![]() |
|
![]() |
#271 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-08-2010
|
Merhaba doğa dostları.Benimde bir katkım olsun istedim,ne yazıkki resimde gördüğünüz stapeliam bir kadir gecesi açtı tüm herkes gördü ama kıskananlar oldu ki tüm saksı bir süre sonra öldü.bir daha da böylesini göremedim.Umarım yakında bulurum bir tane daha. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Harika muhteşem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-06-2010
|
Stapelia grandiflora coronaya sineklerin gözünden bakış... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-06-2010
|
süper foto. tebrikler.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler, renkli görüyorlarsa böyle olmalı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2010
|
Leş kaktüsü; çiçek açtığında gerçekten kötü koku mu yayıyor? henüz açmışıyla karşılaşmadım ama merak ediyorum. bu güne kadar hiç çiçek açmamış bir leş kaktüsü fideledim bu yaz. tuttu ve merak ediyorum benimkiside açar mı acaba. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Ağaç Dostu
|
Sayın ayse afyonlu, kışı ev içinde veya ısıtılmış kapalı balkonda yeterli ışığı sağlayacak şekilde (sulamayı çok azaltarak) geçirebilirseniz baharda açıkta tutarsınız ve yazın açar.Kütahya'da kışın özellikle geceleri ısı 0'ın altına düşer ve bu türler dona hatta 10 derecenin altındaki sıcaklıklara dayanıklı değil.Çiçekleri dayanılmaz derecede kötü kokar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-10-2010
|
harika görünüyo ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Ağaç Dostu
|
Görmemişin stapeliası bordo rengi açmış, foruma bin tane fotoğraf yüklemiş. Kış başı Mordoğan'da bir teyzenin verdiği stepaliam çiçek açtı. Bu renk bende yoktu, sağolsun teyze sayesinde buna da sahip oldum. Düzenleyen malbman : 01-11-2010 saat 20:38 Neden: Yazım hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-10-2010
|
Sayın malbman gerçekten çok çok güzel bir çiçek bende istiyorum bundan zor bulunan bir türmü İzmir de bulabilirmiyim acaba hayran kaldım harikaaa... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-04-2010
|
Arkadaşlar leş kaktüsümün çiçek açmadan önceki hali ve sonraki halinin fotoğraflarını yükledim, niye böyle yorgun düştü bu leş'im? napmak lazım o çürük dallarını kesmek mi? çiçek açmadan önce 4 tane koza oluştu 1tanesi başarılı oldu, çiçeği izlemekten fotoğrafını unuttum desem kızar mısınız ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Ağaç Dostu
|
Bu sene tozlaştırma çalışmalarında başarılı olamadım ancak dışarda bulunan Orbea variegatalardan birinde tohum kapsulü oluştu.Tür içi tozlaşma mı yoksa yakındaki Stapelia veya Huernialar ile hibrid oluşumu mu anlayabilmek için en az 3 yıl gerekli.Doğal pollinator/sineklerin şimdilik benden daha başarılı olduğunu kabul etmeliyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-10-2010
|
Bitki rengindden dolayı çok ilginç geldi bana. Bu rengini hiç görmemiştim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Ağaç Dostu
|
Bitki baştan da nispeten koyu renkliydi sayın Nesli6.Yaz boyunca güneşlenince de rengi iyice koyulaştı.Bitki kuşkusuz topraksız ortamda yaşıyor ve bir sedum türü ile aynı kabı paylaşıyor. Bitkinin yaza ait genel görünümü ve çiçek detayı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-01-2011
|
ya çok güzeller yaaaa |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#290 |
Ağaç Dostu
|
Çürüyen kısmını aldıktan sonra kuru bir yerde birkaç gün bekletin Sevgili Cemo. daha sonra dikmek istediğiniz yere tekrar dikin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Ağaç Dostu
|
Siz yinede kontrol amaçlı sökebilirsiniz. Eğer köklerde bir zarar olmamışsa tekrar dikersiniz. Birşey olmaz. Ama uçlardan kırdığınız dalları bekletin ve çok su olan yerde bulunmasın. Sanırım bahçenizdeydi kaktüsleriniz. Başka kaybınız olmamıştır inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Ağaç Dostu
|
Tekrar teşekkür ediyorum. Kaktüsler bahcede, üzeri muşamba ile örtülü vaziyette. Arada acıp hava aldırıyorum. Leş kaktüsü dışında, kanca gibi dikeni olan bir kaktüsümünde birkaç dalı düşmüş. Onda çürüme görmedim ama. Ayırdığım leş kaktüsü dallarının cürük yerlerini kestim, ıslanmıyacağı bir yere koydum. Birkaç gün sonra dikeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-02-2010
|
![]() İyi geceler uzun zamandır aradığım kaktüs bu işte Çelik alabileceğim biri varmı acaba? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#295 | |
Kaybettik
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Ağaç Dostu
|
Bir saksı stapeliamda siyah ve beyaz küf benzeri oluşumlar belirdi. Geçen hafta birkaç yaprağını koparıp atmıştım. Bu hafta birkaç yaprakta daha vardı. Bitki genel olarak sağlıklı görünüyor. Ne olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-08-2007
|
Benimde leş kaktüsüm var.sürekli yeni sürgünler veriyor ama çiçek açmıyor.1 senedir bende.Küçücük leş kaktüsleri bile açmış görünce çok üzülüyorum.Leş kaktüsümün çiçeklerini nasıl görebilirim.Bilgi verirseniz sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-01-2011
|
buda benim bişlerim.. daha bu bahar dikildiler, sizinkilerin yanına koyayımda özensin bari ![]() neşe ablacığım sağolsun... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|