![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Sayın mandalinleerik,mütevazi olamadığım bir konuya değindiniz.Evet köyde yaşadığım için çok şanslıyım.Arada İzmir'e gelince insanların büyük avmlerden torba torba toprak aldıklarını görüyorum.Hem şaşıyorum,hem üzülüyorum.Arabanın arkasına birkaç çuval gübre-toprak atıp,geel vatandaş geeel deyip,dağıtasım geliyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2011
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-06-2012
|
Sn mügem ve Sn mandalinleerik ne kadar haklısınız. O torba torba topraklara hem dünyanın parasını veriyoruz hemde binbir özenle büyüttüğümüz gözümüz gibi baktığımız bitkilerimizi o topraklar yüzünden kaybediyoruz. Çünkü sulasan bir türlü sulamasan bir türlü. Eskiden yeni çiçek eve gelince ki bu genelde eş dostan alınan bir budak bir fide olurdu. Hemen bahçeden saksıya ki saksı değil eski çaydanlık tencere yoğurt kabı dikiliverirdi. O çiçek o toprakta özensiz bakıma rağmen coştukça coşardı. Şimdi yok o toprağa onu karıştır bunu karıştır. Bütün bu eziyete rağmen gene olmuyor gene olmuyor. Zaten avmlerden saksı içinde binbir özenle eve getiyoruz. İçine basmışlar hormonu ilk birkaç hafta harika sonra o çiçekten eser yok. Çok haklısınız çok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-11-2012
|
Bu boydaki adenium'un kök gelişimi hakkında fikir vermesi için... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
2.adenium, bunun gelişimi diğerine göre daha zayıf; kök gelişimi de 1.sine göre daha az... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Bu da 3.adenium. Kök çalışması yapmak isteyenlere umarım kök büyüklüğü ve gelişimi hakkında fikir verir... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-10-2011
|
Gövdeden patlayan çiiçek. Soldaki minik Selcuk44'ün hediyesi; ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
[attach][attach][attach][attach] ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Nisan başında diktiğim adeniumlarımın bir kısmının kazık köklerini kesip bonzai yapmak için altına plastik levha yerleştirdim. Kestiğim yerlere tarçın sürdüm ******.Bir kısmını da köklerini dağitarak altına taş yerleştirip tekrar diktim. Yeni başladım bu bitkiyi yetiştirmeye o yüzden fikirlerinize ihtiyacım var. Hepinize bol çiçekli günler dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-01-2008
|
Sayın turkankaragoz, Fotoğrafları paylabilirseniz çok daha iyi olur. Köklendirme için yüksek nem gereklidir. Karışımınızı kurayana kadar sulamayın, mümkünse kuruduğunda sadece fısfıslayın ve kullandığınız saksının delikli olduğundan emin olun. Çünkü yüksek nemle beraber havalalandırmada çok önemli. Ayrıca çöl gülünüz küçük olduğu için yeni filizler çıkarana kadar yarı gölgede olması onun için iyi olur çünkü kökleri olmadığı için hızlı su kaybedebilirler. Geçmiş sayfalarda paylaştığım Sevgili İzzet Erişen'in çalışmalarınada bakmanızda fayda var. Benim yaptığım köklendirme fotoğralarını sizlerle paylaşıyorum. - Kutunun altında ve yanlarında fazlasıyla delik mevcuttur. - Serada %30 gölgelendirme vardır. - Yaklaşık 1-1,5 ay kadar önce hiç yaprak ve kökleri yoktu. - Hindistan cevizi torfu kullanılmıştır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Minikler ![]() İlginç olan bir tanesi hiç yaprak çıkarmamış olmasına rağmen deli gibi kök yapmış. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Bu tarz birşey yapmayı düşünenler muhakkak saksı içinde yapsınlar çünkü kökler kutuya acayip yapışıyor. ![]() 3. fotoğraf, Dışarda(büyük cam sera içinde) köklenen çöl gülü, uygun hava şartları olursa dışardada köklenebilir. Dışarıya diktiğim diğer köksüzleri kontrol etmedim, iyice geliştikten sonra çıkarmayı düşünüyorum. şimdilik bu kadar yeter sanırım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Can17can çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Hemen uygulamaya koyuyorum. Güneşe koymama rağmen bir kaybım olmadı çok şükür. Hemen yarı gölgeye aldım. Toprağı kurudukça gövdeyi sakınarak toprağı fısfıs ile suluyorum. Altları da bol delikli evde oldukları için üstlerlerini kapatmıyorum. Şizin fideler çok büyük. Benimkiler bir kürdanın yarı boyundalar henüz. Tekrar teşekkür ederim. Mesajda da belirttiğim gibi benim için çok yeni bitkiler. Fakat tam benlik. Çünkü bitkilerle oynamayı çok seviyorum. Sanırım bu bitkide kendinle oynanmasını seven bir bitki. Fakat kaybetmeside çok kolay. Gelişmelerden haberdar ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-03-2013
|
hepsi çok güzeller,bayıldım,ben çok miktarda üretmek istiyorum tohumlarını nerden temin edebilirim.zen gardenda var ama miktarı az. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-05-2013
|
Adenium yaşını doldurdu :)
Merhaba. yaklaşık 12 ay önce diktiğim adeniumların en güzelleri. Toprak ile ilgili tavsiyeniz varsa sevinirim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-04-2010
|
değişik bir bitki. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-09-2008
|
Snow White
Geçen yıl aldığım katmerli beyaz açıyor.Aşama aşama paylaşmak istedim. ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen zevren07 : 09-06-2013 saat 11:50 Neden: Foto ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
Giriş Tarihi: 05-05-2007
|
Sayın,FatihBahçe, mesajınızı çok geç gördüm özür dilerim. İnanın adenium fidanınızın çiçek açmasına hem de gövde den açmasına çok sevindim,umarım oradan bir dal verecektir . Sağlıklı,huzurlu,başarılı ve mutlu günlerde daha çok çiçeklerini görmenizi dilerim. İyi Akşamlar, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2006
|
Bugünlerde çiçek açan adeniumlarım : Adenium obesum 'Yellow Zodiac' ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Bugünlerde çiçek açan adeniumlarım : Adenium obesum 'Wishing Star' ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Bugünlerde çiçek açan adeniumlarım : Adenium obesum 'Doxon 2' ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Sn drhegeli ellerinize sağlık. Benim 2-3 cm adeniumları gördükçe imrenerek baktım. Çiçekleriniz bol olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Bu başlığı her açtığımda buradaki güzelliklere hayran kalıyorum. İki adeniumum vardı biri taşınırken çalındı diğeri de emaneten verdiğim arkadaş tarafından aşırı sulama sonucu cürütüldü. Şu an yine iki adeniumum var, sevgili sakdağ gönderdi sağ olsun ![]() Eğitim toplantılarından birinde sn. selçuk44 de dağıtmıştı, benim de payıma 1 adenium düştü. Bir gün ben de çiçek göreceğim ![]() ![]() Ufak olanı adam olacak mı emin değilim ![]() Çıkmadık candan umut kesilmez ya, bekliyorum. Düzenleyen Jezebel : 10-06-2013 saat 12:27 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Sayın zevren07 ve Sayın drhegeli sağolsun sayfayı şenlendirmiş, gerçekten süperler emeklerinize sağlık ![]() Arkadaşlar çiçeklenmede sorun yaşayanlar, düzenli olarak gübreleme yapıyorlar mı? Herhangi 15-15-15 gübrede olabilir. Biz 3 15 kullandık ve başarılı olduk. OKuduğum kaynaklarda en çok tavsiye edilense azot seviyesi düşük. 1:2:3 oranı. ( Kaktüslerdede çok benzer tavsiye ediliyor ) Çünkü azot'un yüksek olması bitkiyi dış tehlikelere karşı korumasız bıraktığı gibi çiçeklenmeyide baskıladığını okudum. Herhangi dengeli bir gübreyle her sulamada etiket değerinin 4de1 tavsiye ediliyor. Özellikle hindistan cevizi torfu, perlit vb. besin değeri bulunmayan bir harç kullanıyorsanız, çiçeklenme için dışardan gübreleme şart diyebilirim. Bugünlerde çöl gülleri bize çok güzel süprizler yapıyor. Hiç katmerli tohumu almamamıza rağmen katmerli çöl güllerimiz oldu. ![]() 1. Fotoğraf tohumdan ürettiğimiz ilk katmerli Çöl Gülümüz ![]() 2. Fotoğraftaki 2. katmerli Çöl Gülümüz. ![]() Düzenleyen can17can : 11-06-2013 saat 23:09 Neden: düzeltme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Çöl güllerimiz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Çöl güllerimiz ![]() 1. Fotoğraftaki kenar çizgilerinde hafiften morumsu bir renk var ![]() Düzenleyen can17can : 11-06-2013 saat 23:12 Neden: ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Şimdilik bu kadar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Tohumdan yetiştirdiğim 20 kadar adeniumdan üç tane kaldı. Hepsi de çok sağlıklıydılar, son üç yıldır yaz sonu bitkilerimi emanet edip baharda teslim aldığım komşumun aşırı sevgisine maruz kalıp! çürüdüler maalesef. Elimde kalanlardan biri açtı, diğeri tomurcukta. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-04-2008
|
drhegeli'nin torunları
Nisan ayında, kaktüs ve sukulent fuarında hediye ettiği Arabicum ve Tiny ding dong tohumlarından çıkan bebeler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|