View Single Post
Eski 24-01-2010, 17:14   #526
skaraca
Ağaç Dostu

skaraca's Avatar

Giriş Tarihi: 13-11-2009
Peçetede adenium tohumu çimlendirme

Sayın johnny guitar'ın başarılı bulduğum peçetede adenium tohumu çimlendirme uygulamasını 22 Ocak Cuma akşamı evde denedim.

Bunun için daha önceden ayırdığım marketlerde peynir paketlemekte kullanılan kapaklı kablardan kullandım. Kapak üzerine havalandırmayı sağlamak için birkaç delik açtım. Sonra peçetenin yarısını kabın alt kısmına serdim ve tohumları aralıklı olarak yerleştirdim. Diğer yarısını da tohumların üzerine kapattım ve peçeteyi nemlendirdim.

İki günde tohumlar şişkinleşti ve birkaçı üzerinde bulunan kabuğu yararak beyaz kısmını gösterdi. 15 tohum kullanmıştım deneme için. Belki bir ikisi çimlenmeyebilir. Ancak henüz bunu söylemek için erken. Çünkü genel olarak baktığımda tüm tohumlarda nem nedeniyle şişme oluşmuş durumda.

Name:  IMG_4542 1.jpg
Views: 3491
Size:  40.1 KB Tohum kabının genel görünümü. Salon pencere tarafına koyduğum ve burası biraz serin olduğu için, kabı kalorifer peteği üzerine koyduğum gazete üstüne koydum. Petek üzerinde varsa mermer veya fayansta kullanılabilir bunun için. Bu yöntemi uygulayacak arkadaşların aşırı ısınma ve dolayısıyla tohumların haşlanmamasına dikkat etmesi gerekir. Ev ısısı iyi olan uygulayıcılar bu yöntemi uygulamayabilir.

Name:  IMG_4543 1.jpg
Views: 5275
Size:  36.4 KB Peçete içerisinde yer alan tohumların görünümü. Sadece bir tohum fotoğraf karesine girememiş. 14 tohumda genel olarak şişme mevcut. İkisi tohum kabuğunu bile yarmış.

skaraca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön