![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-02-2010
Şehir: İzmir-Turgutlu
Mesajlar: 515
|
![]() AKÇA Ortalama Meyve Ağırlığı (gr) : 50.49-54.51 Ortalama Meyve Hacmi (cm³) : 32.00-40.00 Meyve indeksi : 1.10 Küresel Boyun Uzunluğu (mm.) : 2.00-4.20 Ostiol Açıklığı (mm.) : 2.004.50 Tabla Kalınlığı (mm.) : 0.89-0.93 Meyve iç Boşluğu : Yok Çekirdek Durumu : Orta-orta Kabuk Rengi: Yeşilimsi sarı Meyve iç Rengi : Koyu pembe Titre Edilebilir Asitlik (%) : 0.192-0.236 TSEM(%) : 21.54-26.22 Tat : Tatlı, hoş kokulu Kabuğun Soyulma Durumu: iyi 5 Ağustos-15 Ekim Orta erkencidir. Olgunlaşmış meyvelerde çatlama ve akma görülmez. İhracata elverişlidir. Soğuk ve dona dayanıklıdır. Mozaik belirtileri azdır. Kuvvetli ve dirençli bir görünüşe sahiptir .................................................. .................................................. . ![]() KARABAKUNYA Ortalama Meyve Ağırlığı (gr.) : 32.50-40.00 Ortalama Meyve Hacmi (cm³) : 45.00-56.00 Meyve indeksi : 0.91 uzun oval Boyun Uzunluğu (mm.) : 10.30-13.40 Ostiol Açıklığı (mm.) : 0.44-0.86 Tabla Kalınlığı (mm.) : 1.80-2.10 Meyve iç Boşluğu : Yok Çekirdek Durumu : Orta -orta(yellop), orta-orta (iyilop) Kabuk Rengi : Mor, morumsu siyah Meyve iç Rengi : Koyu kırmızı Titre Edilebilir Asitlik (%) : 0.140-0.160 TSEM (%) : 21.00-23.00 Tat : Az, Hoş kokulu Kabuğun Soyulma Dununu : İyi Diğer Özellikler: Orta-erkenci, partenokarpiktir. Olgunlaşan meyvelerde çatlanın ve akma görülmez. Soğuk ve dona karşı duyarlıdır. 10 Haziran-5 Temmuz (yellop). 5 Ağustos-25 Eylül (iyilop) .................................................. .................................................. .... ![]() SARI LOP Ortalama Meyve Ağırlığı (gr.) : 64-77-67.84 Ortalama Meyve Hacmi (cm³) : 64.00-70.00 Meyve indeksi : 0.85 Uzun oval Boyun Uzunluğu (mm.) : 2.00-3.00 Ostiol Açıklığı (mm.) : 6.03-6.09 Tabla Kalınlığı (mm.) : 1.17-1.34 Meyve iç Boşluğu : Yok Çekirdek Durumu : Orta Kabuk Rengi : Açık sarı Meyve iç Rengi : Pembe Titre Edilebilir Asitlik (%) : 0.134-0.138 TSEM (%) : 20.00-23.00 Tat : Çok tatlı hoş kokuludur. Kabuğun Soyulma Durumu: Kolay, derinde meyve sapı dalda kalır Diğer Özellikler: Standart kurutmalık ve iyi kalitede sofralıktır. Meyve tutum oranı % 96 dır. Toprak ve hava nemine hastalık ve zararlılara duyarlıdır. 20 Temmuz-25 Eylül .................................................. .................................................. . ![]() DEVETABANI Ortalama Meyve Ağırlığı (gr.) : 50.00-56.00 Ortalama Meyve Hacmi (cm³) ; 65.00-70.00 Meyve indeksi : 1.12 basık Boyun Uzunluğu (mm.) : 6.30-6.70 Ostiol Açıklığı (mm.) : 3,50-3.80 Tabla Kalınlığı (mm.) : 4.80-5.30 Meyve iç Boşluğu : Küçük Çekirdek Durumu : Orta -orta Kabuk Rengi : Açık yeşil Meyve tç Rengi : Koyu pembe Titre Edilebilir Asitlik (%) : 0.230-0.238 TSEM (%) : 24.00-26.00 Tat : iyi Kabuğun Soyulma Durumu: iyi Diğer Özellikler: Geçici ve Sofralık 15 Ağustos-25 Ekim .................................................. .................................................. . ![]() SAKIZ Ortalama Meyve Ağırlığı (gr): 44.7846.55 Ortalama Meyve Hacmi (cm³): 55.00-60.00 Meyve indeksi: 1.20 Basık Boyun Uzunluğu (mm.): 6.00-7 00 Ostiol Açıklığı (mm.): 4.80-5.30 Tabla Kalınlığı (mm.): 2.80-3.30 Meyve iç Boşluğu: Yok Çekirdek Durumu: Orta, orta Kabuk Rengi: Yeşil Meyve iç Rengi: Koyu pembe-kırmızı Titre Edilebilir Asillik (%): 0.250-0.300 TSEM (%): 21.00-22.00 Tat: iyi Kabuğun Soyulma Durumu: iyi Diğer Özellikler: Erkenci, orta kaliteli sofralık bir çeşittir. Olgun meyvelerde çatlama ve akma görülmez Temmuz sonu-27 Ağustos ................................................ Düzenleyen aliok1 : 16-02-2010 saat 15:33 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-02-2010
Şehir: İzmir-Turgutlu
Mesajlar: 515
|
![]() MORGÜZ Ortalama Meyve Ağırlığı (gr.): 72.62-63.87 Ortalama Meyve Hacmi (cm³): 58.00-62.00 Meyve indeksi: 1.10 Yuvarlak basıkça Boyun Uzunluğu (mm.): 0.70-0.90 Ostiol Açıklığı (mm.): 0.50-0.70 Tabla Kalınlığı (mm.): 1.27-1.37 Meyve İç Boşluğu: Orta Çekirdek Durumu: Orta, iri Kabuk Rengi: Alacalı mor, acık yeşil, çizgili mor Meyve İç Rengi: Kırmızı Titre Edilebilir Asitik (%): 0.170-0.180 TSEM (%): 20.00-23.00 Tat: Tatlı Kabuğun Soyulma Durumu: iyi Diğer Özellikler: Geççi bir çeşittir. Meyvelerde çatlama ve akma görülür. Yapraklanma Tarihi : 25-26 Mart Olgunlaşma Dönemi : 15 Ağustos - 7 Ekim .................................................. .................................................. .. ![]() BARDACIK Ortalama Meyve Ağırlığı (gr.) : 41.28-45.13 Ortalama Meyve Hacmi (cm3) ; 40.0045.00 Meyve indeksi : 0.90 Küresel Boyun Uzunluğu (mm.) : 4.40-8.20 Ostiol Açıklığı (mm.) : 6.10-11.10 Tabla Kalınlığı (mm.) ; 1.06-1.13 Meyve iç Boşluğu : Yok Çekirdek Durumu : Az-küçük Kabuk Rengi : Açık yeşil Meyve iç Rengi : Koyu pembe Titre Edilebilir Asillik (%) : 0.195-0.244 TSEM (%) : 21.21-23.62 Tat : Tatlı-eksimsi Kabuğun Soyulma Durumu : iyi Temmuz sonu-Eylül başı Orta erkencidir. Soğuğa, dona, toprak ve hava rutubetine dayanıklıdır. Olgunlaşan meyvede çatlama ve akma görülmez. .................................................. .................................................. . ![]() MORLOP Ortalama Meyve Ağırlığı (gr.): 53.00-59.00 Ortalama Meyve Hacmi (cm3): 50.00-54.00 Meyve indeksi : 1.06 basık Boyun Uzunluğu (mm.) : 6.00-6.40 Ostiol Açıklığı (mm.) : 5.30-5.80 Tabla Kalınlığı (mm.) : 3.00-3.20 Meyve iç Boşluğu : Yok Çekirdek Durumu : Az, orta Kabuk Rengi : Yeşil, yeşil zemin üzerine yer yer mor Meyve iç Rengi: Kırmızı Titre Edilebilir Asitlik (%): 0.250-0.300 TSEM (%): 18.00-22.00 Tat : Ekşi Kabuğun Soyulma Durumu: İyi Diğer Özellikler : Orta mevsim çeşidi, sofralık, meyve kalitesi yüksek bir çeşit Yapraklanma Tarihi: 25 Mart-10 Nisan Olgunlaşma Dönemi: 10 Ağustos-20 Eylül .................................................. .................................................. . ![]() SİYAH KIŞ Ortalama Meyve Ağırlığı (gr.): 51.00-55.00 Ortalama Meyve Hacmi (cm³): 48.00-54.00 Meyve indeksi: 1.20 basık Boyun Uzunluğu (mm.): 8.OO-8.15 Ostiol Açıklığı (mm.): 2.50-3.00 Tabla Kalınlığı (mm.): 3.00-3.50 Meyve İç Boşluğu: Yok Çekirdek Durumu: Az orta Kabuk Rengi: Mor Meyve iç Rengi: Koyu kırmızı Titre Edilebilir Asillik (%): 0.150-0.250 TSEM (%): 18.00-21.00 Tat: Tatlı Kabuğun Soyulma Durumu: İyi 15 Ağustos-15 Ekim Orta geçici bir çeşittir. Olgunlaşmış meyvelerde çatlama söz konusu, yola dayanma az kabuğu ince bir sofralık çeşittir. .................................................. .................................................. ![]() SARI ZEYBEK Ortalama Meyve Ağırlığı (gr.) : 68.02-76.17 Ortalama Meyve Hacmi (cm³) : 55.00-65.00 Meyve indeksi : 0.86 oval Boyun Uzunluğu (mm.) : 0.58-0.62 Ostiol Açıklığı (mm.) : 5.00-6.00 Tabla Kalınlığı (mm.) : 074-0.95 Meyve iç Boşluğu : Yok Çekirdek Durumu : Küçük ve az Kabuk Rengi : Yeşilimsi sarı Meyve iç Rengi : Koyu pembe Titre Edilebilir Asitlik (%) : 0109-0.186 TSEM (%) : 20.00-23.00 Tat : İyi, tatlı Kabuğun Soyulma Durumu : Kolay 20 Ağustos-30 Eylül Kurutmalık bir çeşit olup, sofralık olarak da kullanılabilir .................................................. .................................................. Düzenleyen aliok1 : 16-02-2010 saat 16:03 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-02-2010
Şehir: İzmir-Turgutlu
Mesajlar: 515
|
![]() SİYAH İNCİR Ortalama Meyve Ağırlığı (gr.): 62.00-65.00 Ortalama Meyve Hacmi (cm³): 61.00-64.00 Meyve indeksi: 0.90, Uzun oval Boyun Uzunluğu (mm.): 7.30-7.90 Ostiol Açıldığı (mm.): 5.00-5.40 Tabip Kalınlığı (mm.): 3.50-3.90 Meyve iç Boşluğu: Yok Çekirdek Durumu: Az Kabuk Rengi: Mor Meyve iç Rengi: Koyu pembe Titre Edilebilir Asitlik (%): 0,210-0.250 TSEM (%): 18.00-20.00 Tat: Tatlı Kabuğun Soyulma Durumu : Zor 25 Haziran-22 Eylül Erkenci ve partenokarp olması nedeniyle turfanda bir çeşit olarak kullanılması önerilir .................................................. ............................................... ![]() DUMANLI KARA Ortalama Meyve Ağırlığı (gr.) : 31.00-36.00 Ortalama Meyve Hacmi (cm³) : 35.00-40.00 Meyve indeksi : 1.09 Basık Boyun Uzunluğu (mm.) : 2.50-3.00 Ostiol Açıklığı (mm.) : 3.00-3.50 Tabla Kalınlığı (mm.) : 2.50-3.00 Meyve İç Boşluğu : Yok Çekirdek Durumu : Az, iri Kabuk Rengi : Morumsu siyah Meyve iç Rengi : Koyu kırmızı Titre Edilebilir Asitlik (%) : 0.200-0.230 TSEM (%) : 26.00-28.00 Tat : İyi Kabuğun Soyulma Durumu : iyi Diğer Özellikler : Orta mevsim çeşididir. Olgunlaşma orta-erkencilerden daha geç başladığı için bu gruba dahildir. Hem sofralık hem de kurutmalık bir çeşittir. 1 Ağustos-20 Eylül .................................................. .................................................. . ![]() BURSA SİYAHI Ortalama Meyve Hacmi (cm³): 52.00-60.00 Meyve indeksi: 0.90 Uzun oval Boyun Uzunluğu (mm.): 10.40-11,25 Ostiol Açıklığı (nün.): 5.80-6.00 Tabla Kalınlığı (mm.): 5.20-6.55 Meyve iç Boşluğu: Yok Çekirdek Durumu: Geniş, az Kabuk Rengi: Morumsu, fakat bazen boyun arkasında yeşil sektörlü Meyve iç Rengi : Koyu kırmızı Titre Edilebilir Asittik (%) : 0.208-0.211 TSEM (%) : 18.00-21.00 Tat : iyi Kabuğun Soyulma Durumu : iyi Diğer Özellikler Yüksek kalitede taze incir çeşididir. Geç ve uzun hasat periyodu ve taşımaya dayanıklıdır. Ağustos başı - Ekim Ortası .................................................. .................................................. .. ![]() SUSAK Ortalama Meyve Ağırlığı (gr.) : 36.00-40.00 Ortalama Meyve Hacmi (cm3) : 38.00-44.00 Meyve indeksi : 0.96 Küresel Boyun Uzunluğu (mm.) ; 5-20-5.80 Ostiol Açıldığı (mm.) : 1.80-2.20 Tabla Kalınlığı (mm.) : 2.00-2.40 Meyve iç Boşluğu : Yok Çekirdek Durumu : Az, orta Kabuk Rengi : Koyu mor Meyve iç Rengi : Koyu kırmızı Titre Edilebilir Asitlik (%) : 0.189-0.203 TSEM(%) : 18.00-21.00 Tat : iyi Kabuğun Soyulma Durumu : iyi Diğer Özellikler : Orta erkenci, sofralık, kurutmalık ve partenokarpik. 12 Haziran-7 Temmuz (yellop), 10 Ağustos-25Eylül .................................................. .................................................. . ![]() SULTAN SELİM Ortalama Meyve Ağırlığı (gr.): 50.52-50,97 Ortalama Meyve Hacmi (cm³): 40.00-45.00 Meyve indeksi: 0.90 Uzun oval Boyun Uzunluğu (mm.): 8.30-9.00 Ostiol Açıklığı (mm.): 4.80-5.50 Tabla Kalınlığı (mm.): 1.12-1.40 Meyve iç Boşluğu: Yok Çekirdek Durumu: Az, küçük Kabuk Rengi: Yeşilimsi Sarı Meyve İç Rengi: Bal rengi Titre Edilebilir Asillik (%): 0.164-0.211 TSEM (%): 20.40-22,00 Tat: Tatlı Kabuğun Soyulma Durumu: iyi Diğer Özellikler : Çok iyi kalitede sofralık çeşittir. Orta erkenci bir çeşittir. Kabukta çatlama olup, çatlaklarda mühre oluşmaktadır. Toprak ve hava nemine dayanıklıdır. Yapraklanma Tarihi : 22-28 Mart Olgunlaşma Dönemi : Temmuz sonu, Ağustos başı Düzenleyen aliok1 : 16-02-2010 saat 16:09 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-02-2010
Şehir: İzmir-Turgutlu
Mesajlar: 515
|
![]() TARAK Ortalama Meyve Ağırlığı (gr.) : 55.00-65.00 Ortalama Meyve Hacmi (cm³) : 62.00-68.00 Meyve indeksi : 0.99 Küresel Boyun Uzunluğu (mm.) : 5.30-5.80 Ostiol Açıklığı (mm.) : 6.20-6.60 Tabla Kalınlığı (mm.) : 4.304.90 Meyve İç Boşluğu : Yok Çekirdek Durumu : Orta-orta Kabuk Rengi : Sarı Meyve İç Rengi : Pembe Titre Edilebilir Asitlik (%) : 0.078-0.086 TSEM (%) : 18.00-21.00 Tat : iyi Kabuğun Soyulma Dununu : İyi Diğer Özellikler: Orta mevsim çeşidi 10 Ağustos-22 Eylül .................................................. .................................................. ![]() MOR ÖZER Ortalama Meyve Ağırlığı (gr.) : 50.00-50.40 Ortalama Meyve Hacmi (cm³) : 46.00-50.00 Meyve indeksi : 1.00 küresel Boyun Uzunluğu (mm.) : 7.00-9.00 Ostiol Açıklığı (mm.) : 7.80-8.20 Tabla Kalınlığı (mm.) : 2.80-3.20 Meyve iç Boşluğu : Var Çekirdek Durumu : Küçük-orta, az Kabuk Rengi : Açık yeşil Meyve iç Rengi : Açık pembe-açık kırmızı Titre Edilebilir Asitlik (%) : 0.162-0.168 TSEM (%) : 17.00-19.00 Tat : Az tatlı Kabuğun Soyulma Durumu : iyi 5 Ağustos-20 Eylül .................................................. .................................................. . ![]() HALEBİ Ortalama Meyve Hacmi (cm³) : 45.00-50.00 Meyve indeksi : 1.00 Küresel Boyun Uzunluğu (mm.) ; 6.50-6.90 Ostiol Açıldığı (mm.) : 4.70-5.00 Tabla Kalınlığı (mm.) : 3.10-3.50 Meyve iç Boşluğu : Var Çekirdek Durumu : Orta, az Kabuk Rengi : Sarımsı yeşil Meyve iç Rengi : Koyu pembe Titre Edilebilir Asitlik (%) : 0.220-0.226 TSEM (%) : 17.00-19.00 Tat : Az tatlı Kabuğun Soyulma Durumu : iyi Diğer Özellikler : Uzun saplı 5 Ağustos-7 Eylül .................................................. .................................................. .. ![]() SULTANİ Ortalama Meyve Ağırlığı (gr.) : 55.00-56.00 Ortalama Meyve Hacmi (cm³) : 53.00-55.00 Meyve indeksi : 1.30 basık Boyun Uzunluğu (mm.) : 4.00-5.00 Ostiol Açıklığı (mm.) : 5.00-7-00 Tabla Kalınlığı (mm.) : 2.55-3.00 Meyve iç Boşluğu : Var Çekirdek Durumu : Orta az Kabuk Rengi : Açık yeşil Meyve İç Rengi : Pembe Titre Edilebilir Asitlik (%) : 0.180-0.250 TSEM (%) : 18.00-22.00 Tat : Az tatlı Kabuğun Soyulma Durumu : iyi 5 Ağustos-25 Eylül .................................................. .................................................. ![]() DARPAK Ortalama Meyve Ağırlığı (gr.) : 74.00-77.00 Ortalama Meyve Hacmi (cm3) : 64.00-68.00 Meyve .indeksi : 0.90 Oval Boyun uzunluğu (mm.) : 14.30-14.90 Ostiol Açıklığı (mm.) : 5.00-5.50 Tabla Kalınlığı (mm.) : 8.00-8.50 Meyve İç Boşluğu : Yok Çekirdek Durumu : Az-iri Kabuk Rengi : Yeşil Meyve İç Rengi : Koyu kırmızı Titre Edilebilir Asitlik (%) : 0.190-0.210 TSEM (%) : 20-00-22-00 Tat : iyi Kabuğun Soyulma Durumu : Çok iyi Diğer Özellikler : Partenokarpik, sofralık, geçci bir çeşit 15 Ağustos-1 Kasım Düzenleyen aliok1 : 16-02-2010 saat 16:16 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-02-2010
Şehir: İzmir-Turgutlu
Mesajlar: 515
|
YEDİVEREN Ortalama Meyve Ağırlığı (gr.) : 61.25-63.00 Ortalama Meyve Hacmi (cm3) : 63.00-65.00 Meyve indeksi : 0.80 normal oval Boyun Uzunluğu (mm.) : 25.00-3.30 Ostiol Açıldığı (mm.) : 2.80-3.30 Tabla Kalınlığı (mm.) : 2.80-3.30 Meyve iç Boşluğu : Yok Çekirdek Dununu : Az-Orta Kabuk Rengi : Yeşil üstü sarı Meyve iç Rengi : Koyu kırmızı Titre Edilebilir Asitik (%) : 0.150-0.200 TSEM (%) : 14.00-20.00 Tat : iyi Kabuğun Soyulma Dununu : iyi Diğer Özellikler : Orta erkenci bir çeşittir. Meyve kalitesi çok iyidir partenokarpik. Yapraklanma Tarihi: 30 Mart-10 Nisan Olgunlaşma Dönemi: 1 Ağustos-15 Eylül .................................................. .................................................. ![]() SARIZEYBEK Sarı Zeybek incir çeşidi de Sarılop gibi kurutmalık bir çeşittir. Meyve kalitesi ve özellikleri yönünden Sarılopa çok benzer. Meyveleri albenili, oval, çok tatlıdır. Meyve iç rengi koyu pembedir. Meyve iç boşluğu yoktur. Ortalama meyve ağırlığı 68-76 gr’dır. Meyve olgunlaşması 20 Ağustos-30 Eylül tarihleri arasında olmaktadır. Kabuğu kolay soyulur, kabuk rengi yeşilimsi sarıdır. .................................................. .................................................. .. ![]() MORGÜZ Ege bölgesinde yaygın olan sofralık incirlerden olup, Kasım sonuna kadar taze meyve verebilen en geççi çeşittir. Olgunlaşma dönemi 15 Ağustos- 15 Kasım tarihleri arasıdır. Meyve ağırlığı ortalama 63-72 gr’dır. Kabuk rengi alacalı mor, çizgili morumsu yeşildir. Meyve iç rengi kırmızıdır. Kabuğu kolay soyulan, hafif tatlı bir çeşittir. .................................................. .................................................. .. ![]() PATLICAN İNCİRİ Kullanım: sofralık (taze) Ağaç: - Yapraklar: - Meyve kabuğu: patlıcan moru, yeşilimsi mor Meyve eti: kırmızı Meyve ağırlığı: 40-150 g Meyve çapı: 40-66 mm Meyve boyu: 42-61 mm Meyve verimi: Hasat zamanı: - Hasat süresi: - Özellik: Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yetiştirilir .................................................. .................................................. ![]() KAVAK İNCİRİ Kullanım: sofralık, reçellik Ağaç: - Yapraklar: - Meyve kabuğu: patlıcan moru, kalın kabuklu, olgunlaşınca çatlar Meyve eti: açık kırmızı, ortası boş Meyve ağırlığı: Meyve çapı: ceviz iriliğinde Meyve boyu: Meyve verimi: Hasat zamanı: - Hasat süresi: - Özellik: Meyveleri damla şekillidir. Depolamaya dayanıksız. İstanbul ve çevresinde özellikle Kavaklar civarında yetiştirilir. Sinonimi: yazılı kavak .................................................. .................................................. ... Düzenleyen aliok1 : 16-02-2010 saat 23:06 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-02-2010
Şehir: İzmir-Turgutlu
Mesajlar: 515
|
İLEK(ERKEK)İNCİRLER ![]() ABALI Ortalama Meyve Ağırlığı (gr.) : 17.95-21.75 En (mm.) : 40.65 Boy (mm.) : 46.63 Meyve indeksi : 1.14 iç Boşluğu : Yok Hastalıkta Meyve Miktarı (%) : Yok Polen Miktarı : Orta Polen Çimlenme Gücü (%) : 78.91 Polen Arası Nematod Miktarı : Çok az Sarıca Miktarı : 3.66 Blastophaga Miktarı : 265 Yapraklanma Tarihi : 10-29 Mart İlek Meyvesi Doğuş Tarihi : 10-14 Mart İleklerin Olgunlaşması : 14-19 Haziran Ebe Meyvesi Doğuşu : 27 Mayıs-14 Haziran Boğa Meyvesinin Olgunlaşması : 11-22 Nisan Boğa Meyve Sayısı : Çok az .................................................. .................................................. ... ![]() AK İLEK Ortalama Meyve Ağırlığı (gr.) : 29.12-29.75 En (mm.) : 42.59 Boy (mm.) : 53.29 Meyve indeksi : 1.25 İç Boşluğu : Yok Hastalıkla Meyve Miktarı (%} : 10 Polen Miktarı : Orta Polen Çimlenme Gücü (%) : 84,61 Polen Arası Nematod Miktarı : Orta Sarıca Miktarı : 1.16 Blastophaga Miktarı : 461.83 Yapraklanma Tarihi : 12-29 Mart İlek Meyvesi Doğuş Tarihi : 9-14 Mart Deklerin Olgunlaşması : 10-17 Haziran Ebe Meyvesi Doğuşu : 4-15 Haziran Boğa Meyvesinin Olgunlaşması : 12-22 Nisan Boğa Meyve Sayısı : Az .................................................. .................................................. ![]() AYDIN - 2 Ortalama Meyve Ağırlığı (gr.) : 19.67-23.00 En (mm.) : 25.00 Boy (mm.) : 21.35 Meyve indeksi : 0.85 İç Boşluğu : Yok Hastalıklı Meyve Miktarı (%) : Yok Polen Miktarı : Orta Polen Çimlenme Gücü (%) : 85.71 Polen Arası Nematod Miktarı : Çok Sarıca Miktarı : 11.83 Blastophaga Miktarı : 359.50 Yapraklanma Tarihi : 19-29 Mart İlek Meyvesi Doğuş Tarihi : 10-14 Mart İleklerin Olgunlaşması : 15-19 Haziran Ebe Meyvesi Doğuşu : 27 Mayıs-16 Haziran Boğa Meyvesinin Olgunlaşması : 4-21 Nisan Boğa Meyve Sayısı : Az .................................................. .................................................. ![]() ÇAKIN - 2 Ortalama Meyve Ağırlığı (gr.) : 33.00-35.75 En (mm.) : 25.76 Boy (mm.) : 23.69 Meyve indeksi : 0.91 İç Boşluğu : Yok Hastalıklı Meyve Miktarı (%) : Yok Polen Miktarı : Orta Polen Çimlenme Gücü (%} : 83.60 Polen Arası Nematod Miktarı : Çok Sarıca Miktarı : 2.66 Blastophaga Miktarı : 474.83 Yapraklanma Tarihi : 18-30 Mart İlek Meyvesi Doğuş Tarihi : 7-10 Mart İleklerin Olgunlaşması : 12-15 Haziran Ebe Meyvesi Doğuşu : 29 Mayıs-15 Haziran Boğa Meyvesinin Olgunlaşması : 12-23 Nisan Boğa Meyve Sayısı : Çok .................................................. .................................................. ![]() ÇİÇEKLİ Ortalama Meyve Ağırlığı (gr.) : 16,50-18.27 En (mm.) : 25.36 Boy (mm.) : 23.72 Meyve indeksi : 0.93 İç Boşluğu : Yok Hastalıklı Meyve Miktarı (%) : 15 Polen Miktarı : Orta Polen Çimlenme Gürü (%) : 92.80 Polen Arası Nematod Miktarı : Az Sarıca Miktarı : 33 Blastophaga Miktarı : 335.50 Yapraklanma Tarihi : 19-31 Mart İlek Meyvesi Doğuş Tarihi : 8-14 Mart İleklerin Olgunlaşması : 15-19 Haziran Ebe Meyvesi Doğuşu : 8-16 Haziran Boğa Meyvesinin Olgunlaşması : 10-21 Nisan Boğa Meyve Sayısı : Çok Düzenleyen aliok1 : 16-02-2010 saat 16:24 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-02-2010
Şehir: İzmir-Turgutlu
Mesajlar: 515
|
![]() ELMA İLEK Ortalama Meyve Ağırlığı (gr.) : 44.50 En (mm.) : 56.02 Boy (mm.) : 59.43 Meyve indeksi : 1.06 iç Boşluğu : Yok Hastalıklı Meyve Miktarı (%) : 10 Polen Miktarı : Az Polen Çimlenme Gücü (%) : 8.08 Polen Arası Nematod Miktarı : Orta Sarıca Miktarı : 0.66 Blastophaga Miktarı : 433.33 Yapraklanma Tarihi : 10-20 Mart İlek Meyvesi Doğuş Tarihi : 8-10 Mart Deklerin Olgunlaşması : 10-15 Haziran Ebe Meyvesi Doğuşu : 27 Mayıs-15 Haziran Boğa Meyvesinin Olgunlaşması : 10-23 Nisan Boğa Meyve Sayısı : Orta .................................................. .................................................. ... ![]() HACI MESTAN Ortalanın Meyve Ağırlığı (gr.) : 17.25-22.75 En (mm.) : 23.28 Boy (mm.) : 25.08 Meyve İndeksi : 1.07 îç Boşluğu : Yok Hastalıklı Meyve Miktarı (%) : Yok Polen Miktarı : Az Polen Çimlenme Gücü (%) : 0.142 Polen Arası Nematod Miktarı : Az Sarıca Miktarı : 13 Blastophaga Miktarı : 220.33 Yapraklanma Tarihi : 15-31 Mart İlek Meyvesi Doğuş Tarihi : 5-20 Mart İleklerin Olgunlaşması : 12-19 Haziran Ebe Meyvesi Doğuşu : 1-15 Haziran Boğa Meyvesinin Olgunlaşması : 11-21 Nisan Boğa Meyve Sayısı : Orta .................................................. .................................................. ... ![]() HAMZA Ortalama Meyve Ağırlığı (gr.) : 19.30-21.25 En (mm.) : 38.90 Boy (mm.) : 53.25 Meyve indeksi : 1.36 İç Boşluğu : Yok Hastalıklı Meyve Miktarı (%) : Yok Polen Miktarı : Orta Polen Çimlenme Gücü (%) : 71.62 Polen Arası Nematod Miktarı :Orta Sarıca Miktarı : 0.83 Blastophaga Miktarı :115,16 Yapraklanma Tarihi : 9-14 Mart İlek Meyvesi Doğuş Tarihi : 6-10 Man İleklerin Olgunlaşması : 12-19 Haziran Ebe Meyvesi Doğuşu : 8-15 Haziran Boğa Meyvesinin Olgunlaşması : 9-21 Nisan Boğa Meyve Sayısı : Çok az .................................................. .................................................. ![]() KARA ERKEK Ortalama Meyve Ağırlığı (gr.) : 25.00-32.00 En (mm.) : 23.00 Boy (mm.) : 22.44 Meyve indeksi : 0.96 iç Boşluğu : Yok Hastalıklı Meyve Miktarı (%) : Yüksek, 18 Polen Miktarı : Az Polen Çimlenme Gücü (%} : 80.00 Polen Arası Nematod Miktarı : Orta Sarıca Miktarı : 2.84 Blastophaga Miktarı : 392.8 Yapraklanma Tarihi : 15-28 Mart İlek Meyvesi Doğuş Tarihi : 10-19 Mart İleklerin Olgunlaşması : 10-20 Haziran Ebe Meyvesi Doğuşu : 6-10 Haziran Boğa Meyvesinin Olgunlaşması : 14-23 Nisan Boğa Meyve Sayısı : Çok .................................................. .................................................. .. ![]() MOR DEMİRTAŞ Ortalama Meyve Ağırlığı (gr.) : 23.40-33.00 En (mm.) : 22.33 Boy (mm.) : 22.09 Meyve indeksi : 0.98 İç Boşluğu : Yok Hastalıklı Meyve Miktarı (%) : Yok Polen Miktarı : Orta Polen Çimlenme Gücü (%) : 81 17 Polen Arası Nematod Miktarı : Çok Sanca Miktarı : 4.16 Blastophaga Miktarı :177.16 Yapraklanma Tarihi : 22-28 Mart İlek Meyvesi Doğuş Tarihi : 15-20 Mart İleklerin Olgunlaşması : 12-20 Haziran Ebe Meyvesi Doğuşu : 29 Mayıs-15 Haziran Boğa Meyvesinin Olgunlaşması : 12-23 Nisan Boğa Meyve Sayısı : Çok az Düzenleyen aliok1 : 16-02-2010 saat 16:30 |
|
|
|
![]() |
|
|