agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Subtropikal İklim Meyveleri (https://www.agaclar.net/forum/subtropikal-iklim-meyveleri/)
-   -   İncir (Ficus carica) (https://www.agaclar.net/forum/subtropikal-iklim-meyveleri/1181.htm)

aliok1 02-07-2010 22:44

5 Eklenti(ler)
Haziran ayında olgunlaşan yediveren incirlerinde hasatmevsimi sonuna gelindi
Eklenti 157390
Eklenti 157391
Eklenti 157392
Eklenti 157393
Eklenti 157394

aliok1 02-07-2010 22:46

5 Eklenti(ler)
Eklenti 157395
Eklenti 157396
Eklenti 157397
Eklenti 157398
Eklenti 157399

aliok1 02-07-2010 22:47

5 Eklenti(ler)
Eklenti 157400
Eklenti 157401
Eklenti 157402
Eklenti 157403
Eklenti 157404

aliok1 02-07-2010 22:49

5 Eklenti(ler)
Eklenti 157405
Eklenti 157406
Eklenti 157407
Eklenti 157408
Eklenti 157409

aliok1 02-07-2010 22:50

5 Eklenti(ler)
Eklenti 157410
Eklenti 157411
Eklenti 157412
Eklenti 157413
Eklenti 157414

aliok1 02-07-2010 22:52

5 Eklenti(ler)
Eklenti 157415
Eklenti 157416
Eklenti 157417
Eklenti 157418
Eklenti 157419

Samsunlu55 04-07-2010 18:32

Ali bey, haziranda ilk meyvelerini veren siyah incir cinsleri nelerdir, bu konuda bir bilginiz var mı?

aliok1 04-07-2010 20:53

Haziran ayında ilk meyvelerini veren siyah incirler siyah orak,karabakunya,siyah incir,susak, çeşitleridir(En azından internet ortamında bulabildiklerim)Erbeyli incir araştırma bahçesinde hepsi mevcuttur.Ayrıca bu konunun 2. sayfasında belli başlı incir çeşitleri fotoğrafları,tadı,ağırlığı,olum zamanı v.b. bilgileri bulabilirsiniz.

aliok1 06-07-2010 14:35

5 Eklenti(ler)
Bugün kardeşim köyden küçük bir koli incir gönderdi.Saat 14:30 civarlarında elime geçti.Karnımda baya bir acıkmıştı.Hemen paketi açıp o nefis incirlerden bir kaç tanesini götürdüm Daha sonra fotoğraflarını çekip sizlerle paylaşıyorum
Eklenti 158191
Eklenti 158192
Eklenti 158193
Eklenti 158194
Eklenti 158195

aliok1 06-07-2010 14:36

5 Eklenti(ler)
Eklenti 158196
Eklenti 158197
Eklenti 158198
Eklenti 158199
Eklenti 158200

Lilium 06-07-2010 14:48

Çok güzeller, ben incirin dış kabuğu biraz çatlamış olanını hatta üzerinde kurumuş dibinde bal olanına bayılırım. Çok severim fakat biraz fazla kaçırdımmı karnım ağrıyor.
Çok yararlı bir meyva bağırsan sorunu olanlara kesinlikle tavsiye ederim,

aliok1 23-07-2010 16:16

1 Eklenti(ler)
Bir dalda bu kadar incir

Eklenti 162383

Samsunlu55 29-07-2010 12:21

1 Eklenti(ler)
Bir buçuk ay önce BauMax'da bu incir satılıyordu. Üstü verniklenmiş gibi parlıyordu ama tamamen kendi parlaklığı. Acaba süs inciri mi:confused:

Eklenti 163249

aliok1 30-07-2010 14:42

4 Eklenti(ler)
İzmirde sarılop incirleri toplanmaya başladı.Bu gün cuma namazından sonra cami önümdeki satıcılardan biraz sarılop inciri satın aldım.Fotoğraflarını sizinle paylaşıyorum.

Eklenti 163423
Eklenti 163424
Eklenti 163425
Eklenti 163426

aliok1 30-07-2010 14:43

4 Eklenti(ler)
Cumadan sonra caminin önünde kaldırımda cinsini bilmediğim sahipsiz bir incir ağacı vardı.Bu incirden de bir kaçtane kopardım.Fotoğrafları aşağıda.

Eklenti 163427
Eklenti 163428
Eklenti 163429
Eklenti 163430

Samsunlu55 30-07-2010 22:59

Sn. aliok1, bizde 20 güne kadar inciri tatmaya başlıyacağız inşallah:)

ozgur0ozdemir 30-07-2010 23:32

Ahh bir de bardacık olsa....

aliok1 31-07-2010 10:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ozgur0ozdemir (Mesaj 678335)
Ahh bir de bardacık olsa....

Bardacık inciride çıktı ama daha çok yaygın değil.Sonraki günlerde çoğalır.O zaman fotoğraflarını çeker paylaşırım.Bardacık inciride benim favorilerim arasındadır.Tadı harika olur.

aliok1 31-07-2010 10:22

4 Eklenti(ler)
Sabah gidip yine marketten incir aldım.İncir yemeyi çok seviyorum.Hele taze ve içinden bal damlayan türleri olursa değmeyin keyfime.
Sarılop incirlerinin fotoğraflarını yine sizinle paylaşıyorum.Bu incir çeşidindende bir çok çeşitte olduğu gibi çelik yöntemiyle bir kaçtane çoğaltıyorum.

Eklenti 163553
Eklenti 163554
Eklenti 163555
Eklenti 163556

aliok1 31-07-2010 10:22

2 Eklenti(ler)
Eklenti 163557
Eklenti 163558

Halil Önen 01-08-2010 10:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aliok1 (Mesaj 598268)
Ancak, aynı bahçede yer almalarına rağmen, çeşitlerinmeyvelerindeki potasyum/kalsiyum oranlarının farklı bulunduğunu ve K/Ca oranının Klehine gelişmesinin çatlama eğilimini arttırdığı , oranın Cayönünde değişmesinin ise güneş yanıklığını teşvik ettiği bildirilmektedir. Kaliteli olmasına rağmen çatlama dezavantajı nedeni ile önerilmedenönce, yetiştirilik yapılacak yerin, transpirasyonu böylece kalsiyumun yönlendirilmesinietkileyebilecek koşullar yönünden incelenmesi gerekmektedir.
Alıntıdır...

Bunu anlamış değim. Çatlama ile ilgili kalsiyum potasyum oranının lehine gelişmesi ne demek?

Sevgili aliok bu konuda bilgi verebilir misin?

Sabahın köründe (muzip ya...) köyden bir arkadaş aradı. Soru ver dedi.

Bu güne kadar inciri hiç çatlamamış.

Fazla sulamadan değilmiş. Nem oranı yüksek olsa diğer
ağaçlarda da olurdu. Çeşit olarak çatlayan da değil.


Bende yukarıdaki söze takıldım. Yardımcı olursanız sevinirim.

.................................................. ..............................

Sevgili aliok;

bu ne incir sevdasıdır böyle. 3,5 saattir bu sayfayı okuyorum. Emeklerine sağlık.
İncir konusunda adeta tarih yazmışsınız.

Klopatra'nın inciri çok sevdiği ve incir sepetine konan engerek tarafından ısırılarak öldüğünü de öğrendim.

Bu kadar incir çeşidinin olduğunu da yeni öğrendim. Hepsi harika çeşitlermiş.

Çalışmalarınızın devamını diliyorum.

Şahane, görsel bir yazı dizisi oluşturmuşsunuz, sanki arşiv gibi. Bu sayfanın _siz farketmesiniz de_:) takipcisi olacağım.

Saygılar efendim.

Lilium 01-08-2010 12:58

1 Eklenti(ler)
İncirin böylesine bayılırım Eklenti 163721hatta biraz daha kurumuşu, hiç soymaya uğraşmam bir tek sapı kalır.

aliok1 02-08-2010 14:25

4 Eklenti(ler)
İzmir'in tadı dillere destan bardacık inciri çıktı.Biraz önce gidip bir kilo aldım.İyisinin kilosu 5 lira.İkinci elinin kilosu 4 lira .Mübarek muzdan pahalı.Hem tadına bakmak hemde sizlerle paylaşmak için bir kilo aldım.Birtanesini eve gelince hemen yedim.Nefisti.

Eklenti 163899
Eklenti 163900
Eklenti 163901
Eklenti 163902

aliok1 02-08-2010 14:26

4 Eklenti(ler)
Eklenti 163903
Eklenti 163904
Eklenti 163905
Eklenti 163906

aliok1 02-08-2010 16:03

4 Eklenti(ler)
Eklenti 163918
Eklenti 163919
Eklenti 163920
Eklenti 163921

Samsunlu55 02-08-2010 22:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 678752)
İncirin böylesine bayılırım Eklenti 163721hatta biraz daha kurumuşu, hiç soymaya uğraşmam bir tek sapı kalır.

Sn. Lilium, siz birde kayanın üzerindeki yabani incire aşılı patlıcan incirinin bu şekildeki halini görün, bir yandan buruşur bir yandan içindeki balı dışarıya taşar:) Zaten öylelerinin kabuğu zor soyuluyor.

Lilium 02-08-2010 23:35

Yutkunmaya başladım bilesiniz, ;)

ozgur0ozdemir 03-08-2010 23:54

Allahtan eklediğiniz resimleri geç gördüm. Ben de haftasonu İzmirdeydim bardacıkların tadına bakabildim. Eğer resimleri bardacıkları yemeden önce görseydim ekranı parçalayabilirdim. :))

Samsunlu55 04-08-2010 00:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Samsunlu55 (Mesaj 678310)
Sn. aliok1, bizde 20 güne kadar inciri tatmaya başlıyacağız inşallah:)

20 gün yazmıştım(günün tarihine bakmadan) fakat ilk inciri ay başından önce tadamayız.

Samsun Tarım'ın sitesinden alıntı:

SAMSUN BÖLGESİNDE YETİŞTİRİLEN İNCİRLER

Beyaz İncir
Tabak İnciri
Uzun Patlıcan İnciri
Kısa Patlıcan İnciri
Yeşil patlıcan inciri
Patlıcan inciri
Kara incir
Şeker İnciri
Sarı İncir vs. dir.
Tüm tipler halkımız tarafından beğeniyle tüketilmekle birlikte bölge halkı tarafından daha çok bilinen ve tüketilen patlıcan inciri muhteşem bir damak zevkine sahip olan Türk halkının bu arzusuna cevap verebilecek özelliklere sahiptir. Ortalama meyve ağırlıkları 50 g civarında olup, SÇKM içerikleri %20 civarında bulunmakta renkleri tam mordan açık mora kadar değişmektedir.
Sofralık ve reçellik olarak tüketilmektedir. Bölgemizde siyah taze incirin kesim tarihi iklim koşullarına bağlı olmakla birlikte genelde Eylül ayının ilk haftasına denk düşmektedir.

Kışları ılık, yazları sıcak ve kurak yerler ister. Yıllık ortalama sıcaklığın 18- 20 C olduğu yerlerde yetişir. Meyve doğuşu ile hasat sonuna kadar daha yüksek ortalama sıcaklık ister. Samsun İlinin uzun yıllar yıllık ortalama sıcaklığı 140C civarında olup, Temmuz ve Ağustos aylarında 230C ve üzerine çıkmaktadır. İncir ağacının istediği optimal yağış yıllık 625 mm‘dir. 550 mm’nin altına düştüğünde sulanması gerekir. Samsun İlinin yıllık ortalama yağış miktarı uzun yıllar ortalaması 735 mm‘dir. Hava bağıl nemi kurutmalık incirler için %50’nin altında olması gerekir. Samsun İlinde Uzun yıllar yıllık nispi nem ortalaması %63 civarındadır.

İncir ağacı toprak istekleri bakımından çok seçici değildir. Çok nemli topraklar hariç her toprakta, kayalıklarda, taşların yarıklarında hatta bitkiler üzerinde bile yetişir.Derin, kumlu-tınlı, yeterli organik madde ve kirece sahip topraklar ister. İncir ağacı kireççe zengin topraklarda iyi gelişebilir. PH 6 – 7,8 olan nötr ve nötre yakın topraklar uygundur. Samsun İlinde toprakların %65 civarındaki topraklar killi-tınlı yapıya sahip olup %40 civarı ( PH 6,6–7,5) nötr ve %30 civarı ise ( pH 7,5 den büyük) alkali reaksiyona sahiptir.

Bölgemizde çok sayıda incir tipi olmakla birlikte yöre halkı tarafından benimsenen ve Pazar değeri bulunan incir yöresel adı patlıcan inciri olarak bilinenidir.

Tekkeköy Tarım'ın sitesinden alıntı:

Kutlukent Beldemizde kapama incir bahçeleri yaygın olup burada yetiştirilen incirler tüketiciler tarafından lezzet ve gösteriş bakımından beğeni kazanmayı hak edecek derecede kaliteli ve lezzetli incirler yetiştirilmektedir. Üreticiler incirlerini Samsun Halinde, karayolunun kenarına kurdukları tezgahlarda ve bahçelerine gelen tüccarlara satmak suretiyle değerlendirmektedirler. Kutlukent Belediyemiz incir üretimini teşvik etmek ve yöre incirini tüm Türkiye' ye duyurabilmek maksadıyla İncir festivali düzenlemektedir. Festivale yöre insanı büyük ilgi göstermekte dereceye giren incir sahiplerine çeşitli hediyeler verilmektedir.

Samsunlu55 19-08-2010 23:38

Patlıcan İnciri
 
1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aliok1 (Mesaj 675965)
Bir dalda bu kadar incir

Eklenti 162383

Bir dalda o kadar incir, bir dalda bu kadar incir...

Eklenti 166723


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025