![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-10-2018
|
Marketlerde ki toprak olmaz. Bu forma 1. sayfadan itibaren bi göz atarsanız istediğiniz hatta daha fazla soruya cevap bulacaksınız? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-04-2020
|
Merhaba çiçek merakım yeni başladı kasım ayında aldığım echevieriamı haftada bir suladım sabah güneşi alan kapalı balkonumda duruyor bugün ilk kez saksısından çıkarıp kuruyan yapraklarını temizledim alt kısmı komple kurumustu bir sürü video izledim bu konuda çok bilgisizim.. yaprak uçlarında sararmalar var gibi geldi bana bu konuda ne yapmalıyım ve ****** bende çiçek açmasıyla ilgili de ciddi hevesliyim bu sukulent çiçek açarmı acaba |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-05-2020
|
Ebmen Yeni Üye Giriş Tarihi: 16-05-2020 Şehir: Balıkesir Mesajlar: 1 Sukulentim yaprak döküyor Sukulentim ilk başta yaprakları kızardı güneşte yandı sanırım dedim ama gün gün yaprak döktü yapraklar su gibi bozuk dökülenler dayanıksız tutmuyor yapraklar gövdeyi sanki hepsi döküldü ne yapmalıyım bilen var mı |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2017
|
Anne ve yavruları ilk ayırdığım halleri. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2017
|
Son halleri. Mutlu aile tablosu. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-05-2020
|
Arkadaşlar merhaba, Ben de türünü bilmeden marketten bir sukulent aldım. İnternetten araştırdığım kadarıyla sukulentimin türü Echeveria Purpusorum. Fakat forumda bu türle ilgili bilgi bulamadım ![]() Sukulentimi bir buçuk yıldır bakıyorum. Aşağıdaki linkteki gönderide ilk fotoğrafta ilk aldığım halini görebilirsiniz. İkinci fotoğrafta ise yeni dikim yaptığım saksıdaki halini. Bu dikimden bir süre sonra bitki çok uzadı ve yeni çıkardığı yapraklar çok ince. Hatta uzadıktan sonra bitki orta kısımlarından kök çıkarmaya başladı. Ben de köklenen kısmın üzerinden kesip yeni bir saksıya dikim yaptım. Yani iki bitkim oldu. Fakat genç bitki yine zayıf yapraklarla yaşamaya devam ediyor. Bitkinin ilk aldığım haldeki yaprakları gibi etli yaprakları nasıl elde edebilirim. Bakım sırasında neyi yanlış yapıyorum? Yardımcı olursanız sevinirim. http://www.agaclar.net/forum/1589273-post370.htm |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-07-2020
|
Bu echeverialari eşim getirdi az önce. Bunları nasıl dikmem gerekir bilemedim. Çok uzunlar. Bir kökte 3 4 dal var 2 tane de ayrı sekilde var |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Bunlar echeveria değil malesef. Bu bitkiler Sedum Palmeri bitkisidir. Bunlar çok çabuk köklenir. Biraz kısaltıp toprağa dikin. Gölge bir yerde 1 hafta kadar dursun. Hemen köklenir. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-07-2020
|
Kök var zaten keseyim mi o uzun olan kökü? |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2017
|
Kesebilirsiniz hatta kestiğiniz dalları da atmayın. Uzunluğuna göre 2ye 3e bölüp onları da dikebilirsiniz. Onlardan da yaprak çıkar. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-09-2020
|
Arkadaslar selam. Biraz yardima ihtiyacim var. Yaklasin 2 senedir fotograftaki echeveriaya bakiyorum. Sonsuza kadar uzayacak gibi bir hissim var nasil bakmam gerekiyor bilemedim, acaba 2 dali kesip suya koysam köklenince tekrar mi diksem? Desteklemek yerine destegi cikartsam da direkt kendi mi büyüse? Bilemedim ne yapsam, yardim eden olursa cok sevinirim. |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Moderatör
Giriş Tarihi: 30-05-2008
|
Alıntı:
Sorunuza gelirsek, daha kısa bitkiler elde etmek için tabii ki dalları kesip köklendirebilirsiniz... Suya koymak yerine, dalları uygun bir hizadan kesin, birkaç gün açıkta bırakarak kesik yüzeyin kuruyup kabuk bağlaması için bekletin (bitkiyi kestiğinizde kesik yüzeyi tarçın tozuna bularsanız bakteri ve mantarlara karşı koruma sağlamış olursunuz)... Sonra toprağa dikerseniz köklenecektir... Geride kalan gövde de başka rozetler vereceğinden bu şekilde dilediğiniz kadar bitki üretmeniz mümkün... Bol şans dilerim... Düzenleyen Mesut Temiz : 23-02-2021 saat 19:20 Neden: Yanlış yazım... |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-02-2021
|
Merhaba, ben de yeni echeveria cinsi bir sukulent yetiştirmeye başladım ama yaprakları yumuşamaya başladı. Ne yapmalıyım ? |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
İyi günler. Bakımıyla ilgili neler yaptığınızı anlatır birde nerde durduğunuda gösteren bir resim eklerseniz daha iyi yardımcı olabiliriz |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Benimde echeveria diye baktığım ve güler abladan aldığım diğer 2sukulentim çiçeğe durdu. Hep balkondalar aslında yaz kış. Ama bu sene kar yapması ve 3 çiçeğimde don yemesinden dolayı şimdi onlar içinde endişeliyim. Alt yapraklarda dökülmeler yapıyor epeydir. İçeri alsam tomurcuklar olumsuz etkilenir mi? |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Moderatör
Giriş Tarihi: 30-05-2008
|
Alıntı:
Bitkileriniz resimde hiç fena görünmüyorlar aslında...Alt yapraklarının bazılarını kaybetmekle atlatmışlarsa sorun olmayacaktır bence... Şimdi sıcaklıklar da artıyor zaten... Bence bir iki hafta daha içeride mümkün olduğunca güneş ışığı alan bir yerde tutup sonra alıştırarak, kademeli olarak balkona, ışığa çıkarın derim.. |
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Cevap için teşekkür ederim Güler abla. Aloe vera bölümüne bakarsan çok sevinirim. Düzenleyen aloe : 03-03-2021 saat 10:16 Neden: cümle ekleme |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-02-2021
|
Çürüme
Herkese iyi günler. 3 aydır evimin salonunda baktığım eçeveryamın çürümeye başladığını gördüm. Fotoğrafı aşağıdaki gibi. 3 haftada bir suluyordum, en son da bu haftasonu suladım. Sulama miktarım yaklaşık yarım çay bardağı kadar. Acaba su mu az geldi. Neden olmuş olabilir? Toprağını hiç değiştirmedim, salon loş ışığa sahip, arada sırada balkona güneşe çıkarıyordum ama çok da tutmuyordum. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Çiçeğiniz ilk bakışta fazla sudan çürümüş görünüyor. Bu saksınız altında ya delik olmadığından **** altına konan kabın tekrar tekrar suyu toprağa vermesinden kaynaklanıyor olabilir. Fakat aynı görüntü çiçeğin sulanmasının gerekenden uzun olduğu zamanlarda da olur. Toprak kurur ve çiçeğin kökleri kurumaya başlar. Siz su verirseniz kök görevini yerine getiremez böylece köksüz bitki çürümeye başlar. Sulama her zaman toprağı kontrol ettikten sonra verilmelidir. Çünkü sulama zamanı havanın ısısına göre değişir. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-05-2021
|
Merhaba benimde bu sukulent turunden var alti yavru dolu ama ustteki yapraklarin bazilari bi değişti rengi acildi beyaza yakın oldu formu bi değişti yapraklari bukuldu yardımcı olabilir misiniz ( |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2007
|
3. denemem de de malesef gene olmadı, köklü olmasına rağmen tutmuyor nasıl iş se. köklü kısmını kestim ayrı ektim üst kısmını gene çelıklemeye çalışıyorum. benim sorunum bunda devamlı olarak yumuşayarak yapraklarının dağılması oysaki sadece yaprağını bile çeliklemek mümkün diyor bakanlar kesinbende bir beceriksizlik var ama bakalım anlayacağız. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-09-2007
|
echeveria( saksi guzeli)
Bu siteye henüz üye oldum, uzun süredir takip ediyorum ve faydalı bilgilere ulaşıyordum. Bu seferde ben size bir kaç bilgi vereyim dedim: Eceveryaların anayurdu; Orta Amerika ve Güney Amerika'nın kuzey bölgeleriymiş. 150 dolayinda türü olan sukulent bir bitkidir. Ben yaklaşık 7 senedir bu bitkiye bakıyorum. Tabi anamız öleli çok oldu, yerini nice sayılarda torunlari aldı. Aşırı suya gereksinim duymuyor, rahatlıkla yaz günlerinde bir hafta su vermezsen dayanabilir, fazla mi susuz kaldı? O zaman yaprakları büzülmeye başlar, ama özellikle çiçek açtığı dönemlerde suyu bol verilmeli. Çoğaltmaya gelince; Eğer bitki iyi gelişmişse, alttan yavru vermeye başlar. Bunların rozet çapı yaklaşık 15 cm.'ye ulaştığında temiz bir kesikle ana bitkiden ayırabilirsiniz. Minimum 15 diyorum, çünkü ekim esnasında çok küçük olduğu için elinize gelip düzgün dikim yapamayabilirsiniz, hem ne kadar büyük, o kadar güçlü. Çok güneş sever, eğer güneşten çok gölgeli bir yerde tutulursa gelişemez, normalde 20-25 cm.'ye ulaşan rozetleri gölgeli yerlere daha küçük ve cılız kalır. Ayda bir kere sıvı gübre veriyorum. Bir ara salonda bakayım dedim (kış vakti) zor toparladim. Dolayısıyla kışın işi garantiye alıp kapalı balkona koyuyorum donma ihtimaline karşın, ne de olsa sıcak iklim bitkisidir, çoğaltmaya tekrar gelince; Ben belli bir mevsimde yavru almıyorum, yavru yeteri kadar güçlü gözüktüğü vakit aldım ve bugüne kadar da bir problem yaşamadım. Umarim az da olsa yardımcı olabilmişimdir. Sevgiler ve saygilar Düzenleyen Plumbago : 26-09-2007 saat 02:36 Neden: Türkçe karakter, paragraf, imla... |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-02-2010
|
bizim kaktüs aldığımız çiçekçi özel bir kaktüs gübresinin olduğunu anlattı gerçekten var mı oksa ne yapmalıyım. söylemeden geçemem paylaşımınız süper |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-04-2008
|
Merhaba asasin23 Burada dünyanın güzellikleri ve benim tutkuyla bağlı olduğum kaktüs ve sukulentler paylaşılıyor, daha ne olsun. Piyasada çeşitli kaktüs gübreleri var. Bunlar daha ziyade sıvı gübrelerdir ve Bauhaus, Koçtaş gibi yapı marketlerde de rastlamak mümkün. Ya da kaktüsünüzü aldığınız çiçekçi de tavsiyede bulunabilir. Ama bence kaktüs ve sukulentlere verilecek gübre azot, fosfor ve potasyum ihtiva etmeli ve gübrelemeye ilkbaharda başlayarak ayda bir (mesela Nisan veya Mayıs aylarında başlanıp Haziran-Temmuz-Ağustosa kadar) verilen ölçülerde sulama suyuna karıştırabilirsiniz. Bir dipnot : Ben sulama suyunu şebeke suyundan veriyorum. Ama bir ya da iki gün önceden kovaya doldurup dinlendiriyorum. Böylelikle suyun içindeki (varsa) kireç klor ne varsa dibe çöküyor. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Mehtap Hanım ![]() Mucip Beyciğim echeriveria'yı sulamaya devam edecekmiyim yoksa kaktüsler gibi su vermeyi keseyim mi? |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-07-2007
|
Sevgili sebo, sen kış uygulaması yap Bursa, Adana değil toprağı nemli olsun yeterli, eğer evin sıcaksa ona göre dengele.selam ve sevgiler. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
sağol bilge5130 aslında alırken aklıma sen de geldin telefonun olsaydı arayıp soracaktım sana da alayım mı fitonya bulamadım sukulent olur mu diye(adını bilmiyorum ama çok güzel bir de tüylü olandan var dı o da 10 tl idi onu alamadım diğer üç kaktüsü alınca çocuklar o kaldı) benim yolum zor düştüğü için praktiker tarafına,bulmuşken alayım dedim.Evet aslında kırmızı pembe arası bir tonda |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|