![]() |
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-02-2010
Şehir: İzmir-Turgutlu
Mesajlar: 515
|
![]() AKÇA Ortalama Meyve Ağırlığı (gr) : 50.49-54.51 Ortalama Meyve Hacmi (cm³) : 32.00-40.00 Meyve indeksi : 1.10 Küresel Boyun Uzunluğu (mm.) : 2.00-4.20 Ostiol Açıklığı (mm.) : 2.004.50 Tabla Kalınlığı (mm.) : 0.89-0.93 Meyve iç Boşluğu : Yok Çekirdek Durumu : Orta-orta Kabuk Rengi: Yeşilimsi sarı Meyve iç Rengi : Koyu pembe Titre Edilebilir Asitlik (%) : 0.192-0.236 TSEM(%) : 21.54-26.22 Tat : Tatlı, hoş kokulu Kabuğun Soyulma Durumu: iyi 5 Ağustos-15 Ekim Orta erkencidir. Olgunlaşmış meyvelerde çatlama ve akma görülmez. İhracata elverişlidir. Soğuk ve dona dayanıklıdır. Mozaik belirtileri azdır. Kuvvetli ve dirençli bir görünüşe sahiptir .................................................. .................................................. . ![]() KARABAKUNYA Ortalama Meyve Ağırlığı (gr.) : 32.50-40.00 Ortalama Meyve Hacmi (cm³) : 45.00-56.00 Meyve indeksi : 0.91 uzun oval Boyun Uzunluğu (mm.) : 10.30-13.40 Ostiol Açıklığı (mm.) : 0.44-0.86 Tabla Kalınlığı (mm.) : 1.80-2.10 Meyve iç Boşluğu : Yok Çekirdek Durumu : Orta -orta(yellop), orta-orta (iyilop) Kabuk Rengi : Mor, morumsu siyah Meyve iç Rengi : Koyu kırmızı Titre Edilebilir Asitlik (%) : 0.140-0.160 TSEM (%) : 21.00-23.00 Tat : Az, Hoş kokulu Kabuğun Soyulma Dununu : İyi Diğer Özellikler: Orta-erkenci, partenokarpiktir. Olgunlaşan meyvelerde çatlanın ve akma görülmez. Soğuk ve dona karşı duyarlıdır. 10 Haziran-5 Temmuz (yellop). 5 Ağustos-25 Eylül (iyilop) .................................................. .................................................. .... ![]() SARI LOP Ortalama Meyve Ağırlığı (gr.) : 64-77-67.84 Ortalama Meyve Hacmi (cm³) : 64.00-70.00 Meyve indeksi : 0.85 Uzun oval Boyun Uzunluğu (mm.) : 2.00-3.00 Ostiol Açıklığı (mm.) : 6.03-6.09 Tabla Kalınlığı (mm.) : 1.17-1.34 Meyve iç Boşluğu : Yok Çekirdek Durumu : Orta Kabuk Rengi : Açık sarı Meyve iç Rengi : Pembe Titre Edilebilir Asitlik (%) : 0.134-0.138 TSEM (%) : 20.00-23.00 Tat : Çok tatlı hoş kokuludur. Kabuğun Soyulma Durumu: Kolay, derinde meyve sapı dalda kalır Diğer Özellikler: Standart kurutmalık ve iyi kalitede sofralıktır. Meyve tutum oranı % 96 dır. Toprak ve hava nemine hastalık ve zararlılara duyarlıdır. 20 Temmuz-25 Eylül .................................................. .................................................. . ![]() DEVETABANI Ortalama Meyve Ağırlığı (gr.) : 50.00-56.00 Ortalama Meyve Hacmi (cm³) ; 65.00-70.00 Meyve indeksi : 1.12 basık Boyun Uzunluğu (mm.) : 6.30-6.70 Ostiol Açıklığı (mm.) : 3,50-3.80 Tabla Kalınlığı (mm.) : 4.80-5.30 Meyve iç Boşluğu : Küçük Çekirdek Durumu : Orta -orta Kabuk Rengi : Açık yeşil Meyve tç Rengi : Koyu pembe Titre Edilebilir Asitlik (%) : 0.230-0.238 TSEM (%) : 24.00-26.00 Tat : iyi Kabuğun Soyulma Durumu: iyi Diğer Özellikler: Geçici ve Sofralık 15 Ağustos-25 Ekim .................................................. .................................................. . ![]() SAKIZ Ortalama Meyve Ağırlığı (gr): 44.7846.55 Ortalama Meyve Hacmi (cm³): 55.00-60.00 Meyve indeksi: 1.20 Basık Boyun Uzunluğu (mm.): 6.00-7 00 Ostiol Açıklığı (mm.): 4.80-5.30 Tabla Kalınlığı (mm.): 2.80-3.30 Meyve iç Boşluğu: Yok Çekirdek Durumu: Orta, orta Kabuk Rengi: Yeşil Meyve iç Rengi: Koyu pembe-kırmızı Titre Edilebilir Asillik (%): 0.250-0.300 TSEM (%): 21.00-22.00 Tat: iyi Kabuğun Soyulma Durumu: iyi Diğer Özellikler: Erkenci, orta kaliteli sofralık bir çeşittir. Olgun meyvelerde çatlama ve akma görülmez Temmuz sonu-27 Ağustos ................................................ Düzenleyen aliok1 : 16-02-2010 saat 15:33 |
|
|
|
|
|