmıyorum.Karışımı kendim hazırladım.Kestane toprağı çimlendirmede değilde sonraki şaşırtma ve büyütme dönemlerinde daha iyi olur.
Karışım.%50 Dere kumu 3 mm kalınlığında elenmiş yıkanmış ve steril edilmiş.
%30 yaprak çürüntüsü.(bir yıl önceden kendim hazırladım)
%15 cocapeat ve %15 perli veya vermikülit.Fındık kabuğunun krılmışınıda karışıma karıştırabilirsiniz.Dikkat edilecek bir husus ta ekim kabına karışımı yerleştirdikten sonra karışımı ıslamıyorum.Tohumları yerleştirdikten sonra 1 cm kadar üzerlerine karışım tabakası yaptıktan sonra tahta yardımı ile karışımın üst kısmını hafifçe bastırıp düzeltiyorum.Sonra spreyleme ile üst kısmını nemlendiriyorum.Streci kapatıp 2 gün sonra açıp her gün havalandırıyorum.Karışımım tamamen steril olduğundan mantar ilacı kullanmıyorum.
Not:kestane toprağı bünyesinde aşırı nem bulundurur.menekşe açelya bitkilerinin en sevdiği çürüyüktür.Bağzı bölgelerde kestane toprağını farklı yorumlandığını bilirim.Kimi yerlerde kestane nin yaprağının çürüyüğüne kimi yerlerde ise kestane ağacının uzun yıllarda çürüyerek gövdesinden alınandır.Siyah renk olanı makbül olanıdır .Kahverengi olanı makbül değildir.Eğer kestane yaprağının çürüyüğü ise tohum çimlendirmede kullanılabilinir.
Saygılarımla

johnny guitar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön