![]() |
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Teşekkürler zenfree,beğenmene sevindim ama sukulentlerim hala yeşil tonlarda...Renkli aranjmanlar yapamıyorum çünkü değişik renklerde bitki bulamıyorum. Ünal kaktüs serasına gideceğiz ya bir gün :) Bir türlü vakit ayıramıyorum...
Gerçi çok bitkim olsa nolur? Bu resimlerdeki gibi bir bahçe yapasım gelir benim şimdi, "yağı bol bulan Arap" sendromu..:p |
Ortadaki fotoğraftakiler (adlarını bilmiyorum) soğuğa dayanıklılar mı? Bahçenin duvarının kayalarının aralıklarına tamamen bunlardan diksem nasıl olur? Ama yazın tam güneş alıyor, kışın pek sorun olmaz sanıyorum. Güney cephe-rüzgara korunaklı. O türün değişik yaprak renkleri var diye biliyorum. Mavimsi olan, kırmızımsı olan, açık yeşil olan? Yeşil duvar güzel olmaz mı?
Yoksa sarkan çiçek türlerine mi baksam? Tüm yaz çiçek açan, çok yıllık, tam güneş seven, kayaların arasında yaşayacak... Yardımlarınızı bekliyorum. (Aslında bodur Clematis türlerini bile düşündüm) |
Alıntı:
|
Sevgili limon sorduğun bitkiler sempervivum türleri.
|
Sayın serilaaa'nın güzel düzenlemeleri.
http://www.agaclar.net/forum/867745-post222.htm |
Sevgili asumandilek'in düzenlemelerine bayıldım.:)
http://www.agaclar.net/forum/869466-post427.htm http://www.agaclar.net/forum/869456-post425.htm |
|
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili Zenfree, verdiğin linkteki şu bitkiye bayıldım fakat adını göremedim?
Eklenti 257179 |
4 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Sevgili Limon ; sorduğunuz bitki Asparagus ( kuşkonmaz ). |
|
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
Hypertufa Hands
Bu uygulama çok hoşuma gitti ,ben de hemen yaptım.Fakat eldiveni çıkarırken parmaklar koptu ,bilekten de kırıldı.:) Siz de denemek isterseniz diye paylaştım. |
Sevim Hanım teşekkürler. Sizlere de iyi seneler.
Nurcan Hanım uygulama çok hoşuma gitti. Bence bir daha deneyin, pes etmeyin.:)) Toprak çimento karışımından mı yaptınız? |
Evet ,komşu da tadilat vardı ...hazırladıkları harçtan almıştım :)
Ben bulaşık eldiveni kullanmıştım birde cerrahi eldivenlerle denerim :) |
1 Eklenti(ler)
Çılgınlığın bir başka boyutuda benden :D
|
Sevgili Zenfree ve Cemo anladığım kadarıyla sukulet denince sizin yeriniz ayrı, ben sukuletlerle oldukça içli dışlı imişim ama onların sukulet olduğunu bilmiyormuşum :) cehalet zor zanaaat ... sizlere bir sorum var yeri burası olmayabilir uyarın beni lutfen. doğada bulduğum ve resimlediğim bu eklenen fotoğraflarda da gördüğüm birsürü sukulet var. bunları doğal ortamlarından alıp ekmek gibi bir şansımız var mı? yoksa ölürler mi? yani saksıda yetiştirilmek üzere üzerlerinde oynama yapılıyor olabilir mi? bir kac tanesinin fotoğraflarını ekliyorum. cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
|
5 Eklenti(ler)
yabanda sukuletler...
o zaman tum sukulet hayranlari, cemo, zenfree, lir ve ardabora özellikle sizlerin görüşlerini bekliyorum bu güzellerin yerlerini biliyorum ve eğer olabilir derseniz kendilerini saksılara alabilmeyi istiyorum. bu arada elinize su dökmek mümkün değil :p ama bir çömez yetişiyor. yakında arajmalarımla karşınızda olacağım sevgili senseiler ;) Not: son resim COS adasında bir evin balkonu mest olmuştum gördüğümde |
3 Eklenti(ler)
bunlarda devamı...
|
Ne kadar güzel şeyler yakalamışsınız,
saksı yerine, onları doğal ortamlarında izlemek te ayrı bir heyecan olmalı. tebrikler.. |
kesinlikle öyle sevgili hozat teşekkürler,
bugun hızımı alamadım veeee Ümit çiçekciliğe gittim sanıyorum evdeki 12 sukuletime (ki ilk başlangıç sevgili ardaboradan geldi, o vermişti ilk ik tanesini) ek olarak 15 tane daha aldım :D kendime çoooook güzel bir yılbaşı hediyesi almış oldum :) ama gu guzel arajmanlardan yaptıktan sonra ekleyeceğim fotoğraflarını kısmetse... |
Alıntı:
Doğadan bitki almak konusuna gelince, ben almıyorum. Sadece daha önce yetiştirdiğim ve çok bulunan bir sedum türünü almıştım. Ama iyice ustalaşmadan ve gördüğüm türün bakımını bilmeden asla almayı düşünmem. Ayrıca ender bir tür olmasından korkarım. Yukarıda alıntı yaptığım mesajınızda bir sürü bitki alığınızı yazmışsınız, güle güle büyütün. Hatta onları " kendi sayfanızda" paylaşın biz de büyümelerine, sorunlarına, çiçeklenmelerine tanık olalım. :)) |
Sevgili emily, duyarlı ve ihtiyatli yaklaşımlarından dolayı zenfreeye katılmamak ve takdir etmemek mümkün değil. Ama doğada bulduğunuz türler
Crassula tillaea, iberis , Umbilicus rupestris , Sedum grisebachii , Sedum sediforme sanıyorum. Endemik türler değil. Gönül rahatlığıyla minik çeliklerle üretebilirsiniz. Kolaylıklar dilerim. Sevgiler. |
Sn.emily14. Resimler ve çiçekler güzelmiş. Bende merak ettim dogrusu. Nerede çekdiniz resimleri.
Diger aldıgınız türlerinde resimlerini beklerizz |
Crassula tillaea, iberis , Umbilicus rupestris , Sedum grisebachii , Sedum sediforme sanıyorum. Endemik türler değil. Gönül rahatlığıyla minik çeliklerle üretebilirsiniz. Kolaylıklar dilerim. Sevgiler.[/QUOTE]
Sn. lir kızmazsanız bişey sorucam:o. Nasıl oluyorda hemen resimlerden adlarını yazıyorsunuz.Siz ve diger bilgili degerli üyeler. Pess yanii.:eek: Yoksa bitkilerle ilgili bölüm okumuşlugunuz da mı var. **** başka bir sırrı mı var.:confused: Teşekkürler:) |
Alıntı:
Teşekkürler:)[/QUOTE] Sevgili sevgice, bir arkadaşıma Türkiye florası için çektiği fotoğrafları tanımlamada yardım etmiştim. İstanbul florasında çok fazla sukkulent yok, o yüzden çok zor değil. Benim ki sadece merak. Sevgiler. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:36. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025