Ben de sevgili dostum Lonicera'nın gönderdiği adenium pink tohumlarını, kapaklı bir yoğurt kabına hazırladığım torf ve ince akvaryum kumu karışımına ektim. Normal ortam sıcaklığı 20-25 derece arasında seyrediyor.
Ama bunun yeterli olup olmayacağından emin olamadığım için, adeniumun olduğu kabı ve ektiğim kaktüs ve Red Robin tohumlarının bulunduğu kapları, Zihni Sinirce bir fikirle, forumdaki alttan ısıtma konusundan esinlenerek (intihal sayılmaz bu, sadece esinlendim

) bir zamanlar gaza gelmek suretiyle bir dünya para ödenerek alınıp sonradan hiç bir işe yaramadığı anlaşılan

Süper Sauna Kemeri adlı bir tuhaflığın üzerine koydum ve kemerin rezistansını çalıştırdım.
Kemer kullananları zayıflatmayı başaramadı belki ama, en azından bu işi becerecek gibi görünüyor, çünkü tohumların ekili olduğu kaplar hafifçe ısınmaya başladı bile. Sanırım kontrol altında tutabilirsem, adenium tohumlarını bu yöntemle çimlendirebileceğim. Tabii umarım kaktüs tohumlarım da çimlenir.
Bu yaptığım işin bir sakıncası olup olmayacağını açıkçası bilmiyorum. Benzer deneyimleri olup da olumlu ya da olumsuz sonuçlarını bilen erkadaşların deneyimlerini duymayı çok isterim.
Not: Sevgili johnny guitar, eğer çimlendirmeyi başaramazsam adenium paylaşımından payıma düşecek olan çim adamlar üzerindeki hakkım baki kalır değil mi?

Bunlar da fotoğraflar