![]() |
Ali Bey; Mut inciri konusunda sitemizin üyesi Sayın Kemal Cüce Bey belki yardımcı olabilir. Kendisi Mut'lu ve fidan üreticisi. Sitemizin satış bölümünde sayfası vardı. Kendi fidan listesinde rastlayamadım ama belki yakın çevresinden fidan temin edebilir.
|
|
3 Eklenti(ler)
|
Ali Bey,
Sizin celikler ne durumda? Benimkiler simdilik iyi gidiyor. Uc hafta oldu, hic birinde kuruma belirtisi yok, uc surgunler uzadilar, kucuk yapraklar aciyorlar. Ucsuz ara dallardan yaptigim celiklerki tomurcuklar da uyandilar. |
Sevgili aliok1;
İncir konusunda verdiğiniz bilgilerden ötürü çok teşekkür ederim.Ancak dikkatimi çeken tablonuzda sadece 1 türden bahsedilmesi. 407.............Halebi Birecik.............Güneydoğu Anadolu Bölgesi Oysa Adıyaman ilini sadece baz alırsanız 4-5 çeşit incir türü yetişmekte.Yöresel isimleriyle sınıflandırılmakta.Kabak inciri, siyah incir,Güz inciri(iri ve kalın kabuklu çok tatlı )sonbaharın hatta bazen kışın ilk aylarına kadar dahi ağaçlarda bulunur.Bunun dışında isimlerini bilmediğim bir iki tür daha var. İncirler olgunlaştığı zaman resimlerini siteye eklerim.Saygılar |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 140370 Eklenti 140371 Eklenti 140372 |
Özellikle tarifler bir harika.Enkısa zamanda denemek lazım.Paylaşım için teşekkürler Ellerinize sağlık.
Saygılar |
2 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Sarılop incir çeşidinin Kaliforniya’ya (Fresno) ilk getirilişi 1880 yılında San Francisco Evening Bulletin’in sahibi P.C. Rixford tarafından olmuştur. Sarılop çeşidinin ismi yapılan bir yarışma ile belirlenmiş; California ve Smyrna sözcüklerinden türetilmiş ‘Calimyrna’ en fazla beğeni toplamış ve Sarılop çeşidi bu isimle anılmaya başlamıştır. Ağaçlarının kuvvetli büyümesine rağmen 1890 yılına dek hiç meyve alınamamış, sorunun ileklemeye bağlı olduğu saptanmasına rağmen ilekleme yolu ile meyve tutumu ilk olarak 23 Haziran 1899 yılında başarılmıştır. Bu tarih, Kaliforniya kuru incir endüstrisi için gerçek bir dönüm noktası olmuştur.
Eklenti 143341 Eklenti 143342 Eklenti 143346 |
|
Yurdumuzun dört bir tarafındaki incir yetiştiren yöreleri kendi çabalarımla buldum. Marmara,güneydoğu,karadeniz,akdeniz,ege, bölgelerinden çeşitli köylerin muhtarlarıyla telefon numaralarını bulup irtibata geçiyorum.Buralardan tavsiye edilen kaliteli incirlerin çeliklerinden temin edip yetiştirmeye çalışacağım.Forumdan ve diğer kardeş forumlardan bazı arkadaşlarında çelik sözü var .Seneye ömrümüz olursa baya bir çelik dikeceğim.
|
5 Eklenti(ler)
Geçen sene bahçemize köklü olarak alıp dikilen değişik incir çeşitleri
Eklenti 147579 Eklenti 147580 Eklenti 147581 Eklenti 147582 Eklenti 147583 |
4 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Ali Bey,
Masallah oldukca iyi gorunuyor celikleriniz. Benim uc surgunler sanirim sizlere omur. Ama daha kart, orta kisimlardan aldigim celikler tuttu. 7 - 8 tane celigi ayni kaba dikmistim simdi nasil ayirsam diye dusunuyorum. Sonbahara kadar da bekleyemezler herhalde. Resimde kokler gorunuyor. |
4 Eklenti(ler)
Eveeettt.Bugün haziranın dördü.Size bir süprizim var.Mahallemizdeki incirlerden biri oldu.Ağacının başında pek çok olgun incir var.Hatta incirler bir kaç gün önce olmuş.Ben yeni fark ettim.
Eklenti 149300 Eklenti 149301 Eklenti 149302 Eklenti 149303 |
3 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
Afiyet olsun ,ne kadar erkenci bir çeşitmiş bu böyle :-)
|
4 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:07. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025