agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sukulent Bakım, Üretim (https://www.agaclar.net/forum/sukulent-bakim-uretim/)
-   -   Sukulent Aranjmanları (Tek Saksıda Birkaç Bitki) (https://www.agaclar.net/forum/sukulent-bakim-uretim/29890.htm)

zenfree 30-09-2011 16:53

Sevgili ardabora'nın düzenlemesi. Çok beğendim.:)

http://www.agaclar.net/forum/864515-post193.htm

jineop 30-09-2011 17:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 863051)
Bu da benden. Saksım çiçeklenmeye başladı. Tam açmasını bekleyemedim.:)

Eklenti 248053

Eklenti 248054

Mavi saksının rengi ile sukulentler çok güzel olmuş. Bu renk saksı peşine düşeceğim, kopya serbest değil mi ?

ardabora 05-10-2011 21:23

3 Eklenti(ler)
Teşekkürler zenfree,beğenmene sevindim ama sukulentlerim hala yeşil tonlarda...Renkli aranjmanlar yapamıyorum çünkü değişik renklerde bitki bulamıyorum. Ünal kaktüs serasına gideceğiz ya bir gün :) Bir türlü vakit ayıramıyorum...

Gerçi çok bitkim olsa nolur? Bu resimlerdeki gibi bir bahçe yapasım gelir benim şimdi, "yağı bol bulan Arap" sendromu..:p

limon 06-10-2011 16:46

Ortadaki fotoğraftakiler (adlarını bilmiyorum) soğuğa dayanıklılar mı? Bahçenin duvarının kayalarının aralıklarına tamamen bunlardan diksem nasıl olur? Ama yazın tam güneş alıyor, kışın pek sorun olmaz sanıyorum. Güney cephe-rüzgara korunaklı. O türün değişik yaprak renkleri var diye biliyorum. Mavimsi olan, kırmızımsı olan, açık yeşil olan? Yeşil duvar güzel olmaz mı?

Yoksa sarkan çiçek türlerine mi baksam? Tüm yaz çiçek açan, çok yıllık, tam güneş seven, kayaların arasında yaşayacak... Yardımlarınızı bekliyorum. (Aslında bodur Clematis türlerini bile düşündüm)

Kiraz 06-10-2011 18:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 866890)
Ortadaki fotoğraftakiler (adlarını bilmiyorum) soğuğa dayanıklılar mı? Bahçenin duvarının kayalarının aralıklarına tamamen bunlardan diksem nasıl olur? Ama yazın tam güneş alıyor, kışın pek sorun olmaz sanıyorum. Güney cephe-rüzgara korunaklı. O türün değişik yaprak renkleri var diye biliyorum. Mavimsi olan, kırmızımsı olan, açık yeşil olan? Yeşil duvar güzel olmaz mı?

Yoksa sarkan çiçek türlerine mi baksam? Tüm yaz çiçek açan, çok yıllık, tam güneş seven, kayaların arasında yaşayacak... Yardımlarınızı bekliyorum. (Aslında bodur Clematis türlerini bile düşündüm)

Limon, merak ettim, duvarın fotoğrafını koyabilir misin? Kaya aralıklarını görünce daha çok fikir gelebilir. Duvarın yüksekliği de önemli olabilir.

zenfree 06-10-2011 23:35

Sevgili limon sorduğun bitkiler sempervivum türleri.

zenfree 08-10-2011 20:12

Sayın serilaaa'nın güzel düzenlemeleri.
http://www.agaclar.net/forum/867745-post222.htm

zenfree 13-10-2011 16:47

Sevgili asumandilek'in düzenlemelerine bayıldım.:)

http://www.agaclar.net/forum/869466-post427.htm

http://www.agaclar.net/forum/869456-post425.htm

zenfree 16-11-2011 20:12

Aşağıdaki sitede çok güzel düzenlemeler var.

Michael Brunt Portfolios

zenfree 16-11-2011 20:14

Bu de videosu.

PlantedArt - YouTube

limon 27-11-2011 11:49

1 Eklenti(ler)
Sevgili Zenfree, verdiğin linkteki şu bitkiye bayıldım fakat adını göremedim?
Eklenti 257179

ardabora 08-12-2011 14:31

4 Eklenti(ler)
Değişik bir uygulama olmuş..Sukulentleri fazla gelenler yapabilir...:))

Eklenti 258697

nurcanaybay 11-12-2011 17:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 882994)
Sevgili Zenfree, verdiğin linkteki şu bitkiye bayıldım fakat adını göremedim?
Eklenti 257179

Sevgili Limon ;

sorduğunuz bitki Asparagus ( kuşkonmaz ).

zenfree 18-12-2011 21:56

The World's Best Photos by Kelley Macdonald - Flickr Hive Mind

zenfree 18-12-2011 22:36

1 Eklenti(ler)
Eklenti 260351

Aeonium Velour | Flickr - Photo Sharing!

Emre Kuzu 19-12-2011 23:20

2 Eklenti(ler)
Avonia alstonii
Eklenti 260489
Sarcocaulon patersonii
Eklenti 260490
Alıntı.

nurcanaybay 28-12-2011 17:46

Hypertufa Hands

Bu uygulama çok hoşuma gitti ,ben de hemen yaptım.Fakat eldiveni
çıkarırken parmaklar koptu ,bilekten de kırıldı.:)
Siz de denemek isterseniz diye paylaştım.

zenfree 28-12-2011 19:20

Sevim Hanım teşekkürler. Sizlere de iyi seneler.

Nurcan Hanım uygulama çok hoşuma gitti. Bence bir daha deneyin, pes etmeyin.:)) Toprak çimento karışımından mı yaptınız?

nurcanaybay 28-12-2011 20:32

Evet ,komşu da tadilat vardı ...hazırladıkları harçtan almıştım :)
Ben bulaşık eldiveni kullanmıştım birde cerrahi eldivenlerle denerim :)

bettyycim 29-12-2011 09:24

1 Eklenti(ler)
Çılgınlığın bir başka boyutuda benden :D

emily14 29-12-2011 11:11

Sevgili Zenfree ve Cemo anladığım kadarıyla sukulet denince sizin yeriniz ayrı, ben sukuletlerle oldukça içli dışlı imişim ama onların sukulet olduğunu bilmiyormuşum :) cehalet zor zanaaat ... sizlere bir sorum var yeri burası olmayabilir uyarın beni lutfen. doğada bulduğum ve resimlediğim bu eklenen fotoğraflarda da gördüğüm birsürü sukulet var. bunları doğal ortamlarından alıp ekmek gibi bir şansımız var mı? yoksa ölürler mi? yani saksıda yetiştirilmek üzere üzerlerinde oynama yapılıyor olabilir mi? bir kac tanesinin fotoğraflarını ekliyorum. cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

emily14 29-12-2011 11:39

5 Eklenti(ler)
yabanda sukuletler...
o zaman tum sukulet hayranlari,
cemo, zenfree, lir ve ardabora özellikle sizlerin görüşlerini bekliyorum
bu güzellerin yerlerini biliyorum ve eğer olabilir derseniz kendilerini saksılara alabilmeyi istiyorum. bu arada elinize su dökmek mümkün değil :p ama bir çömez yetişiyor. yakında arajmalarımla karşınızda olacağım sevgili senseiler ;)
Not: son resim COS adasında bir evin balkonu mest olmuştum gördüğümde

emily14 29-12-2011 11:44

3 Eklenti(ler)
bunlarda devamı...

hozat 29-12-2011 13:25

Ne kadar güzel şeyler yakalamışsınız,
saksı yerine, onları doğal ortamlarında izlemek te ayrı bir heyecan olmalı.
tebrikler..

emily14 29-12-2011 18:27

kesinlikle öyle sevgili hozat teşekkürler,

bugun hızımı alamadım veeee Ümit çiçekciliğe gittim sanıyorum evdeki 12 sukuletime (ki ilk başlangıç sevgili ardaboradan geldi, o vermişti ilk ik tanesini) ek olarak 15 tane daha aldım :D kendime çoooook güzel bir yılbaşı hediyesi almış oldum :) ama gu guzel arajmanlardan yaptıktan sonra ekleyeceğim fotoğraflarını kısmetse...

zenfree 29-12-2011 21:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi emily14 (Mesaj 893150)
kesinlikle öyle sevgili hozat teşekkürler,

bugun hızımı alamadım veeee Ümit çiçekciliğe gittim sanıyorum evdeki 12 sukuletime (ki ilk başlangıç sevgili ardaboradan geldi, o vermişti ilk ik tanesini) ek olarak 15 tane daha aldım :D kendime çoooook güzel bir yılbaşı hediyesi almış oldum :) ama gu guzel arajmanlardan yaptıktan sonra ekleyeceğim fotoğraflarını kısmetse...

Sevgili emily14, sukkulentler konusunda duyduğunuz heyecana aynen katılıyorum.:) Doğada çektiğiniz fotograflar çok güzel. Belli ki fotograf çekmekte ustasınız. Kutluyorum sizi. Bu fotografların nerelerde çeklidiğini doğrusu merak ettim.

Doğadan bitki almak konusuna gelince, ben almıyorum. Sadece daha önce yetiştirdiğim ve çok bulunan bir sedum türünü almıştım. Ama iyice ustalaşmadan ve gördüğüm türün bakımını bilmeden asla almayı düşünmem. Ayrıca ender bir tür olmasından korkarım.

Yukarıda alıntı yaptığım mesajınızda bir sürü bitki alığınızı yazmışsınız, güle güle büyütün. Hatta onları " kendi sayfanızda" paylaşın biz de büyümelerine, sorunlarına, çiçeklenmelerine tanık olalım. :))

jineop 29-12-2011 23:01

Sevgili emily, duyarlı ve ihtiyatli yaklaşımlarından dolayı zenfreeye katılmamak ve takdir etmemek mümkün değil. Ama doğada bulduğunuz türler

Crassula tillaea, iberis , Umbilicus rupestris , Sedum grisebachii , Sedum sediforme sanıyorum. Endemik türler değil. Gönül rahatlığıyla minik çeliklerle üretebilirsiniz. Kolaylıklar dilerim. Sevgiler.

sevgice 30-12-2011 00:08

Sn.emily14. Resimler ve çiçekler güzelmiş. Bende merak ettim dogrusu. Nerede çekdiniz resimleri.
Diger aldıgınız türlerinde resimlerini beklerizz

sevgice 30-12-2011 00:12

Crassula tillaea, iberis , Umbilicus rupestris , Sedum grisebachii , Sedum sediforme sanıyorum. Endemik türler değil. Gönül rahatlığıyla minik çeliklerle üretebilirsiniz. Kolaylıklar dilerim. Sevgiler.[/QUOTE]

Sn. lir kızmazsanız bişey sorucam:o. Nasıl oluyorda hemen resimlerden adlarını yazıyorsunuz.Siz ve diger bilgili degerli üyeler. Pess yanii.:eek: Yoksa bitkilerle ilgili bölüm okumuşlugunuz da mı var. **** başka bir sırrı mı var.:confused:

Teşekkürler:)

jineop 30-12-2011 10:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgice (Mesaj 893271)
Crassula tillaea, iberis , Umbilicus rupestris , Sedum grisebachii , Sedum sediforme sanıyorum. Endemik türler değil. Gönül rahatlığıyla minik çeliklerle üretebilirsiniz. Kolaylıklar dilerim. Sevgiler.

Sn. lir kızmazsanız bişey sorucam:o. Nasıl oluyorda hemen resimlerden adlarını yazıyorsunuz.Siz ve diger bilgili degerli üyeler. Pess yanii.:eek: Yoksa bitkilerle ilgili bölüm okumuşlugunuz da mı var. **** başka bir sırrı mı var.:confused:

Teşekkürler:)[/QUOTE]

Sevgili sevgice, bir arkadaşıma Türkiye florası için çektiği fotoğrafları tanımlamada yardım etmiştim. İstanbul florasında çok fazla sukkulent yok, o yüzden çok zor değil. Benim ki sadece merak. Sevgiler.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025