![]() |
Alıntı:
50-60km öteye turgutluya taşıyacağım.Bu işleri zaten hobi amaçlı yapıyorum.Yaz aylarında sürgün verdiklerinde burdan fotoğraflarını paylaşırım inşaallah... |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Karadenizli arkadaşlar, aşağıdaki fotoğraftaki incirin çeşidi nedir acaba?Fotoğraf
karadeniz bölgesinde çekilmiş.Karadenizde yetiştirilen bir çeşit galiba...Sultanselim inciri mi? Eklenti 132262 |
3 Eklenti(ler)
Geçen hafta diktiğim incir çelikleri artık sürgün vermeye başladı.Sık sık çıkıp kontrol ediyorum.
Eklenti 133081 Eklenti 133082 Eklenti 133083 |
Maşallahınız var ne çabuk yapraklandılar bende bir kaç çubuk ektim ama daha bir hareket yok.
|
Herhalde havaların buralarda biraz daha sıcak olmasından olabilir.
|
Alıntı:
Havalar sizin oralarda daha erken ısındığı için daha erken uyanması gayet normaldir hele yediveren incir ise dahada çabuk uyanır. Yalnız benim dikkatimi çeken sanırım çelikleri biraz geç almışsınız şubat ayında uyanmadan alsaydınız daha güzel olurdu ayrıca çelikler üzerinde çok fazla uyanmış göz var bu çeliğin köklenmesini geciktirebilir ve bu yıl bitkinizin çok yavaş büyümesine sebep olabilir diye düşünüyorum. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Çelikleriniz biraz daha uzun boylu olsaydı tepe sürgününden kesmenizi önerirdim ama çelikleriniz çok ufak.Fakat bazı çeliklerdeki uyanmış gözlerin sayısını azaltırsanız daha iyi olacağını düşünüyorum.Böylece sonucu karşılaştırabiliriz ve tecrübe edinmiş olursunuz. Yinede incir hayata tutunmayı seven bir bitkidir öyleki geçen yıl çelik yaptıktan sonra çeliklerden arta kalan 5 cm boyundaki dal parçalarını bile öylesine toprağa dikmiştim onlar bile köklendi. |
4 Eklenti(ler)
İlek sineği (Blastophaga psenes)
Eklenti 133540 Eklenti 133542 Erkek incir ağacı(altta) Eklenti 133548 Eklenti 134471 Fotoğrafta ağaç üzerindeki iri ve çok sert olan meyveler(boğa ürünü)dür.İlek sineği (Blastophaga psenes) kışı bu sert meyvelerin içinde dış şartlardan zarar görmeden geçirir.Yeni doğan küçük incirlerde gerçek ilek ürünüdür. |
Teşekkürler.
Yararlı bir bilgi oldu. |
3 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Beyaz orak inciri
Eklenti 134238 bursa siyahı inciri Eklenti 134239 bardakçı inciri Eklenti 134240 izmir bardacık inciri Eklenti 134241 göklop inciri Eklenti 134242 |
5 Eklenti(ler)
mor güz inciri
Eklenti 134243 sarılop inciri Eklenti 134244 siyah orak inciri Eklenti 134245 sultan selim inciri Eklenti 134246 sarı zeybek inciri Eklenti 134247 |
1 Eklenti(ler)
yeşil güz inciri
Eklenti 134248 Arkadaşlar yukarıda fotoğraflarını yüklediğim incir çeşitlerinin fidanlarını vereceğim linkteki başak fidancılıktan temin edebilirsiniz. http://basakfidancilik.com/urun_list.asp?KAT=15 Başka bir link: www.incir.fidani.gen.tr/ |
2 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Mahallemizdeki bir evin bahçesindeki incir ağacının meyveleri,haziran ayında oluyorlar.
Eklenti 135097 Eklenti 135098 Eklenti 135099 Eklenti 135100 Eklenti 135101 |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Forum üyelerimizden sevgili Necipanın bahçesinden incir çeşitleri.Yanılmıyorsam
sağdaki iri olan çeşit sultan selim inciri.Fotoğraf için Sevgili Necipaya teşekkürler Eklenti 135147 Sevgili Necipadan fotoğraftaki çeşit isimleri tat ve aromaları hakkında bilgilendirme rica etsek. |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Sayın Aliok1
Fotoğrafları görünce canım incir çekti. Ben de yetiştireyim diyorum. Şimdilik Sayın Minarislim'den gelen çeliklerin yapraklanması ile yetineceğim. Büyüdüğünde Ankara'da meyve verir mi bilmiyorum. Vermezse sizi arayacağım. |
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
dan dolayı o yörede bahçesinde erkek yani ilek inciri olmayan çiftçiler,başkaların dan kilo ile satın aldıkları erkek incir meyvelerini ip benzeri ince uzun bir bitkiye dizerler. Bu dizilen erkek incirleri daha sonra bahçeye götürüp sarılop yani dişi incirlere asarlarki bu astıkları erkek incirlerden çıkan ilek sineği erkek incirin tozunu üstüne alarak daha sonra sarılop dişi incirine girerler ve tozu oraya bulaştırırlar.Böylece ilekleme yani tozlaşma **** halk arasındaki deyimiyle döllenme gerçekleşir ve incir dökülmeden büyümeye devam eder.Bazı incir çeşitlerinin meyve vermesi için mutaka ileklenmesi gerekirken, bazı incir çeşitleri ilekleme istemez(partonekarp). |
Alıntı:
Evet, sağdakiler sultan selim inciri. Aslında resimde görülenden % 30-40 daha büyük olabiliyorlar. (Fikir vermesi açısından ortalama tenis topu büyüklüğünde diyebiliriz.) Eğer çok sulak olmayan bol güneşli bir yere ekerseniz meyvesi bol etli gayet tatlı ve dayanıklı oluyor. Zaten sabah uyandığınızda 3 adet yerseniz öğleye kadar açlık hissetmiyorsunuz. İkinci olarak, üzerinde 25 kuruş bulunanlar normal, ince kabuklu, yumuşak, çok tatlı ama az dayanıklı bir tür. Üçücü çeşit ise benim favorim. Boyut olarak yeşilken küçük ceviz büyüklüğünde; olgunlaşınca daha da küçülen, dalında kuruyan, aşırı tatlı, kuru, kabuğu soyulamadığı için kabuğuyla yediğimiz, kışa kadar dayanabilen çok lezzetli bir incir. Bildiklerim bu kadar. İyi günler. |
Sayın aliok1, ilekleme incirinin meyveleri kurtlanmıyor mu? Böcek içine girdiğine göre yumurta da bırakıyor olmalı!
|
Alıntı:
ömrümüz vefa ederse bunlardan yetiştirip,çeşit çeşit meyvelerini yemek ve isteyen konu komşu, dost ve arkadaşlara bunlardan dağıtıp çeşitleri yaymak istiyorum. |
5 Eklenti(ler)
İlek arıcıkları ve incire girişleri...
Eklenti 135989 Eklenti 135991 Eklenti 135992 Eklenti 135993 Eklenti 135994 |
2 Eklenti(ler)
|
Bardacik mi bunlar? Benim eski is yerimde kaldirimin kenarindan cikmisti. Neredeyse yabani diye kesecektik; ama Temmuz ayinda resimdekilere benzer nefis incirler verdi. Kimse de kesmeye kiyamadi. 4 yilda cok buyumedi, 2 metre yuksekliginde dal gibi kaldi, dibinden surekli yeni iskinlar veriyor. Sanirim kaldirim yapilmadan once orada bir agac vardi, kestiler, yoksa tesadufen cekirdekten hem bu kadar guzel hem de bu kadar cabuk incir veren bir agac cikmazdi. Bu yil biraz gec de olsa 8-10 celik yaptim. Insallah en azindan biri tutar.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:16. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025