![]() |
Yedikten hemen sonra toprakla buluşturdunuz. Anladığım kadarıyla. Teşekürler.
|
Soğuk iklim örneğin Ankara için Trabzon hurması fidanı arıyorsanız benim tavsiyem Fuyu, Giant Fuyu veya Izu çeşitleri(bunlar ağızda buruk tat bırakmazlar aynı zamanda yemek için iyice olgunlaşmasını beklemek zorunda kalmazsınız, kendine verimli olan bu kültürler için söylenecek son şey ise soğuklara oldukça dayanıklı <zone 7> oldukları), Çikolata olanı da soğuklara dayanıklı bir kültür ama sanıyorum sağlıklı tozlaşma için farklı bir kültür daha istiyor yanında. Genelde pazarda ve marketlerde satılanlar klasik Trabzon hurması bunlardan farklı olgunlaşmadan yenemeyen (Astringent) tür.
|
Bende Jezebel gibi meyvenin içinden çıkan tohumları gelişigüzel ekmiştim, aynı görüntüyü aldım fakat kökü sade bir dal gibi ve tohuma göre çok uzun 8-10 santim arası dümdüz bi kökü var ince uzun bi bardağa aldım başka hiçbir yaprağı yok (resimdeki gibi) açılması için ne yapmalıyım?
|
Alıntı:
Rusyadan gelen 2 çeşit hurmada bir gelişme varmı çoğaltabildinizmi. |
Alıntı:
|
ben gecen yıl 20 kadar tüpe ektim çiğitlerini. yaza kadar 20 cm kadar oldular. 1700 rakımlı köyümüze diktim. Köyümüzün iklimi cok serttir. Yazı sorunsuz atlattık. Sonrası nasıl olur? Yetişir mi ababa?
|
Ben gecen yıl 20 kadar tüpe ektim çiğitlerini. yaza kadar 20 cm kadar oldular. 1700 rakımlı köyümüze diktim. Köyümüzün iklimi cok serttir. Yazı sorunsuz atlattık. Sonrası nasıl olur? Yetişir mi ababa?
|
Trabzon huröasına farklı aşı
Merhaba,
Trabzon hurması ağaçlarıma pazar bulamam nedeni ile başka bir meyva aşılamak gibi bir fikir gelsi aklıma. Trabzon hurmasın ne aşılanabilir bilgi verebilirmisiniz. |
Merhaba,
Ben Ankara'da bir fidancının sahibinin (Temelli'de) trabzon hurması yetiştirdiğini duydum;ama hangi tür olduğunu bilmiyorum, sonra gidip,öğreneceğim. |
Dün tatilde gidip öğrendim;ama tam bir şey söyleyemedi. Dedi ki:"İçi pembemsi olan çeşitten yetiştiriyorum." Ben Trabzon hurması ağacı bile görmediğim için,anlayamadım ve hatta internette araştırdım;ama bulamadım. Hangi çeşit olduğu hakkında yardım edebilir misiniz?
|
1 Eklenti(ler)
Trabzon hurmasını bahçeye dikeli üç sene oluyor. İlk meyvelerini bu sene tuttu. Geçen sene meyveleri dökülmüştü.
Eklenti 432515 |
|
Yumuşamaya başlayınca afiyet olsun :)
|
Trabzon hurmasının tomurcukları -3 dereceyi görünce yanmışlar.
|
Aslında şunu gözlemlerime dayanarak söyleyebilirim. Çikolatalı denen Trabzon hurması fidanı çoktan tomurcuklanarak yaprak açtı ama Fuyu özellikle altını çizmek gerek zira piyasada hachiya ve çikolatalı denen kültürler genelde var ve bunlar Fuyuya göre bariz erkenciler. Dolayısıyla ilkbahar donlarından zarar görebiliyorlar. Fuyu henüz yaprak açmadığından sorun yok. Ayrıca rüzgar faktörü de çok önemli. Örneğin sert ve soğuk rüzgara maruz kalan kayısının çiçekleri yanarken kuytu korunaklı bi köşede yaşamını sürdüren diğer kayısıda hiç bir zarar oluşmadı.
|
Trabzon hurmasında şöyle bir olay var ki, yanan filizler aynı yıl içinde yenilenip tekrardan meyve oluşturuyor. Kayısı, elma, erik gibi bu sene meyve vermeyecekler gibi bir durum olmuyor.
|
bu ağaç başka hangi ağaçlara aşı yapılır.
|
trabzon hurması aşılama
bir tanıdığımın bahçesinde bu ağaçtan var kendi bahçemdeki bir ağaca aşılamak istiyorum ama ne kadar araştırdıysam bulamadım acaba bu hangi ağaçlara aşı tutar yardımcı olabilir misiniz?
|
2 Eklenti(ler)
2 yıl önce bir metre boyunda bir fidan olarak diktiğimiz hurmanın bu yılki gelişimi çok iyiydi ancak yeni fark ettim, anaç ile aşı farklı gelişme hızlarıyla yol alıyor. Zaman zaman bu durumun hayli ilerlemiş örneklerini bilhassa kirazlarda ve dutlarda görüyorum. Hurmalarda ilk yıllarda görülen, sonra toparlanan bir süreç midir bilmiyorum. Henüz fark çok olmadığı için sonrasını kestiremiyorum. Deneyimi olanlar paylaşırlarsa sevinirim.
Böyle bir durumda ağacı beslemeyi (besin ve su) azaltmak sorunu giderebilir mi? |
Gayet sağlıklı görünüyor.yıllık budamalara dikkat edin ağaç kendini Alıp gitmesin.Meyveler ceviz büyüklüğündeyken sulama düzgün yapılmalı ki aşırı meyve Dökümü Olmasın tabi bunun yanında yaprak ve taban gübreleri düzenli atılmalıdır.Size son tavsiyem Yaban hayvanlarından koruyun ve meyve çok tuttuğunda hemen bir destek yapın yoksa hurma çok hassasıdır çıt diye kırılır.Yazdıklarımın hepsi kendi edindiğim tecrübedir.iyi günler
|
Alıntı:
|
Yok efendim.
|
uygun fiyatlı Fuyu cinsi trabzon hurması fidanı arıyorum fazla degil 10 **** 20 adet maksat bahçemde çeşit olsun elinde olan temin edebilecek arkadaşlar mesaj atarsa sevinirim saygılar.
|
Merhabalar ağaç tutkunları;
Bende bahçeme trabzon hurması ekmek istiyorum ve kafam biraz karıştı açıkçası forumda ki bu başlığı komple okuduktan sonra ekteki "Trabzon Hurması Yetiştiriciliği" isimli kitaba baktım ama iyice karıştı kafam. Bahçem için bir adet fide alacağım, Çikolayalı Hachiya denilen bir tür var; 1)Çikolatalı kekre olmayan bir tür ve ham iken bile yenebiliyor 2)Kitaba göre Hachiya kekre olan bir tür Bu durumda Çikolatalı Hachiya nasıl oluyor, hem kekre hem değil. Birde Morali denen bir tür var(kitapta mevcut değil). Sanki bu durumda kekre olamayan Fuyu türünü almak daha akla yatkın, zira kekre olmayan bir cins istiyorum. Bu Çikolatalı Hachiya isimli fidelerden alan yetiştiren oldu, tecrübelerini paylaşabilir mi bizimle rica etsem? http://tae.gov.ct.tr/Portals/1115/kitablar/hurma.pdf |
Alıntı:
bi tek fidan dikecekseniz fuyu çeşidini dikin. ben iki adet dikmiştim bu yüzden iki çeşidide diktim. çünkü iklimsel sebeblerden dolayı. |
Yanıtınız için teşekkürler Sn. Aydemir Aydın. Bende Fuyu'da karar kıldım, en kısa zamanda alıp dikim işlemini gerçekleştireceğim.
|
Fuyu ve jiro cinsinden ege fidancılıkdan aldım.telefonu-542 777 48 57
|
Ne kadara aldınız?
|
Bendede aynı sorun var tozlanma nasıl oluyor
|
Birer adet Hachiya, Fuyu ve Chocolate (çikolatalı) hurmayı 50 cm aralıkla tek çukura diktim. Şuradaki tekniğe göre budayarak yetiştirmeyi deneyeceğim:
http://www.agaclar.net/forum/meyve-agaclari/38698.htm Yeri az olup fazla çeşit yetiştirmek isteyenlere faydalı olabilir. Bunlar da benim fidanlar: http://www.agaclar.net/forum/1440650-post29.htm Bu sene dikildiler, gelişmelerini paylaşacağım. |
Alıntı:
Benim bildiğim kadarıyla Chocolate diye geçen tür kekre oluyor. Bir de ayrıca Coffee Cake türü var. Coffee cake eğer tozlanmazsa kekre oluyor, Chocolate tarafından tozlanırsa kahverengi ete dönüşüyor ve kekreliği gidiyor. Eğer bu iki türe birden Türkçe'de çikolatalı diyorlarsa karışıklık oradan geliyor olabilir. |
1 Eklenti(ler)
Merhaba,
Bir akrabamız geçen yıl saksıya dikilmiş fuyu fidanı hediye etti. Balkonda saksıda olabilir dedi. Kışın tüm yapraklarını dökmüştü, 2 haftadır filizler çıkmaya, yapraklar büyümeye başladı. Resmi ekte. |
;soğuğa dayanıklı ve lezzetli trabzon hurması, nar, erik ve incir türü...
Alıntı:
aynı zamanda nar, incir ve erik fidannları da ekmek istiyorum.. sizin ve diğer tüm üyelerin tecrube ve önerilerine ihtiyacım var, saygılar.. |
Saksıda Fuyu
2 Eklenti(ler)
Saksıdaki Fuyum tomurcuklandı :) İnşallah meyva alabilirim.
Alıntı:
|
Balıkesir -Manyas ta evimin bahçesinde kendime kadar hurma fidanı ekmek istiyorum. Daha önce içi çikolatalı gibi kahverengi olanlardan yemiştim ve hoşuma gitti. Yine bu tür hangisiyse ondan ekmek istiyorum. Bilgisi olan arkadaşlar hangi tür veya türlerden alıp ekmem konusunda yardımcı olabilir mi? Forumda çok çeşit ve bilgi var kafam karıştı.
|
Alıntı:
Bu konudaki deneyimli üyelerimiz görüşlerini belirtene kadar isterseniz MEGEP linkinden, "yeterliliğe dayalı program modulleri " altından "Bahçecilik" "Meyvecilik (Bahçecilik)"ten "TRABZON HURMASI YETİŞTİRİCİLİĞİ" modülü ile oldukça detaylı bilgiler de edinebilirsiniz. Saygılar. |
Alıntı:
Acaba nerde hata yaptım? |
Alıntı:
fidan daha çok küçük o kadar meyveyi saksıda besliyemez. yeterli güneş ve besinde yok sanırım. |
Yeterli güneş var aslında balkonda ama besin vermeye biraz geç başladım sanırım. Artık seneye inşallah.
|
Kendi kendine seyreltme yapıyor olabilir. Besleyebileceği miktara indirince dökmeyi durdurabilir.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:02. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025