![]() |
5 Eklenti(ler)
Haziran ayında olgunlaşan yediveren incirlerinde hasatmevsimi sonuna gelindi
Eklenti 157390 Eklenti 157391 Eklenti 157392 Eklenti 157393 Eklenti 157394 |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
Ali bey, haziranda ilk meyvelerini veren siyah incir cinsleri nelerdir, bu konuda bir bilginiz var mı?
|
Haziran ayında ilk meyvelerini veren siyah incirler siyah orak,karabakunya,siyah incir,susak, çeşitleridir(En azından internet ortamında bulabildiklerim)Erbeyli incir araştırma bahçesinde hepsi mevcuttur.Ayrıca bu konunun 2. sayfasında belli başlı incir çeşitleri fotoğrafları,tadı,ağırlığı,olum zamanı v.b. bilgileri bulabilirsiniz.
|
5 Eklenti(ler)
Bugün kardeşim köyden küçük bir koli incir gönderdi.Saat 14:30 civarlarında elime geçti.Karnımda baya bir acıkmıştı.Hemen paketi açıp o nefis incirlerden bir kaç tanesini götürdüm Daha sonra fotoğraflarını çekip sizlerle paylaşıyorum
Eklenti 158191 Eklenti 158192 Eklenti 158193 Eklenti 158194 Eklenti 158195 |
5 Eklenti(ler)
|
Çok güzeller, ben incirin dış kabuğu biraz çatlamış olanını hatta üzerinde kurumuş dibinde bal olanına bayılırım. Çok severim fakat biraz fazla kaçırdımmı karnım ağrıyor.
Çok yararlı bir meyva bağırsan sorunu olanlara kesinlikle tavsiye ederim, |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Bir buçuk ay önce BauMax'da bu incir satılıyordu. Üstü verniklenmiş gibi parlıyordu ama tamamen kendi parlaklığı. Acaba süs inciri mi:confused:
Eklenti 163249 |
4 Eklenti(ler)
İzmirde sarılop incirleri toplanmaya başladı.Bu gün cuma namazından sonra cami önümdeki satıcılardan biraz sarılop inciri satın aldım.Fotoğraflarını sizinle paylaşıyorum.
Eklenti 163423 Eklenti 163424 Eklenti 163425 Eklenti 163426 |
4 Eklenti(ler)
Cumadan sonra caminin önünde kaldırımda cinsini bilmediğim sahipsiz bir incir ağacı vardı.Bu incirden de bir kaçtane kopardım.Fotoğrafları aşağıda.
Eklenti 163427 Eklenti 163428 Eklenti 163429 Eklenti 163430 |
Sn. aliok1, bizde 20 güne kadar inciri tatmaya başlıyacağız inşallah:)
|
Ahh bir de bardacık olsa....
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Sabah gidip yine marketten incir aldım.İncir yemeyi çok seviyorum.Hele taze ve içinden bal damlayan türleri olursa değmeyin keyfime.
Sarılop incirlerinin fotoğraflarını yine sizinle paylaşıyorum.Bu incir çeşidindende bir çok çeşitte olduğu gibi çelik yöntemiyle bir kaçtane çoğaltıyorum. Eklenti 163553 Eklenti 163554 Eklenti 163555 Eklenti 163556 |
2 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Sevgili aliok bu konuda bilgi verebilir misin? Sabahın köründe (muzip ya...) köyden bir arkadaş aradı. Soru ver dedi. Bu güne kadar inciri hiç çatlamamış. Fazla sulamadan değilmiş. Nem oranı yüksek olsa diğer ağaçlarda da olurdu. Çeşit olarak çatlayan da değil. Bende yukarıdaki söze takıldım. Yardımcı olursanız sevinirim. .................................................. .............................. Sevgili aliok; bu ne incir sevdasıdır böyle. 3,5 saattir bu sayfayı okuyorum. Emeklerine sağlık. İncir konusunda adeta tarih yazmışsınız. Klopatra'nın inciri çok sevdiği ve incir sepetine konan engerek tarafından ısırılarak öldüğünü de öğrendim. Bu kadar incir çeşidinin olduğunu da yeni öğrendim. Hepsi harika çeşitlermiş. Çalışmalarınızın devamını diliyorum. Şahane, görsel bir yazı dizisi oluşturmuşsunuz, sanki arşiv gibi. Bu sayfanın _siz farketmesiniz de_:) takipcisi olacağım. Saygılar efendim. |
1 Eklenti(ler)
İncirin böylesine bayılırım Eklenti 163721hatta biraz daha kurumuşu, hiç soymaya uğraşmam bir tek sapı kalır.
|
4 Eklenti(ler)
İzmir'in tadı dillere destan bardacık inciri çıktı.Biraz önce gidip bir kilo aldım.İyisinin kilosu 5 lira.İkinci elinin kilosu 4 lira .Mübarek muzdan pahalı.Hem tadına bakmak hemde sizlerle paylaşmak için bir kilo aldım.Birtanesini eve gelince hemen yedim.Nefisti.
Eklenti 163899 Eklenti 163900 Eklenti 163901 Eklenti 163902 |
4 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Yutkunmaya başladım bilesiniz, ;)
|
Allahtan eklediğiniz resimleri geç gördüm. Ben de haftasonu İzmirdeydim bardacıkların tadına bakabildim. Eğer resimleri bardacıkları yemeden önce görseydim ekranı parçalayabilirdim. :))
|
Alıntı:
Samsun Tarım'ın sitesinden alıntı: SAMSUN BÖLGESİNDE YETİŞTİRİLEN İNCİRLER Beyaz İncir Tabak İnciri Uzun Patlıcan İnciri Kısa Patlıcan İnciri Yeşil patlıcan inciri Patlıcan inciri Kara incir Şeker İnciri Sarı İncir vs. dir. Tüm tipler halkımız tarafından beğeniyle tüketilmekle birlikte bölge halkı tarafından daha çok bilinen ve tüketilen patlıcan inciri muhteşem bir damak zevkine sahip olan Türk halkının bu arzusuna cevap verebilecek özelliklere sahiptir. Ortalama meyve ağırlıkları 50 g civarında olup, SÇKM içerikleri %20 civarında bulunmakta renkleri tam mordan açık mora kadar değişmektedir. Sofralık ve reçellik olarak tüketilmektedir. Bölgemizde siyah taze incirin kesim tarihi iklim koşullarına bağlı olmakla birlikte genelde Eylül ayının ilk haftasına denk düşmektedir. Kışları ılık, yazları sıcak ve kurak yerler ister. Yıllık ortalama sıcaklığın 18- 20 C olduğu yerlerde yetişir. Meyve doğuşu ile hasat sonuna kadar daha yüksek ortalama sıcaklık ister. Samsun İlinin uzun yıllar yıllık ortalama sıcaklığı 140C civarında olup, Temmuz ve Ağustos aylarında 230C ve üzerine çıkmaktadır. İncir ağacının istediği optimal yağış yıllık 625 mm‘dir. 550 mm’nin altına düştüğünde sulanması gerekir. Samsun İlinin yıllık ortalama yağış miktarı uzun yıllar ortalaması 735 mm‘dir. Hava bağıl nemi kurutmalık incirler için %50’nin altında olması gerekir. Samsun İlinde Uzun yıllar yıllık nispi nem ortalaması %63 civarındadır. İncir ağacı toprak istekleri bakımından çok seçici değildir. Çok nemli topraklar hariç her toprakta, kayalıklarda, taşların yarıklarında hatta bitkiler üzerinde bile yetişir.Derin, kumlu-tınlı, yeterli organik madde ve kirece sahip topraklar ister. İncir ağacı kireççe zengin topraklarda iyi gelişebilir. PH 6 – 7,8 olan nötr ve nötre yakın topraklar uygundur. Samsun İlinde toprakların %65 civarındaki topraklar killi-tınlı yapıya sahip olup %40 civarı ( PH 6,6–7,5) nötr ve %30 civarı ise ( pH 7,5 den büyük) alkali reaksiyona sahiptir. Bölgemizde çok sayıda incir tipi olmakla birlikte yöre halkı tarafından benimsenen ve Pazar değeri bulunan incir yöresel adı patlıcan inciri olarak bilinenidir. Tekkeköy Tarım'ın sitesinden alıntı: Kutlukent Beldemizde kapama incir bahçeleri yaygın olup burada yetiştirilen incirler tüketiciler tarafından lezzet ve gösteriş bakımından beğeni kazanmayı hak edecek derecede kaliteli ve lezzetli incirler yetiştirilmektedir. Üreticiler incirlerini Samsun Halinde, karayolunun kenarına kurdukları tezgahlarda ve bahçelerine gelen tüccarlara satmak suretiyle değerlendirmektedirler. Kutlukent Belediyemiz incir üretimini teşvik etmek ve yöre incirini tüm Türkiye' ye duyurabilmek maksadıyla İncir festivali düzenlemektedir. Festivale yöre insanı büyük ilgi göstermekte dereceye giren incir sahiplerine çeşitli hediyeler verilmektedir. |
Patlıcan İnciri
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 166723 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:45. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025