agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Sukulent > Sukulent Hastalıkları
(https)

Beğeni Düzeni35Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-08-2015, 21:39   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-08-2015
Suuze, sukulent alt kısmından çürümeye başlamış. Yaranın üst kısmından kesin, çürüyen bölgeden tamamen arındırın bitkiyi. Kestikten sonra kalan sağlıklı gövdeden birkaç yaprağı kopartın, gövdeyi tekrardan toprağa ekebilecek kadar mesafe bırakmanız gerekiyor. Ana bitkiyi ve sağlıklı yaprakları 3-4 gün gölge bir yerde dinlenmeye alın. Yaranın iyileşmesine izin vermeden toprağa ekmeyin. Ardından nemli olmayan bir toprağa ekin. Yaklaşık 5-7 gün sonra sprey sıkarak azar azar toprağı nemlendirebilirsiniz. Toprağı yıkayarak sulamamalısınız kökleri çıkana dek. Sağlıklı kopardığınız yaprakları da ana bitkinin yanına dizebilirsiniz. Burada önemli olan nokta kesinlikle direkt güneş almaması ve fazla sulamamanız.

Merak ettiğim bir nokta, mevcut toprağı sukulentler için ideal mi değil mi. Eğer değilse farklı bir toprak karışımına dikmeniz gerekebilir.

Bal Kaktüs beğendi.
Narpheus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-01-2016, 22:34   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-01-2016
merhaba arkadaşlar konuyu görünce üye oldum yeni konu açamayınca burdan yazıyorum. resimlerini ekleyeceğim bitkimin yaprakları sarardı ve dökülüyor, pek sulamamaya çalışıyorum ama bilemedim de pek anlamıyorum hediye geldi
yardımcı olursanız sevinirim her geçen gün kötüye gidiyor

Eklenen Resimler

Muda beğendi.
selcuk06101 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2016, 16:39   #3
Ağaç Dostu

selenn's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2007
Galeri: 12
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selcuk06101 Mesajı Göster
merhaba arkadaşlar konuyu görünce üye oldum yeni konu açamayınca burdan yazıyorum. resimlerini ekleyeceğim bitkimin yaprakları sarardı ve dökülüyor, pek sulamamaya çalışıyorum ama bilemedim de pek anlamıyorum hediye geldi
yardımcı olursanız sevinirim her geçen gün kötüye gidiyor
Az ışık alıyor oalbilir bitkiniz, zira sukulenti oluşturan rozetlerde yaprak dizini araları çok açılmış. Buna sebep olan bir diğer etken de aşırı sulamadır kaldı ki siz çok sık sulamadığınızı belirtmişsiniz.
Her ne kadar son zamanlarda sukulentler terariumlarda sıklıkla kullanılsa da sukulentler terariuma uygun bitkiler değil. Bu şekilde görmekten hoşlanıyorsanız bu şekilde kalsın yalnız sulama konusunda toprak tamamen kurudukça sulama yapmaya dikkat edin. Aydınlık bir ortamda olsun ama direkt güneş ışığından korumanızı öneririm. Cam mercek görevi göreceğinden yapraklarda sararmaya sebep olur. Mümkün olduğunca havadar, aydınlık bir yerde bulunsun.

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
cactus, sukulent

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025