View Single Post
Eski 09-08-2014, 11:47   #512
kelebek çalısı
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-01-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zeyno82 Mesajı Göster
Suyu cekmiyor derken toprak uzun süre ıslak kalıyor yani haftada birkez bir bardak su ile suluyorum fotograf eklemeye çalışıyorum olmuyor bitkinin toprağı gayet gevşek ve geçirgen ama ne hikmetse baharda iyi gelisiyor yazın bozuluyor bitkim 17 senelik bu arada yaslandimu acaba uc kere kurudu kurtardım önceden
Rizom gibi bir kök yapısı olduğu için üstteki yeşil aksam kurusa bile, köklerini canlı ve sağlıklı ise yine yeşerir. Haftada bir fazla geliyordur belki de sulama için. Bence siz piyasadaki kaktüs topraklarını tercih edebilirsiniz. Belki de toprağını beğenmiyordur, kaldı ki toprak seçen bir bitki de sayılmaz. Fazla sulamayın bence. Belki onbeş günde bir, koşullarınızı da bilemiyorum ki, güneşte mi, kapalı alanda mı? Benimkiler bahçede ve toprak neredeyse iyice kurumadan su vermiyorum. Yani biraz gözlem ve ilgi, ortamda neyi sevip neyi sevmediğini keşfetmek size kalıyor. Şimdilik aklıma gelen başka bir şey yok. Bu sayfaları iyice didikleyin belki bir ipucu yakalayabilirsiniz. Belki diğer arkadaşlarım bir şeyler önerebilirler.

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön