![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2010
Şehir: İzmir-Turgutlu
Mesajlar: 515
|
![]() SİYAH İNCİR Ortalama Meyve Ağırlığı (gr.): 62.00-65.00 Ortalama Meyve Hacmi (cm³): 61.00-64.00 Meyve indeksi: 0.90, Uzun oval Boyun Uzunluğu (mm.): 7.30-7.90 Ostiol Açıldığı (mm.): 5.00-5.40 Tabip Kalınlığı (mm.): 3.50-3.90 Meyve iç Boşluğu: Yok Çekirdek Durumu: Az Kabuk Rengi: Mor Meyve iç Rengi: Koyu pembe Titre Edilebilir Asitlik (%): 0,210-0.250 TSEM (%): 18.00-20.00 Tat: Tatlı Kabuğun Soyulma Durumu : Zor 25 Haziran-22 Eylül Erkenci ve partenokarp olması nedeniyle turfanda bir çeşit olarak kullanılması önerilir .................................................. ............................................... ![]() DUMANLI KARA Ortalama Meyve Ağırlığı (gr.) : 31.00-36.00 Ortalama Meyve Hacmi (cm³) : 35.00-40.00 Meyve indeksi : 1.09 Basık Boyun Uzunluğu (mm.) : 2.50-3.00 Ostiol Açıklığı (mm.) : 3.00-3.50 Tabla Kalınlığı (mm.) : 2.50-3.00 Meyve İç Boşluğu : Yok Çekirdek Durumu : Az, iri Kabuk Rengi : Morumsu siyah Meyve iç Rengi : Koyu kırmızı Titre Edilebilir Asitlik (%) : 0.200-0.230 TSEM (%) : 26.00-28.00 Tat : İyi Kabuğun Soyulma Durumu : iyi Diğer Özellikler : Orta mevsim çeşididir. Olgunlaşma orta-erkencilerden daha geç başladığı için bu gruba dahildir. Hem sofralık hem de kurutmalık bir çeşittir. 1 Ağustos-20 Eylül .................................................. .................................................. . ![]() BURSA SİYAHI Ortalama Meyve Hacmi (cm³): 52.00-60.00 Meyve indeksi: 0.90 Uzun oval Boyun Uzunluğu (mm.): 10.40-11,25 Ostiol Açıklığı (nün.): 5.80-6.00 Tabla Kalınlığı (mm.): 5.20-6.55 Meyve iç Boşluğu: Yok Çekirdek Durumu: Geniş, az Kabuk Rengi: Morumsu, fakat bazen boyun arkasında yeşil sektörlü Meyve iç Rengi : Koyu kırmızı Titre Edilebilir Asittik (%) : 0.208-0.211 TSEM (%) : 18.00-21.00 Tat : iyi Kabuğun Soyulma Durumu : iyi Diğer Özellikler Yüksek kalitede taze incir çeşididir. Geç ve uzun hasat periyodu ve taşımaya dayanıklıdır. Ağustos başı - Ekim Ortası .................................................. .................................................. .. ![]() SUSAK Ortalama Meyve Ağırlığı (gr.) : 36.00-40.00 Ortalama Meyve Hacmi (cm3) : 38.00-44.00 Meyve indeksi : 0.96 Küresel Boyun Uzunluğu (mm.) ; 5-20-5.80 Ostiol Açıldığı (mm.) : 1.80-2.20 Tabla Kalınlığı (mm.) : 2.00-2.40 Meyve iç Boşluğu : Yok Çekirdek Durumu : Az, orta Kabuk Rengi : Koyu mor Meyve iç Rengi : Koyu kırmızı Titre Edilebilir Asitlik (%) : 0.189-0.203 TSEM(%) : 18.00-21.00 Tat : iyi Kabuğun Soyulma Durumu : iyi Diğer Özellikler : Orta erkenci, sofralık, kurutmalık ve partenokarpik. 12 Haziran-7 Temmuz (yellop), 10 Ağustos-25Eylül .................................................. .................................................. . ![]() SULTAN SELİM Ortalama Meyve Ağırlığı (gr.): 50.52-50,97 Ortalama Meyve Hacmi (cm³): 40.00-45.00 Meyve indeksi: 0.90 Uzun oval Boyun Uzunluğu (mm.): 8.30-9.00 Ostiol Açıklığı (mm.): 4.80-5.50 Tabla Kalınlığı (mm.): 1.12-1.40 Meyve iç Boşluğu: Yok Çekirdek Durumu: Az, küçük Kabuk Rengi: Yeşilimsi Sarı Meyve İç Rengi: Bal rengi Titre Edilebilir Asillik (%): 0.164-0.211 TSEM (%): 20.40-22,00 Tat: Tatlı Kabuğun Soyulma Durumu: iyi Diğer Özellikler : Çok iyi kalitede sofralık çeşittir. Orta erkenci bir çeşittir. Kabukta çatlama olup, çatlaklarda mühre oluşmaktadır. Toprak ve hava nemine dayanıklıdır. Yapraklanma Tarihi : 22-28 Mart Olgunlaşma Dönemi : Temmuz sonu, Ağustos başı Düzenleyen aliok1 : 16-02-2010 saat 15:09 |
![]() |
![]() ![]() |
|
|