Herkese merhaba.
Benim de bir leş kaktüsüm var. Bu şekilde aldım, tam 6 aydır bende. Herhangi bir gelişme göremedim kaktüsümde. Zaten tek bir gövdesi var. Sürekli kapalı balkonda durdu, ışık alıyordu ama direkt güneş ışığı almadı. Toprağını da kurudukça suladım. Bir sorun yok gibi görünüyor. Ama tek bir gövdeli olduğundan büyümesinde, tohum üretmesinde ve çiçek açmasında sorun var sanırım. Geldiğinden beri bir gelişme yok. Bugün iki çöp sapladım ve biraz düzgün dursun diye bağladım. Çok aşağı düşüyordu. Bir de balkondan alıp camın önüne koydum, direkt güneş ışığı alıyor artık. Yazılanları da en baştan en sona kadar okudum. Ama yine de kaktüsümün cinsine göre tavsiyelerinizi bekliyorum. Torf denen şeyin ne olduğunu bilmiyorum. Normal toprak içinde. Toprağın fotoğrafını da ekledim ama yeni suladığım için ıslak henüz. Sulamayı direkt güneş aldığı için ne kadar sürede yapayım? Toprağın kalitesi nasıl görünüyor? En önemlisi de kaktüsüm hiç tomurcuklanmıyor. Ne yapmalıyım? Yoksa ömrünün sonuna dek böyle tek başına mı kalacak?
Çok çiçekçiye baktım ama leş kaktüsüne rastlamadım hiç. Nereden bulabilirim İstanbul'da?