![]() |
|
![]() |
#336 |
Ağaç Dostu
|
Stapeliamı Ankara -9 ları görünce camla kapatılmış balkona bile koymaya kıyamayıp içeri aldım. Arada su veriyorum. Saksıdan çıkan kökler acaba daha büyük saksıya mı ihtiyacı var diye düşündürüyor. Saksı değiştirmek için uygun zaman mı? Tecrübeli arkadaşlardan yardım rica ediyorum. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#338 |
Ağaç Dostu
|
Sağol Cemo.. Yani baharı felan beklemeyeyim.. Saksı değişebilir diyorsun. Peki değişmeyip böyle kalsa ne olur? (uzmanlık sorusu ![]() Aslında kökler saksıdan çıkıyor diye panikledim yoksa saksı değiştirmek niyetinde değilim. Kökler saksıdan çıkar vaziyette seramik dış kap içinde zararı olur mu? İçeri almam doğru mu olmuş? Yoksa gündüzleri daha güneşli aydınlık olan, gece 5-8 derecelere düşen cam balkonu mu sever? Kafam karışık, okuyorum bilgileniyorum ama bişeyler eksik kalıyor karar veremiyorum. Teşekkürler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#339 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2010
|
Arkadaşlar bende de bu kaktüse benzer bir bitki var.Aşağıda fotoğrafını koyuyorum.Bu da aynı kaktüstür değil mi? Ayrıca bu bitki bana aynen görüldüğü gibi bir dal olarak geldi, kökü yoktu,bende Kasım ayı başında diktim.Ama o gün bu gündür en ufak bir gelişme yok.Sadece bazen dikiliyor, ertesi gün yana eğiliyor falan.Bu şekilde hareket halinde, ama bir milim bile bir gelişme olmadı. Acaba kış diye durgunluk dönemine mi girdi?Bu bitkiyi sulasam mı, sulamasam mı onda da tereddüt içindeyim.Şimdilik 15 günde bir kökünü ıslatacak kadar 5-6 damla su verip aydınlık bir yerde oda sıcaklığında tutuyorum. Acaba sıcaklık, sulama, ışık konularında tavsiyeleriniz neler olabilir?Bu bitkim(eğer leş kaktüsü ise)büyüyecek gibi gözüküyormu sizlere? İlgilenecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#340 |
Ağaç Dostu
|
Stapeliam
Selamlar, Stapeliam çiçekteyken(geçtiğimiz bahar) Stapelia kökeni G.Afrika olan bu sukulentin 45 dolayında türü bulunmaktadır.Çiçeği oldukça gösterişli fakat hoş olmayan bir kokuya sahiptir.Gözlemlediğim bir durum var ki; çiçek açar açmaz çeşitli böcekler hemen gelip larvalarını bırakıyor.Sanırım çiçeğin tüylü yapısı ve kadifemsi dokusu larvalar için uygun ortam sağlıyor.Üretimi oldukça kolay. Eklenti 268357 Fotoğraf ve Saksı: Yamadorian Bonsai Pots Kaynak:Kaktüsler ve Diğer Etli(sukulent) Bitkiler Nejat Ebcioğlu Remzi Kitabevi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#342 |
Ağaç Dostu
|
Umarım çiçeğinden anlaşılır; bu güzel şeyin adını öğrenmem mümkün mü ? Hangi gruba dahil olduğunu bilmediğim için konusunda soramadım ![]() Düzenleyen gülenmelek : 14-04-2012 saat 11:11 Neden: Fotoğraf daha net olan ile değiştirildi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#343 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-11-2011
|
Herkese merhaba. Benim de bir leş kaktüsüm var. Bu şekilde aldım, tam 6 aydır bende. Herhangi bir gelişme göremedim kaktüsümde. Zaten tek bir gövdesi var. Sürekli kapalı balkonda durdu, ışık alıyordu ama direkt güneş ışığı almadı. Toprağını da kurudukça suladım. Bir sorun yok gibi görünüyor. Ama tek bir gövdeli olduğundan büyümesinde, tohum üretmesinde ve çiçek açmasında sorun var sanırım. Geldiğinden beri bir gelişme yok. Bugün iki çöp sapladım ve biraz düzgün dursun diye bağladım. Çok aşağı düşüyordu. Bir de balkondan alıp camın önüne koydum, direkt güneş ışığı alıyor artık. Yazılanları da en baştan en sona kadar okudum. Ama yine de kaktüsümün cinsine göre tavsiyelerinizi bekliyorum. Torf denen şeyin ne olduğunu bilmiyorum. Normal toprak içinde. Toprağın fotoğrafını da ekledim ama yeni suladığım için ıslak henüz. Sulamayı direkt güneş aldığı için ne kadar sürede yapayım? Toprağın kalitesi nasıl görünüyor? En önemlisi de kaktüsüm hiç tomurcuklanmıyor. Ne yapmalıyım? Yoksa ömrünün sonuna dek böyle tek başına mı kalacak? Çok çiçekçiye baktım ama leş kaktüsüne rastlamadım hiç. Nereden bulabilirim İstanbul'da? ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#344 |
Ağaç Dostu
|
![]() Sn. Patren o çubukları kaldırıp bitkiyi dolayarak toprağın üzerine bıraksanız çok daha iyi olur.. O sarmaşık değil ![]() Bu sayede yukarıdaki fotoğraftaki gibi yanlardan yeni sürgünler vermesi kolaylaşır. Toprağının nasıl olduğunu düşümek için geç kalmışsınız.. Biraz kumlu olması gerekirdi ama şu an gelişme döneminde olduğundan kışın uygun bir toprakla değiştirirsiniz.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#345 |
Ağaçsever
|
Çok teşekkür ederim. ![]() Ben de öyle durmasını istiyorum ama toprağın üstünde değil saksının dışında durup sarkıyor. Ondan dolayı o şekilde sabit kalsın diye yapmıştım ama hemen çıkarıyorum çubukları. Çubukları zaten bugün diktim. 6 aydır dediğim gibi duruyordu. Ama sürgün filan vermedi. Sürgün ya da tomurcuk vermemesinin özel bir nedeni olabilir mi? Oturduğum civarda da fazla çiçekçi yok. Olanlarda da kumlu toprak yok. Bana bu toprağı verdiler ben de bu toprağa diktim. Ama bakar, kumlu toprak bulur kışın toprağını değiştiririm. Bilgiler için çok teşekkürler. Ama hala kaktüsümün tomurcuklanıp çiçek vereceğinden şüpheliyim. Bana tohum verse o da olur, en azından tek kalmaz. Ama hiçbir gelişme yok leş kaktüsümde. Düzeltme: Ayrıca gövdenin boyu gördüğüm çoğu kaktüsten uzun. O nedenle saksıda durmuyor zaten. Bu boya uzun zamanda gelmiş olabileceğini düşünüyorum. Eğer bu kadar zaman geçtiyse neden ufacık bir tomurcuk çıkaramıyor olabilir? Düzenleyen Patren : 30-05-2012 saat 16:06 Neden: Ekleme yapıldı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#346 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Patren, leş kaktüsünüzün ismi Stapelia variegata. Bol ışık alabileceği ve güneşli bir yere koyarsanız dallanıp budaklanacaktır. Çokta güzel çiçeği vardır. Bendekinin resmini yolluyorum. Eklenti 302490 Eklenti 302491 Düzenleyen mrmusti : 05-01-2019 saat 12:23 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#347 |
Ağaçsever
|
Vay canına! Çiçeği mükemmel, diğer çiçeklerden çok daha hoş durduğunu söyleyebilirim, benimkinin cinsinin bu olmasından mı kaynaklanıyor bilmiyorum ama inanılmaz güzel geliyor gözüme. Sayın mrmusti, çok teşekkür ederim. Gerçekten çok mutlu oldum fotoğraflarınızı görünce, kendi kaktüsüm çiçek açmış gibi sevindim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#348 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() Çok teşekkürler, hepsine gözüm gibi bakacağım... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#349 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#350 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-08-2007
|
bu leş kaktüsünden kastamonu da bulmak imkansız herhalde kaç çiçekçiye sordum ismini bile duymamışlar hatta biri çiçek almaya yalovaya gidiyorum bir sorayım dedi sonuç gene hüsran. Şöyle bir küçük dal da kargoyla alıcı ödemeli şeklinde gönderebilecek biri yok mu ki acaba. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#352 |
Yeni Üye
|
Bu kaktüsün adını ★ ŞERİF YILDIZI olarak biliyordum Balkonumda büyük bi saksıda yıllarca besledim ama bu yıl İzmirin sıcağına dayanamadı ve kurumuş ... İzmir de aramadık yer bırakmadım Bulamıyorum yardımcı olursanız çok memnun olurum şimdiden teşekkürler ✔ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-07-2008
|
Çok sevdiğim bir kaktüs türü idi taki Karasineklerin içine yumurta bıraktığını gözlemleyene kadar... Yinede evimde oldukça fazla var dışarda olmaları suretiyle ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#355 |
Ağaç Dostu
|
Bendeki çiçeklerde hiç tohum oluşmadı, kuruyup kuruyup gittiler, siz nasıl tohum elde ettiniz? Ülkemiz şartlarında bu mümkün mü? Bunlar diğer kaktüslerim içinde geçerli. Düzenleyen Gazi Barış : 18-09-2012 saat 18:57 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#356 |
Ağaç Dostu
|
Gazi Barış siz sormasanız inanın önemsemeyecektim.. Benim tek ilgimi çeken nokta, tohumların bu kadar çabuk çimlenmesiydi.. Bitki nasıl tohum bağlar hiçbir fikrim yok..Ülkemiz şartlarında mümkün demek ki ![]() ![]() Ki, çelik dururken tohumdan yetiştirmek bana çok gereksiz geliyor.. Ben sadece meraktan diktim ![]() Tabii bilen arkadaşlar yorum yapacaklardır.. Bu kadar tohum var.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#359 |
Ağaç Dostu
|
Bunlarda benim daha önce resimlerini paylaştığım kaktüsüm, alttaki iki tağnede yakın zamanda çekilen büyümeye çalışan çiçekler. Bu yıl sürekli çiçek açtı, şu an 2 tanesi de yolda bikaç haftaya açar sanırım. 4 yıllık bir birlikteliğimiz var, ara sıra kurur gibi olsada herseferinde son kalan birkaç dalla yola devam. Ben hala tohum oluşumunda takılı kaldım, demekki mümkün; birdahaki sefere kuruyan çiçekleri daha dikkatli inceleyeceğim. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|