![]() |
4 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Bu senenin ilk incirini tatmak izmirde nasip oldu.
Eklenti 226671 Eklenti 226672 Eklenti 226673 Eklenti 226674 Eklenti 226675 |
1 Eklenti(ler)
Komşunun evinin bahçesinde olgunlaşmış.Ben izindeydim.Bugün gelir gelmez gidip baktım.Olgunlaşmaya başlayalı 4-5 gün olmuş.Geçen sene haziran başında olgunlaşmıştı.Bu sene havalar serin gittiği için bu günlerde olgunlaştı.
Eklenti 226676 |
İncirde çatlama
1 Eklenti(ler)
Bahçemde Gök Lop, Bursa Kara inciri ve bir de cinsini bilmediğim, aşağı resimdeki mor incir var. Bu mor incirin meyveleri 3-4cm.çapına. Koyu kırmızımsı bir iç rengi ve ballı, çok güzel bir tadı var. Cinsini bilen arkadaşlar yazarsa memnun olurum.
Bu incirin hemen güney tarafında yüksek bir duvar vardı. Sanırım güneşin, sıcağın duvardan yansıması, rüzgar hava akımının olmaması nedeniyle meyveler tam olgunlaşmadan çatlıyordu. Bu ağaçtan bir kaç kalem alıp, başka yerdeki incirlere aşı yaptım. Aşılamış olduğum incirlerde hiç çatlama olmadı. İncir aşısı düzgün yapılırsa, kolaylıkla tutuyor. Ayrıca meyve gelişimi sırasında havalar kurak giderse(zayıf topraklı yerlerde, sulama gerekir), olgunlaşma öncesinde meyvelerde çatlama olabilir. Eklenti 263080 |
2 Eklenti(ler)
Bu soğuk Ankara gününde biraz ısınmak istedim...
Bahçede dalından yemenin de tadı bir başka oluyor hani... Eklenti 270020 Solda olanlar bardacık ya da yöredeki adıyla "su damlası", sağ tarafdaki toplanan incir. Eklenti 270021 |
Evet soldaki incirler bardacık.İzmirin çok meşhur inciridir.Pazarlarda iyi fiyata alıcı bulur.Bu arada foruma eskisi gibi sı giremiyorum .Artı evde internet bağlantısı yok.
Bu mesajıda internet kafeden yazıyorum. |
Alıntı:
|
Alıntı:
(*) çok kısa bir dönemi var. :( |
İngilizce bir sitede incir yapraklarında kötü koku olduğu söyleniyor. Bunun nedeni de yapraklarında ortak yaşam sürdüren bir organizmaymış. Böyle bir bilgi sahibi olan var mı?
Kokuyu da güneşte unutulmuş kedi kumluğu biçiminde tanımlamış. |
Brown Turkey
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Direğin dibinde çimlenip, büyümekte inat eden incir fideleri.
Kıyamıyorum da, bakalım nereye kadar büyüyecekler ;) |
Alıntı:
o bahsetdiginiz ufak incir yamurdan ve asiri tutubetden etkileniyormu , bizimkiler hemen eksiyor ve yenmiyor. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bizim bu yörede bu seneki sert kıştan dolayı çok incir ağaçları kurudu . Benim bahçedeki kuruyan incirin alt dalları çiçek üst dalları da patlıcan inciriydi .
|
Alıntı:
Beyaz Orak-Bursa Siyahı-Göklop-Morgüz-Sarılop-Siyah Orak-Sultan Selim-Sarı Zeybek-Yeşil Güz aydinda bir fidancida buldum bunlar hakkinda bilginiz varmi ? |
Alıntı:
yeni dikdigimiz incirin genelde kendisi kurur dibinden cikan yeni surgunler soguga daha dayaniklidir olur burada herkez kisin inciri naylonla sararlar ben de sarardim evelden simdi sarmiyorum sadece uc kisimlari kuruyor baharda budadimmi belli oluyor kuruyan kismlari . busene kis gormedik kuru soguk yapti sadece. |
5 Eklenti(ler)
Yılın ilk inciri...
|
4 Eklenti(ler)
Fotoğraflara devam...
|
Baştan sona konuyu okumaya çalıştım ama benmi anlamadım banamı karışık geldi bilemedim.
bizim bahçemizde senelerdir meyvelerini güzelce yediğimiz incir ağacımız var ama bir kaç senedir neredeyse tüm meyvelerini döküyor, anladığım kadarıyla dölleme yapılması gerekiyormuş ama bana çok karışık geldi bu dölleme işlemi nasıl yapılacak, daha açık ve net bir şekilde anlatabilirmisiniz. Yardımcı olursanız çok sevinirim. |
Alıntı:
bulunduğunuz yerde yabani incir ağacı varsa onun meyvelerini toplayıp ipe dizerek normal olan ağacınızın üzerine asarsanız incir sineği hepsini dolaşacağı için döllemeyi o yapacaktır. Size kolay gelsin. |
Sayın smnumal cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim, çok açıklayıcı oldu benim için.
Sevgiler. |
Sn.Turan ates,Erbeyli İncir Araştırma'da Sultan Selim ve Sarı Zeybek incir çeşitlerini Sarı Lop'tan geliştiriyorlar diye biliyorum ben .Sarı zeybek'in dalları çok dayanıklı olmayıp meyveyle yüklendiğinde dallar gövdeden yarılıyor gibi bir sıkıntı vardı yanılmıyorsam.Yeşil Güz'de geç sonbaharda olgunlaşan kabuğu yeşil içi kırmızı,kurutmalık olmayan taze yemeklik bir incir çeşidi,Sarılop kurutmalık ,ince kabuklu harika bir incirdir,çok tatlıdır.Göklop , Sarılop'la benzer zamanda olgunlaşan ama tadı Sarılop'tan daha az tatlı,yeşil renk tonu ağırlıklı,Bursa Siyahı fidanlar gençken daha iri ,yaşlı fidanlarda biraz daha küçük meyve yapan,dışı siyah içi koyu kırmızı,yemeklik ve suyu seven bir cins,Aydın'da Bursa'ya göre 20 gün daha erken olgunlaşan bir çeşit diye biliyorum ben.Bu çeşitler arasında (Belki elinizde vardır)Fidancınızdan temin edeceğiniz bir başkası da Aydın'da Bardacık adıyla bilinen çok güzel bir çeşit daha vardır,tadı ve aroması çok güzeldir.Pazarda rastlandığında en erken bu incirler satılır. Aşağıda bu çeşitlerin resimleri de var.
http://www.basakfidancilik.com/urun_list.asp?KAT=15 |
Sn musbet ,size incir üreticisi akrabalarımın ilek bulmada geciktikleri zaman ağaçların etrafındaki kum veya ince toprakları avuç avuç incir ağacına savurduklarını söyleyeyim,o zaman ağaç meyve tutar,biraz mantıksız gibi gelecektir ama işe yarar bir yöntemdir,tabii bir ağaç için uygulaması da kolay, çok sayıda ağaç olsa, o zaman ilek temini için gereken yapılır zaten...
|
Marmara bölgesi olarak yılın ilk incirini dün yedim, daha doğrusu benim bahçemde yılın ilk inciri.
|
Bahçenin diğer köşesinde tohumdan incir fidesi büyümüş. Sanırım kuşların düşürdüğü incirlerden büyümüş olabilir. Acaba bu incir fidesi meyve verir mi? Yoksa vermez mi?
|
Sn limon sever şöyle bir aşıyla işiniz kolaylaşır.Çevrenizde incir yetişiyorsa olur bu iş...
Garova Günlüğü: incir aşısı |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025