agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Sukulent
(https)

Beğeni Düzeni521Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-08-2014, 11:47   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-01-2008
Galeri: 44
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zeyno82 Mesajı Göster
Suyu cekmiyor derken toprak uzun süre ıslak kalıyor yani haftada birkez bir bardak su ile suluyorum fotograf eklemeye çalışıyorum olmuyor bitkinin toprağı gayet gevşek ve geçirgen ama ne hikmetse baharda iyi gelisiyor yazın bozuluyor bitkim 17 senelik bu arada yaslandimu acaba uc kere kurudu kurtardım önceden
Rizom gibi bir kök yapısı olduğu için üstteki yeşil aksam kurusa bile, köklerini canlı ve sağlıklı ise yine yeşerir. Haftada bir fazla geliyordur belki de sulama için. Bence siz piyasadaki kaktüs topraklarını tercih edebilirsiniz. Belki de toprağını beğenmiyordur, kaldı ki toprak seçen bir bitki de sayılmaz. Fazla sulamayın bence. Belki onbeş günde bir, koşullarınızı da bilemiyorum ki, güneşte mi, kapalı alanda mı? Benimkiler bahçede ve toprak neredeyse iyice kurumadan su vermiyorum. Yani biraz gözlem ve ilgi, ortamda neyi sevip neyi sevmediğini keşfetmek size kalıyor. Şimdilik aklıma gelen başka bir şey yok. Bu sayfaları iyice didikleyin belki bir ipucu yakalayabilirsiniz. Belki diğer arkadaşlarım bir şeyler önerebilirler.

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2014, 17:40   #2
Ağaçsever

zeyno82's Avatar

Giriş Tarihi: 29-06-2010
Question

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı Mesajı Göster
Rizom gibi bir kök yapısı olduğu için üstteki yeşil aksam kurusa bile, köklerini canlı ve sağlıklı ise yine yeşerir. Haftada bir fazla geliyordur belki de sulama için. Bence siz piyasadaki kaktüs topraklarını tercih edebilirsiniz. Belki de toprağını beğenmiyordur, kaldı ki toprak seçen bir bitki de sayılmaz. Fazla sulamayın bence. Belki onbeş günde bir, koşullarınızı da bilemiyorum ki, güneşte mi, kapalı alanda mı? Benimkiler bahçede ve toprak neredeyse iyice kurumadan su vermiyorum. Yani biraz gözlem ve ilgi, ortamda neyi sevip neyi sevmediğini keşfetmek size kalıyor. Şimdilik aklıma gelen başka bir şey yok. Bu sayfaları iyice didikleyin belki bir ipucu yakalayabilirsiniz. Belki diğer arkadaşlarım bir şeyler önerebilirler.
Sayın kelebek calisi inanın ne lazımsa alırım yeterki ölmesin cam önünde duruyor ıstanbul havası ışte aldığı hava kaktus topraginida alirim gübre **** sıvı besin olarak ne onerirsiniz
Resim yükleyemememin sebebi fotoğraf boyutu 70 kb olacakmış ne kadar kuculttuysem de o kadar olmadı forumda yüklemedi haliyle

zeyno82 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2014, 17:52   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-01-2008
Galeri: 44
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zeyno82 Mesajı Göster
Sayın kelebek calisi inanın ne lazımsa alırım yeterki ölmesin cam önünde duruyor ıstanbul havası ışte aldığı hava kaktus topraginida alirim gübre **** sıvı besin olarak ne onerirsiniz
Resim yükleyemememin sebebi fotoğraf boyutu 70 kb olacakmış ne kadar kuculttuysem de o kadar olmadı forumda yüklemedi haliyle
Ben bitkilerin toprak, saksı değişimi, çelikleme v.s...gibi bitkiyi yoran ve bir tür şoka sokan işlemleri gerçekleştirdiğimde ilk bir ay bazen iki ay bitkiye besin takviyesi yapmayı uygun görmüyorum. Yerine adapte olduğundan emin olunca besin verilebilir.

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025