agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Sukulent
(https)

Beğeni Düzeni3810Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 31-12-2009, 08:32   #481
Ağaç Dostu

skaraca's Avatar

Giriş Tarihi: 13-11-2009
Galeri: 39
Sayın Eovyn,

560 nolu mesajda son fotoğrafta gördüğünüz filiz boy olarak aynı ancak yaprakları biraz açıldı. Ayrıca ayrı yerlere diktiğim iki adenium daha filizlendi.
Birisi topraktan çıktı, başında halen tohum kabı var. Diğeri topraktan çıkma aşamasında. Toplamda filiz sayım üç oldu.
Onun dışında değişik toprak karışımlarına diktiğim yaklaşık 30-35 tohum var. Sanırım ilk diktiklerim, ilk çıkan bir tane dışında çürüdü, çıkmayacak.

skaraca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2010, 13:42   #482
Ağaç Dostu

Eovyn's Avatar

Giriş Tarihi: 09-09-2009
Sayınskaraca umarım kalan tohumlarınız da çimlenirler.
Ancak sayın izzeterisenin dediği gibi toprağı biraz fazla mı ıslak? Belki de yeni suladığınız için böyle gözüküyolar. Arkadaşlar genelde çürümelerden bahsetmişler de. İnşallah güzel güzel çimlenirler..
Ben de artık çimlendirmek istiyorum tohumlarımı. Bi cesaret edip başlamam lazım..

Eovyn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2010, 13:53   #483
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-08-2009
Galeri: 5
Sayın Eovyn, ben tohumları kasım başı gibi diktim, % 50 gibi çimlenme sağladım, şu an hepsi sağlıklı durumda ve boyları 7-8 cm kadar oldu.
Fotoğraftaki gibi bir çözüm bulabilirsiniz, ben sabah güneye bakan balkona, akşam odaya alıyorum.
Kolay gelsin.

[ATTACH][/ATTACH]

Eklenen Resimler

kalambaklı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2010, 08:31   #484
Ağaç Dostu

Eovyn's Avatar

Sizin sistem de süpermiş sayın kalambaklı
Ben Rizede olduğum için bu mevsimde güneşi yakalamam çok zor Evde belki bir şekilde çimlendiririm ama sonrasında bitkiye toparlanması için gerekli ortamı sağlayamam diye korkuyorum açıkçası. O yüzden elimdeki tohumların bir kısmını bahara hatta bahar sonuna ayırmayı, birkaçını buaralar çimlendirmeyi düşünüyorum. Bakalım tutacaklar mı??

Eski 05-01-2010, 09:54   #485
Ağaç Dostu

Sayın Eovyn, evin bol ışık alan bölgesinde deneme yapabilirsiniz, sıcaklık ve ışık ortamını sağlarsanız bence tohumlar çimlenecektir.
Sağlıcakla kalın,

Eski 05-01-2010, 10:54   #486
Ağaç Dostu

AyhanMoran's Avatar

Giriş Tarihi: 03-02-2009
Sn.kalambaklı hiç zannetmiyorum eğer sıcaklık 23 derecenin altına düşerse çimlenme oranı gittikce düşüyor sizin oralar sıcak olabilir şu an ama rize zannedersem soguktur.

AyhanMoran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2010, 11:02   #487
Ağaç Dostu

skaraca's Avatar

Sayın AyhanMoran,

Bahsettiğiniz sıcaklık çimlenme ortamı sıcaklığı değil mi? Benim ektiğim tohumlar işyerindeki odamda, Eskişehir'de hava soğuk olduğu için neredeyse 24 saat, hafta sonu dahil kalorifer yanıyor. Odamın ısısının da 20 derecenin altına düştüğünü sanmıyorum. Hatta ben bazen camı dahi açıyorum. Bir ara odamdaki iki petekten birisini kapatmıştım çok sıcak olduğu için. Şimdi adeniumlar için açtım.

Sayın Eovyn, Sayın İzzet Erişen,

Fotoğrafı çektiğim zaman yeni sulama yapmıştım. Bu nedenle toprak yüzeyi çok ıslak, nemli görünüyor fotoğrafta. Şu anda sulama sadece çimlenmeyen tohumların olduğu kısımlara ilişkin. Çimlenen adeniumlar ise az sulanıyorlar.

Eski 07-01-2010, 10:55   #488
Ağaç Dostu

Eovyn's Avatar

Smile Hadi bismillah

Nihayet ben de, sayın tturt'un yolladığı adenium tohumlarımı dün toprakla buluşturdum (şimdilik sadece 6 tanesini). Yaklaşık 3 saat kadar suda bekletip şu şeffaf bölmeli çikolata kaplarına diğer tohumlarımın yanına ektim. Bundan sonra bakalım neler olacak. Hadi hayırlısı

Eski 07-01-2010, 11:26   #489
Ağaç Dostu

skaraca's Avatar

Sayın Eovyn,

Rize her ne kadar soğuk olsada şimdilerde, nem oranı yüksektir. Bu da Adeniumların sevdiği birşey. Denemekten zarar gelmez. En fazla 3-5 tohum kaybedersiniz. Ben çok daha fazlasını kaybetmiş durumdayım aslına bakarsanız. Çimlenenler yeter diyorum.

Hadi hayırlısı bakalım. Umarım güzel adeniumlarınız olur.

Eski 07-01-2010, 12:06   #490
Ağaç Dostu

Dudi's Avatar

Giriş Tarihi: 15-04-2008
Galeri: 54
Sayın skaraca, benimkilerde de dediğiniz gibi hareket yok henüz. Nemli bir ortam olması açısından mutfak camının kenarına koydum çimlenme kaplarını, bakalım orada nasıl olacaklar?

Dudi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2010, 13:48   #491
Ağaçsever

sagdil's Avatar

Giriş Tarihi: 27-09-2009
Ben tohumlardan ümidi kestim maalesef.
Aynı kapta , aynı ortamda çimlendiriyorsun biri çimleniyor diğerlerinden ses seda yok..Anlamadım gitti. Çimlenen tohumda kapsülü başında 1-1.5 cm kadar kaldı öyle duruyor.Kökleri gelişmemiştir diye şaşırtma yapmayada korkuyorum. Sizce ne yapmalıyım...
Tavsiyelerinizi bekliyorum

sagdil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2010, 14:02   #492
Ağaç Dostu

Dostlar, havaların soğuk olmasından dolayı bitkiler uyuma döneminde ve sizin adeniumlarda şu an ne yapacaklarını bilemez duruma gelmişler gibi.
Telaşlanmanıza gerek yok, bu konuda en tecrübelimiz olan izzeterısen' dir, size gereken cevabı verecektir.
Kolay gelsin,

Eski 07-01-2010, 14:35   #493
Ağaç Dostu

skaraca's Avatar

Sayın Dudi,

Özelden yazdığım mesajlarda belirtmiştim. İlk ektiğim tohumlardan sadece bir tanesi 15-16 gün sonra çimlendi. Diğerlerini bir ay kadar bekledim çıkmayınca toprağı karıştırdım. Bir kısmını sanırım çürüme nedeniyle bulamadım, bulduklarımı farklı bir toprağa aktardım. Aynı toprağa yanyana ektiğim 5-6 tohumdan biri çıkıyor, diğerleri çıkmıyor veya çürüyor. Belki içlerinde en güçlü olan tohumdur çimlenen bilemiyorum.

Sayın sagdil,

Benimde çimlenen iki tohumdan, tohum keseciği birinde yaklaşık 10, diğerinde 5 gündür duruyor. Gelişimine zararı olmasın diye dokunmuyorumda. Kozadan çıkan kelebeğin kendi doğal gelişimini tamamlaması gerektiği gibi.

Bilemiyorum. Belkide sayın kalambaklının dediği gibi, bitkilerin uyuma dönemi olduğu gibi tohumlarında uyuma dönemi vardır ve kış aylarında tohumların çimlenme oranı düşük oluyordur. Forumda adeniumla ilgili başlıkta çimlenme oranının yüksek olduğundan bahseden kişilerin ekim tarihlerine dikkat edilirse hep, ilkbahar ayları olduğu görülecektir. Ben şimdilik bırakıyorum. Ektiklerimden çimlenen çimlenir, kalan tohumları Mart-Nisan gibi ekmeyi düşünüyorum.

Eski 07-01-2010, 20:31   #494
Ağaç Dostu

johnny guitar's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2008
Selamlar geçen yıl aynı sorunla karşılaşan bir kaç arkadaş olmuştu.Kendi tecrübelerime dayanarak yardımcı olayım.Eğer tohumlar çürüme yapıyorsa yeterli sıcaklık ve nem sağlanmamamıştır.Peçete içinde nemlendirme yöntemi ilede çimlendirme yapabilirsiniz.Bu toprakta çimlendirmeden daha garantili bir yöntemdir.karışımda çimlendirdiğinizde tohumun kabuğu üzerinde kalıp ilk yapraklarının açamamasına sebep olabiliyor.Eğer sıcaklık ortamınız 23 ile 27 derece arası değil ise mart ayında çimlendirseniz başarı oranı yüksek olur.Geçen yıl bu siteden aynı kişiden aldığımız aynı cins tohumlar çoğu arkadaşta çimlenmemişti.Deneme mahiyetinde bana hediye gönderilen tohumlar ise %98 oranında çimlendi .Şu ana kadarda hiç fire vermedi.Geçen yıl şubat ayında ekim yapmıştık.Ocak ayında ekerseniz yıl sonuna kadar çiçeklerini görme şansınız yüksek.Mart veya nisan ayında ekerseniz bir yıl daha beklemek zorundasınız.Bende çimlendirme işini evde yapmıyorum iş yerinde buharla ısındığımız için sıcaklığı istenilen yüksekliğe ayarlıyabiliyorsunuz.Tek sorun nemin olmayışı onuda günde 3 kere sisleme yöntemi ile sağlıyorum bitkilere.Eğer çimlendirmede bir aksilik yaşarsanız geçen yıldan kalan tohumların hepsini çimlendirmeye aldım .Çimlendirme sağlayamayan arkadaşlarla geçen yılki olduğu gibi paylaşabilirim.
Saygılarımla

Eklenen Resimler

johnny guitar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2010, 20:53   #495
Ağaç Dostu

johnny guitar's Avatar

Geçen yıl bir kısmını şubat ta diğer kısmını ise nisan ayında ekmiştim.Hercinsin çimlenme süresi ve büyüme süresi farklı.Cinslere göre su isteklerindede farklılıklar görülebiliyor.Sulama işlemini 15 günde bir yapıyorum suyu seven cinsler hem boyuna hemde enine büyüyor.Bağzıları ise hep boya gidip enlerinde gelişme olmadı.Bunları topraktan çıkarıp köklerini kestim ve aynı zamanda da 4 veya 5 cm yukarıdan budadım.Bir ay sonra fark görülmeye başladı çaplarını kumpasla ölçüyorum gelişmeler güzel.Bunnlar hep deneyimle oldu tabiiki.Orjinal sitelerinde yazılanlar bizim ülkemizdeki şartlarla farklılıklar gösterebiliyor.Bağzılarından kesit resimler sunuyorum.

Eklenen Resimler

Eski 07-01-2010, 22:51   #496
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

izzeterisen's Avatar

Giriş Tarihi: 23-01-2007
Galeri: 66
Arkadaşlar,
Bitkinin dışı beyaz olan kök kısmını açıp güneşe terketmeyin. Yeşil veya biraz kararmış (kabuk bağlamış) olsun yoksa güneş beyaz yerleri yakıyor.

izzeterisen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2010, 08:33   #497
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Giriş Tarihi: 25-04-2008
Galeri: 15
Ben de sevgili dostum Lonicera'nın gönderdiği adenium pink tohumlarını, kapaklı bir yoğurt kabına hazırladığım torf ve ince akvaryum kumu karışımına ektim. Normal ortam sıcaklığı 20-25 derece arasında seyrediyor.

Ama bunun yeterli olup olmayacağından emin olamadığım için, adeniumun olduğu kabı ve ektiğim kaktüs ve Red Robin tohumlarının bulunduğu kapları, Zihni Sinirce bir fikirle, forumdaki alttan ısıtma konusundan esinlenerek (intihal sayılmaz bu, sadece esinlendim ) bir zamanlar gaza gelmek suretiyle bir dünya para ödenerek alınıp sonradan hiç bir işe yaramadığı anlaşılan Süper Sauna Kemeri adlı bir tuhaflığın üzerine koydum ve kemerin rezistansını çalıştırdım.

Kemer kullananları zayıflatmayı başaramadı belki ama, en azından bu işi becerecek gibi görünüyor, çünkü tohumların ekili olduğu kaplar hafifçe ısınmaya başladı bile. Sanırım kontrol altında tutabilirsem, adenium tohumlarını bu yöntemle çimlendirebileceğim. Tabii umarım kaktüs tohumlarım da çimlenir.

Bu yaptığım işin bir sakıncası olup olmayacağını açıkçası bilmiyorum. Benzer deneyimleri olup da olumlu ya da olumsuz sonuçlarını bilen erkadaşların deneyimlerini duymayı çok isterim.

Not: Sevgili johnny guitar, eğer çimlendirmeyi başaramazsam adenium paylaşımından payıma düşecek olan çim adamlar üzerindeki hakkım baki kalır değil mi?

Bunlar da fotoğraflar

Eklenen Resimler

malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2010, 09:07   #498
Ağaç Dostu

Eovyn's Avatar

Ben tohumlar hakkında bir soru sormak istiyorum.
Tohumları ekmek için ilk elime aldığımda bir şey fark ettim. Biraz elastik duruyorlardı. Sanki içi boşalmış gibi, yani içlerinde bir dolgunluk yoktu. Bu normal midir yoksa ekimi yapana kadar bayatlattım mı onları

Eski 08-01-2010, 09:47   #499
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Bu çılgınlığın sonu gelmesin
Hepinizi de tebrik ediyorum, benim adeniumlarım hep dışardalar, güneye bakan bir balkonda.
Yaz sonu çiçek açanlar tohum oluşturdular, toplam altı yedi tane çıkar sanırım, şimdilik içleri dolu gibi görünüyor, ne zaman bu tohumları alacağımı bilmiyorum, tohum kapsülünün iyice kurumasını bekliyorum şimdilik.

Bunlar tohumlar.
Name:  aden.tohum.jpg
Views: 1283
Size:  43.8 KB
Name:  adenium tohumu.jpg
Views: 1338
Size:  39.7 KB

Bu da mevsime aldırmadan tomurcuklanmaya çalışıyor.
Name:  adenitomrcuk.jpg
Views: 1233
Size:  46.7 KB

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2010, 12:15   #500
Ağaç Dostu

skaraca's Avatar

Sevgili Johnny Guitar,

Sizi forumda takip etmiştim. Gerçekten güzel bir çimlenme oranı yakalamışsınız. Keşke bende başarabilsem. Şu anda iki adet çimlenmiş tohum var. Tohum kabını kendimiz çıkartsak bir sorun olur mu? Çimlenecek tohumlarınıza talip olabilirim. Tabi eğer benim çimlenen tohumlarımda bir sorun olmaz ve diğer tohumlarımı çimlendirebilirsem buna gerek kalmayabilir. Ben tohumları suda ıslattım. 3-4 saatten 20 saate kadar ıslatma yaptım. Sizin fotoğraflarda gösterdiğiniz gibi bir oluşum olmadı. Siz ne kadar tuttunuz peçete arasında? Köklenmeyi görünceye kadar beklettiniz mi? Bu bilgileri verirseniz malum Ocak ayındayız, denemeyi o şekilde yapayım.

Adalet hanım,

Çılgınlık bitmesin ama bir tutturabilsek tohumları. Bilmiyorum, tohumlarda çimlenme engeli mi var veya eski tohum mu. Sizinkiler gerçekten güzel.

Eski 08-01-2010, 17:42   #501
Ağaç Dostu

johnny guitar's Avatar

Sayın Skaraca peçete ile çimlenmede 6 .günde kabuğunu terkediyor.29.12.2009 da yoğurt kabına 15 adet adenium pink ektim.bugün baktığımda 10 adedi çimlenmiş hatta streç e kadar dayanmış boyları.Torf yani karışımda çürememin en büyük sebebini sıcaklıkla ilgili olduğunu belirtmiştim.Diğer bir etken ise karışıma ilk tohumları yatay bir şekilde koyduktan sonra üzerine 0.5 ile 1 cm tekrar karışım koyulup ekim kabını tam olarak hiç ıslamadım sadece streci kapatmadan önce fıs fıs yardımı ile spreyledim.İlk çimlenmede sıcaklık yeteri kadar değilse ve aşırı sulanmışsa çürüme kaçınılmazdır.Bu arada çimlendirmeyi başaramazsanız veya başarsanızda değişik tür isterseniz istediğiniz zaman bir mesaj atın yeter.

Eklenen Resimler

Düzenleyen johnny guitar : 08-01-2010 saat 20:13
Eski 08-01-2010, 19:28   #502
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

izzeterisen's Avatar

Giriş Tarihi: 23-01-2007
Galeri: 66
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Bu çılgınlığın sonu gelmesin
Hepinizi de tebrik ediyorum, benim adeniumlarım hep dışardalar, güneye bakan bir balkonda.Yaz sonu çiçek açanlar tohum oluşturdular, toplam altı yedi tane çıkar sanırım, şimdilik içleri dolu gibi görünüyor, ne zaman bu tohumları alacağımı bilmiyorum, tohum kapsülünün iyice kurumasını bekliyorum şimdilik.
Bunlar tohumlar.
Eklenti 121139
Eklenti 121140
Bu da mevsime aldırmadan tomurcuklanmaya çalışıyor.
Eklenti 121141
Sn.Adalet Yağcı,
Bunları kış geldiği için tam çiçek açamadan kuruyan tomurcuklar olarak biliyorum. Çünki benim bitkilerimde de aynı görünüm var. Çiçek yaprakları (petal) kopuyor(kuruyor) ve böyle bir kısım kalıyor. İnşallah sizinkiler tohumdur.
Adeniumda tohum kapsülleri :
Name:  Adenium - seedpod6.jpg
Views: 1079
Size:  44.3 KB

izzeterisen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2010, 19:35   #503
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Durum anlaşılmıştır sayın İzzeterisen, ama içindekine dikkatle baktığımda tohum gibi görünüyorları, ayrıca bütün tomurcukları da çiçeklenmişti, boşuna hayal kurmuşum, arkadaşıma da söz vermiştim

Eski 08-01-2010, 20:03   #504
Ağaç Dostu

johnny guitar's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malbman Mesajı Göster
Ben de sevgili dostum Lonicera'nın gönderdiği adenium pink tohumlarını, kapaklı bir yoğurt kabına hazırladığım torf ve ince akvaryum kumu karışımına ektim. Normal ortam sıcaklığı 20-25 derece arasında seyrediyor.

Ama bunun yeterli olup olmayacağından emin olamadığım için, adeniumun olduğu kabı ve ektiğim kaktüs ve Red Robin tohumlarının bulunduğu kapları, Zihni Sinirce bir fikirle, forumdaki alttan ısıtma konusundan esinlenerek (intihal sayılmaz bu, sadece esinlendim ) bir zamanlar gaza gelmek suretiyle bir dünya para ödenerek alınıp sonradan hiç bir işe yaramadığı anlaşılan Süper Sauna Kemeri adlı bir tuhaflığın üzerine koydum ve kemerin rezistansını çalıştırdım.

Kemer kullananları zayıflatmayı başaramadı belki ama, en azından bu işi becerecek gibi görünüyor, çünkü tohumların ekili olduğu kaplar hafifçe ısınmaya başladı bile. Sanırım kontrol altında tutabilirsem, adenium tohumlarını bu yöntemle çimlendirebileceğim. Tabii umarım kaktüs tohumlarım da çimlenir.

Bu yaptığım işin bir sakıncası olup olmayacağını açıkçası bilmiyorum. Benzer deneyimleri olup da olumlu ya da olumsuz sonuçlarını bilen erkadaşların deneyimlerini duymayı çok isterim.

Not: Sevgili johnny guitar, eğer çimlendirmeyi başaramazsam adenium paylaşımından payıma düşecek olan çim adamlar üzerindeki hakkım baki kalır değil mi?

Bunlar da fotoğraflar
Sevgili malbman çimlendirmeyi başarsanızda başarmasanızda ben size isteğiniz zaman gönderirim .Bu arada sizin balkonda yaptığınız topraksız tarım işleriniz ne alemde.
Saygılarımla.

Eski 08-01-2010, 20:11   #505
Ağaç Dostu

johnny guitar's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Eovyn Mesajı Göster
Ben tohumlar hakkında bir soru sormak istiyorum.
Tohumları ekmek için ilk elime aldığımda bir şey fark ettim. Biraz elastik duruyorlardı. Sanki içi boşalmış gibi, yani içlerinde bir dolgunluk yoktu. Bu normal midir yoksa ekimi yapana kadar bayatlattım mı onları
Anlattıklarınıza bakılırsa tohumlar uygun şartlarda saklanmamış.Çünkü normal tohunlar kurudur elastiki olmazlar.Ben bu sene elimde kalan son tohumları çimlendirmeyi başardım.Tohumlar yaklaşık olarak 2.5 yıllıktı.15 adetten 10 tanesi çimlendi ve de diğerleri çimlenecek gibi görünüyor.Zaten mantık da şu alınan tohumların % 85 i çimlenir bu oranda bu işi iyi biliyorsanız.Ortam koşullarınıda göz önüne alırsak şans %50 dir.
Saygılarımla

Eski 08-01-2010, 20:57   #506
Ağaç Dostu

berduray's Avatar

Giriş Tarihi: 15-04-2007
Galeri: 72
Adalet Hanım...adeniumlarınızda bir sorun var.

Kırmızı örümcek olabilir ya da şu sokucu , emici takımından biri...ama kesinlikle bir şey dadanmış...dikkat edin derim..

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2010, 21:10   #507
Ağaç Dostu

Sebahattin Sargın's Avatar

Giriş Tarihi: 16-12-2006
Galeri: 345
Sanırım kırmızı örümcek Adalet Hanım adeniumlarınızda ki, benim plumerialarımda da aynı durum vardı...

Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2010, 22:56   #508
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-03-2009
Adeniumlarımı teker teker kaybediyorum .Üç tanesi çürümüştü dünde 15 cm olan adenium super noble çürüdü.Gövdesi odunlaşmıştı ve en büyük adeniumdu .Önce yaprakları döküldü sonra gövde yumuşadı ve toprağa serildi .Topraktan çıkardım kökleri hala sert .Adeniumlarımı kaybetmek istemiyorum lütfen yardımcı olun .Diğerleri için yapabileceğim birşey vardır heralde .

Hatice Tarhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2010, 22:58   #509
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Sevgili Berduray, Sebo, adeniumlarım dış ortamdalar, mevsim başından beri yağan yaağmur sıvası dökülen duvarın tüm tozunu çiçeklerin üzerine yağdırıyor.
Ayrıca, bazan soğuk, bazan fırtına, bazan da böyle bahar günleri yaşayınca yavrucaklarım şaşırdılar tabi.

Şaka bir yana, burada da NeemAzalım var, hemen bir ilaçlama yaparım

Eski 08-01-2010, 22:59   #510
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

İç ortamda mıydılar Cennetbahçesi?

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025