![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Orbea, Öncelikle foruma hoşgeldiniz. Keşke fotoğrafınızı yüklerken rotasyonla fotoğrafınızı düzenleseydiniz. Bu şekilde, ters haliyle görüntülemek zor oluyor. Bana sukulentinizdeki sorun unlu bit gibi geldi. Gövdede yapışkanlık da mevcut mu? Un gibi kaplı bir yüzey ve yapışkanlık varsa unlu bitin verdiği zarar akla geliyor. Özellikle yeni sürgün yerlerini seviyor unlu bitler. Hastalık olan saksıları diğer bitkilerinizden ayırın, diğerlerine de geçmesin. Sukulentinizi topraktan arındırın ve köklerini de kontrol edin. Ardından ilaçlama yapmanızı tavsiye ederim ve tekrar temiz bir toprak karışımı ile saksılayın. İlaçlamayı kullandığınız ürünün talimatı çerçevesinde tekrarlamanızda fayda var. Altta linkini verdiğim başlık kaktüs ve sukulentlerde sık görülen hastalıklar ve fotoğrafları konusundadır, ilginizi çekecektir. 5 numaralı mesaj unlu bitlerle ilgili. http://www.agaclar.net/forum/kaktus-...lari/27022.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Orbea ve Sevgili Selenn, bu unlu bit değil. Geçtiğimiz yıllarda benim stepalimın da başına geldi. Güllerdeki küllenme hastalığının aynısı gibi. Özellkle yeni çıkan filizlerin üzerini toz gibi beyaz bir toz kaplamıştı, filizlerin büyüme ve gelişmesini durduruyor, yayılım gösterme eğiliminde oluyor. Ben hastalanan bütün dalları bitkiden koparıp uzaklaştırmıştım. Bitkim neredeyse 2 dal kalmıştı ama kurtuldu, sonradan. Güllerde küllenme hastalığına ne yol açıyor tam bilemiyorum, mantar olabilir. Akşam sulamalarından kaynaklıydı galiba ama emin değilim. İlgili başlığı gözden geçirmekte yarar var. Bir de bitkimi daha fazla güneş alan bir yere nakletmiştim, onunda faydası oldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-02-2013
|
Leş kaktüsü olduğunu dusundugum bir çelik var elimde. Dip kısmı kapalı.dal olarak buyuyen bir kısmını koparilarak alinmis. Yaklasik on onbes gundur. Topragin ustude hafiften gömülü sekilde duruyor. Köklenmeye dair belirti yok. İci sanırım bosalmaya basladi. Eski sertligini kaybetmis. Nemli toprak uzerine mi almaliyim. Koklenmesini nasıl saglayacagim.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-05-2013
|
Açıcak galiba ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-05-2013
|
Arkadaşlar şu başlıkta da bahsettim ama kimse bana cevap vermedi. ![]() http://www.agaclar.net/forum/1192329-post1.htm Stapelia da büzüşme ve yumuşama yaşayan var mı? Çiçek açtı tomurcukları var daha. Sağlıklı duruyor ama bir çok sürgünü diplerden yumuşamaya başladı. İlla kesmem mi gerekiyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-09-2013
|
leş kaktüsleri ben ce çok ilginç ve güzel bitkiler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Mersin'e tatile geldiğimde akşam yemek için dışarı çıktım. Köftecinin bahçesindeki leş kaktüsünü gördüm, öyle güzel yayılmış öyle iştahla büyümüştü ki, sonra çiçeğini ve kocaman tomurcuklarını gördüm aşık oldum. Hemen bir kök koparttım sonra da resmini çektim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Yer örtücü olarak kullanılabildiği yazılmıştı. Ancak bu büyüklükte bir çiçek beklemiyordum. En az 20 cm büyüklüğünde çiçeği var sanırım. Sanırım gece olduğu için flaşla çekim yapmışsınız. Canlı ve güzel gözüküyor. Gündüz ışıkta makro çekebilseydiniz o da çok güzel görüneceğine eminim. Kırmızı toprakta sağlıklı bir şekilde büyümüşler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-06-2016
|
Dallarda kuruma
Merhaba sağlıklı şekilde büyüdüğünü düşündüğüm bitkimin bir dalı ekteki gibi kurudu ![]() Düzenleyen pikaktos : 30-06-2016 saat 13:22 Neden: Fotoğrafım yüklenmemiş |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-09-2019
|
Bende bu bitkiden vardı, çok çirkin diye öyle köşede duruyordu bakımsız bir şekilde büyüdüde, sadece suyunu verir geçerdim Meğer güzelmiş bu ya akşam bi saksı değişimi filan yapıyım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-02-2020
|
Herkese merhaba, buda benim leş kaktüsüm, fakat son zamanlarda yeni dallarının uç kısımlarında fotoğraflarda da göründüğü gibi kuruma gibi anlayamadığım birşeyler söz konusu, nedeni ne olabilir, düzeltmek için neler yapabilirim bilgilendirirseniz çok sevinirim, şimdiden bilgileriniz için teşekkürler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2010
|
Sıcak ve güneş almayan karanlık ortamda kalmış olabilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-02-2020
|
Durduğu yer hiç karanlık değil aslında gün ışığını da güzel alıyor ama cam kenarına güneşe koydum şimdi hemen haklısınız direkt güneşi görmesi gerekiyor belkide. Teşekkür ederim 🙏🏻 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-08-2014
|
Kaktüsümüzün tomurcuklarından hala ses seda yok.Ama formu pek havalı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
Benim Leş Kaktüsüm..
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-08-2009
|
bir tane de benden
Bu sene sürpriz yaptı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Benimki bekliyor bakalım,ne zaman açmaya heveslenecek... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Balkonu sevdi kuzucuk, yeni yeni sürgünlerimiz var ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2013
|
nasıl suluyorsunuz, ne kadar ve ne sıklıkta acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
3 günde bir su veriyorum, miktarına hiç dikkat etmedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
/
Giriş Tarihi: 21-04-2013
|
Sayın yalper özellikle tomurcuk döneminde suyu sevmiyorlar bu sıcaklarda bile 10 günü geçmiştir su vermiyeli |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
Orbea variegata ??
Merhaba, Aynı saksıda topladıgım leş kaktüslerimin 1 tanesi geçen ay, diğeri de dün açtı.. Sanırım farklı türler ama emin olamıyorum, Bu Orbea variegata olabilir mi?? ![]() ve bunun cinsi nedir?? ![]() teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2014
|
Alıntı:
İkisi de Orbea variegata. Çiçek renklerindeki ton farklılıkları türünün farklı olduğu anlamına gelmez. Tıpkı beyaz, mor, pembe vs. renkli menekşelerin türlerinin hep aynı olması gibi. Sayın yalper, Huernia sp. nova coll. ismini nerden duydunuz? Zaten bu şekilde tür adı olmaz, "nova coll" yalnızca "yeni koleksiyon"un kısaltması bence ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2013
|
Tahminim: Huernia sp nova coll. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
Çok aydınlatıcı oldu, teşekkürler sevgili Esin.. Çiçek gördükçe daha çok çeşit edinmek istiyorum şimdi de.. Ah bizim halimiz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-11-2014
|
Leş çiçeği
Rengindeki morlaşma sağlık sorunumu ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |