![]() |
2 Eklenti(ler)
Derken farklı bir tür daha buldum. Siyah orağa benziyor ama çok daha iri. Tadıda siyah orak tan iyi.
|
sayın Atilgan , yer neresi?
|
Hendek/Sakarya
|
Çelik
Forumda yazmadigim yer kalmadi acaba elinde incir celigi olan var mi? Gonderebilecek olan varsa cok memnun olur bulamadim gitti...
|
2 Eklenti(ler)
|
Çok güzel incir ağaçlarım vardı asma gibi yetiştirdim. eksi 22 de dondular iri ve tatlı çatlama yapmıyorlardı. bursa dürdane çeşidiydi.
sonra bi firmadan 3 adet aldım incir fidanı, hiç biri ismine doğru çıkmadı. sanırım mersine özgü yeşil incirler. bi kaç ay evvel fidan deposundan bursa dürdane incir fidanı aldım. esfloradan da 2 adet fransız çesidi incir fidanı haziranda gelecek. |
Çok pahalı esflora'da bulunan incir çeşitleri.
Bir de inceledim yeterince bilgi yok, iklim istekleri, soğuğa dayanıklılık vs. Yabancı sitelerden bakacağım özelliklerine. |
Ankarada çok incir ağacı denk geldi. Hatta bir tanesinde minik meyveleri vardı ama kuruyup döküyordu. Ankara ikliminde incir yetiştirmek mümkün mü?
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Eklenti 726737
Eklenti 726738 Bursa Siyahı. Bahçeye Karadeniz patlıcan inciri diktim. Gelişim çok güzel oldu, üzerinde çok meyve olmasına rağmen meyve yiyemedim. Tam olgunlaşma zamanında içi çürüyüp ekşime yaptı. Bu yıl üzerine Bardacık aşılamayı düşünüyorum. |
Ankara da merkezde ve Çayyolunda kaliteli incir ağaçları gördüm. Çayyolunda olanın incirinden de yedim. Bir üniversitenin kampüsünde 5 6 çeşit kendiliğinden çıkmış incir gördüm. Birinin üzerinde meyvesi vardı koparıp yedim. Korunaklı alanlarda oluyor.
Alıntı:
|
Bunu duyduğuma sevindim. Zamanı gelince ben de dikeyim. Dişisi erkeği oluyordu sanırım ona da dikkat ederek.
|
3 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
google taratın çok bilgi var. ben long ağustos ve dalmaçya incir siparişi verdim. soğuklara dayanımı, meyve iriliği ,tadı ve partenokarp oluşları tercih nedenim. |
Alıntı:
Hardy Chicago incir deneyebilirsiniz. Dayanıklı Chicago inciri kendi kendine tozlaşır, bu nedenle üretmek için yalnızca bir ağaca ihtiyacınız vardır. İkisinin birbirine yakın olması hasat boyutunu artırabilir, ancak kesinlikle gerekli değildir. Diğer incirlerin aksine, tozlaşma için incir sineği veya diğer böceklere bağımlı değildir. |
Teşekkür ederim. Notlarımın arasına aldım.
|
Alıntı:
Ama bazı türlerde sorun oluyor, mesela "Yeşil Güz" çeşidi iç çürüklüğüne karşı hassas ben verim alamadım. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Eklenti 726785
Eklenti 726786 Eklenti 726787 Cinsini bilmediğim bir incir türü. Görünüşü harika. Bahçemde mevcut, ama tadı pek güzel değil ve olgunlaşma döneminde iç çürüklüğü yapıyor. Doğru dürüst meyve yiyemedim. |
3 Eklenti(ler)
Eklenti 726791
Eklenti 726792 Eklenti 726793 Bunlar da Karadeniz Patlıcan incirlerim. Görünüş harika, verim harika. Ama tam olgunlaşacağı zaman iç çürüklüğü yapıp kuku oluşuyor içinde ve haliyle tadı da bozuluyor. Bu sıkıntıların bu seneye has olduğunu düşünüyorum, seneye de meyveleri görüp eğer meyvelerde tekrar sıkıntı oluşursa, başka türlere aşı yapacağım. |
Yeşil uzun saplı olan,Tire Bardacık inciridir
|
Alıntı:
Benim bildiğim Tire Bardacık biraz küçük olur, normal Bardacıktan biraz daha küçük. Bahçeme Tire bardacık ektim, ama bu yıl, daha meyvesini görmedim. Fotoğraftaki cinsi ben ekmediğimden bilemiyorum. |
İncir çeşitleri hakkında derli toplu bilgi için göz atabilirsiniz.
https://onegreenworld.com/product-ca...es-shrubs/fig/ |
1 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar, Kasım 13 itibarıyla, az da olsa incirimiz mevcut.
İncir bir başka meyve... Eklenti 727127 |
Bizde de (Hendek/Sakarya da) evin kısmen gölgelediği incirlerde iç çürümesi oluyor. Aynı cins incirlerin farklı lokasyonlarda olanlarında sıkıntı olmuyor. Sirke sineği tarzı sinekler bu çürümeye sebeb oluyormuş. Ağaçların etrafında sineklerin kışın konaklıyacağı bitki artıklarını toplanmasını ve ağaçlara sinekler için tuzaklar asılmasını tavsiye ediyorlar.
Alıntı:
|
Merhaba.
Sizin yediveren diye resimlerini paylaştığınız erkenci iri meyveli yeşil beyaz incir partenokarp değilmi? Alıntı:
|
Arkadaşlar merhaba,
Bu sitenin çok faydasını gördüm, her anlamda bilgiye açık, şeffaf ve paylaşımcı bir yaklaşımla karşılaşmak beni sevindirdi. Site yöneticilerinin ve dahil olduğum konularda paylaşım yapan arkadaşların emeklerine sağlık. Genel ilgi alanım meyve türleri ama spesifik olarak Trabzon Hurması çeşitleri ve incir çeşitlerine merakım var. Forumda bu konuda ne varsa yiyip yuttum. Emeği geçen herkese tekrar teşekkür ederim. Bahçemizde incirler uyanmaya başladı. Beğenmediğim ya da bölgeme uyum sağlamayan incir türlerine aşı yaptım. Herkes için iyi bir meyve sezonu dilerim. |
2 Eklenti(ler)
Sakarya da yol kenarında rasladığım erkek incir. Dikkatle bakarsanız incir üzerinde incir arılarını (sineğini) görebilirsiniz.
|
3 Eklenti(ler)
Bu da Ankara da rastladığım erkek incir. Bunlarda incir sineği yok.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:46. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025