![]() |
Alıntı:
Size mesaj attım. Müsait olunca cevaplayabilir misiniz ? |
Erkek incir ayırımı
Alıntı:
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Eklenti 729744
Eklenti 729745 Eklenti 729746 mor güz inciri. soğuklara dayanıklı, yağmurda çatlama yok. son bir ayda m2 ye 150 kg yağmur yağdığı düşünülürse. göz küçük veya kapalı. moraran incir müthiş lezzetli. 15 kasımda her sürgünde 3 incir var. |
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Resim netten alıntı https://www.ebay.com/itm/255106448311 Resimde görüleceği üzere erkek incirde göz etrafında uzun erkek çiçekler iç kısımda ise kısa dişi çiçekler oluyor. Dişi çiçeklerin uç kısmında eğer incir arısı tarafından ziyaret edildi ise incir larvaları oluyor. Erkek incirler de genellikle 3 ürün oluyor. San pedro ya da kendine verimli iki ürün veren incirlerde kışın yazdan kalan çok küçük meyveler oluyor ve sonra bunlar gelişerek çiçek inciri denilen incir e dönüşüyor ama erkek incirler de meyveler daha iri ve çok daha fazla. Erkek incirler in ana ürünü olgunlaşıp polen verdiğinde dişi incirler in ana ürünü daha fındık kadar oluyor. Tabi incirler de genelleme yapmak zor. Erkek dişi diye ayırmak bile aslında yanıltıcı. Erkek incirler geneli içi kuru olgunlaşmamış gibi olur. Bazı çeşitleri dişi incire benzeyip olgunlaşsa da tadı hoş olmuyor. |
Alıntı:
evet , o. fakat ben fidan deposundan almadım. adını vermiyeyim , bi firmadan 3 çeşit incir aldım ikisi erkek çıktı biride bu incir çıktı. yani ben mor güz inciri istememiştim. :) |
İyi akşamlar, ''esflora''da satılan bazı incirleri incelerken tatlarının farklı olduğunu; çilek aroması, orman meyvesi, badem ve bal gibi aromalarının olduğunu okudum. Gerçek anlamda tat yelpazesi bu kadar geniş bir meyve mi?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bakın ChatGPTne diyor bu konuda. 5 numaralı incir aydın sarı lop inciri. Sarı lop incirin de o tatları alamıyorsanız yabancıların bu işi abarttığını söyleyebilirsiniz. Esflora yabancı terminoloji kullanıyor.
.... Yetiştiriciler, incirlerini tat profillerine göre ayırt ederken tatlılık, dokuluk ve lezzet notları gibi faktörleri dikkate alırlar. İşte bazı yaygın incir türleri ve ayırt edici tat özellikleri: 1. Bal İnciri: Bal incirleri, bal tadına benzeyen olağanüstü tatlarıyla bilinir. Yumuşak ve sulu bir dokuya sahip olup hafif çiçeksi bir aromaya sahiptir. 2. Yemiş İnciri: Yemiş incirleri, tatlılık ve ekşilik kombinasyonu olarak tanımlanan belirgin bir meyve tadına sahiptir. Yoğun ve sert bir dokuya sahip olup meyvelerle benzer bir yapıya sahiptir. 3. Kadota İnciri: Kadota incirleri, diğer incir çeşitlerine göre daha hafif ve daha az tatlı bir tada sahiptir. Kremsi bir dokuya ve hafif bir fındık tadına sahiptir, bu da taze tüketim ve kurutma için popülerdir. 4. Siyah Mission İnciri: Siyah Mission incirleri, zengin ve tatlı tadıyla bilinir. Derin mor veya siyah bir cilde ve yumuşak, reçel benzeri bir dokuya sahiptir. Tat genellikle karamel, bal ve meyve notalarıyla tanımlanır. 5. Calimyrna İnciri: Calimyrna incirleri benzersiz bir fındık ve tereyağı tadına sahiptir. Soluk sarı veya yeşilimsi bir cilde ve çiğnenebilir bir dokuya sahiptir. Lezzet genellikle bal, vanilya ve fındıklılık kombinasyonu olarak karşılaştırılır. Bu, yetiştiricilerin incirleri tat açısından nasıl ayırt ettiğine dair sadece birkaç örnektir. Belirli tat profilleri, yetişme bölgesine ve yetiştirme uygulamalarına bağlı olarak değişebilir. |
Alıntı:
önümüzdeki yıllarda göreceğiz. |
Arkadaşlar merhaba, incir budamasında telli terbiye sistemini kullanarak tek yıllık sürgünler üzerinden meyve almayı düşünüyorum.
Tek yıllık sürgün üzerinden meyve oluşturma özelliği Partenokarp incirler için de geçerli mi? Bilgisi olan arkadaşlarım yazabilirse sevinirim, şimdiden teşekkür ederim. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:46. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025