YEDİVEREN
Ortalama Meyve Ağırlığı (gr.) : 61.25-63.00
Ortalama Meyve Hacmi (cm3) : 63.00-65.00
Meyve indeksi : 0.80 normal oval
Boyun Uzunluğu (mm.) : 25.00-3.30
Ostiol Açıldığı (mm.) : 2.80-3.30
Tabla Kalınlığı (mm.) : 2.80-3.30
Meyve iç Boşluğu : Yok
Çekirdek Dununu : Az-Orta
Kabuk Rengi : Yeşil üstü sarı
Meyve iç Rengi : Koyu kırmızı
Titre Edilebilir Asitik (%) : 0.150-0.200
TSEM (%) : 14.00-20.00
Tat : iyi
Kabuğun Soyulma Dununu : iyi
Diğer Özellikler : Orta erkenci bir çeşittir. Meyve kalitesi çok iyidir partenokarpik.
Yapraklanma Tarihi: 30 Mart-10 Nisan
Olgunlaşma Dönemi: 1 Ağustos-15 Eylül
.................................................. ..................................................

SARIZEYBEK
Sarı Zeybek incir çeşidi de Sarılop gibi kurutmalık bir çeşittir. Meyve kalitesi ve özellikleri yönünden Sarılopa çok benzer. Meyveleri albenili, oval, çok tatlıdır. Meyve iç rengi koyu pembedir. Meyve iç boşluğu yoktur. Ortalama meyve ağırlığı 68-76 gr’dır. Meyve olgunlaşması 20 Ağustos-30 Eylül tarihleri arasında olmaktadır. Kabuğu kolay soyulur, kabuk rengi yeşilimsi sarıdır.
.................................................. .................................................. ..

MORGÜZ
Ege bölgesinde yaygın olan sofralık incirlerden olup, Kasım sonuna kadar taze meyve verebilen en geççi çeşittir. Olgunlaşma dönemi 15 Ağustos- 15 Kasım tarihleri arasıdır. Meyve ağırlığı ortalama 63-72 gr’dır. Kabuk rengi alacalı mor, çizgili morumsu yeşildir. Meyve iç rengi kırmızıdır. Kabuğu kolay soyulan, hafif tatlı bir çeşittir.
.................................................. .................................................. ..
PATLICAN İNCİRİ
Kullanım: sofralık (taze)
Ağaç: -
Yapraklar: -
Meyve kabuğu: patlıcan moru, yeşilimsi mor
Meyve eti: kırmızı
Meyve ağırlığı: 40-150 g
Meyve çapı: 40-66 mm
Meyve boyu: 42-61 mm
Meyve verimi:
Hasat zamanı: -
Hasat süresi: -
Özellik: Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yetiştirilir
.................................................. ..................................................

KAVAK İNCİRİ
Kullanım: sofralık, reçellik
Ağaç: -
Yapraklar: -
Meyve kabuğu: patlıcan moru, kalın kabuklu, olgunlaşınca çatlar
Meyve eti: açık kırmızı, ortası boş
Meyve ağırlığı:
Meyve çapı: ceviz iriliğinde
Meyve boyu:
Meyve verimi:
Hasat zamanı: -
Hasat süresi: -
Özellik: Meyveleri damla şekillidir. Depolamaya dayanıksız. İstanbul ve çevresinde özellikle Kavaklar civarında yetiştirilir.
Sinonimi: yazılı kavak
.................................................. .................................................. ...