![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-04-2009
|
benzer sıkıntı bazı ağaçlarda buralardada oluyor özellikle olgunlaşma döneminde fazla yağmur yağarsa artıyor ayrıca benim düşüncem incirin çeşidide çok önemli bir etken |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İncirim. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Geçen hafta bir dostumun bahçesinden incir fidanı aldım. İzmirlilerin gözdesi meşhur bardacık. 20 litrelik saksı içinde, kökleri çok gelişmiş ve sağlıklı. Sonbaharda bunu bahçeye aktaracağım. Bildiğim kadarıyla fazla sulanmaması gerekiyormuş, aksi halde meyve yarılması oluyormuş. Elimde 7 adet çelikten köklendirdiğim farklı incir var. Bunlara sonbaharda ters göz aşısı yapmayı deneyeceğim. Başarılı olursam eşe dosta hediye mukabilinde göndermeyi düşünüyorum. Henüz bardacık piyasaya çıkmadı, geçen sene kilosunu 5 liradan aşağıya yiyemedik mübareğin. Bu sene 7 lira gibi bir rakam konuşuyor bahçe sahipleri. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-10-2005
|
Sn almira, Bursa siyahı ve sarı lop incir fideleriniz çok sağlıklı gözüküyor. Çeliklemeyi ne zaman yani hangi tarihlerde yaptınız, bilgi verebilirseniz sevinirim.Almış plduğunuz fidelerin anaçlarıda sağlıklı olduğuna inanıyorum. Elinizde yetiştirdiğiniz fidelerden herikisinden de fazlası varmı acaba? Sağlık ve esenlikler diliyorum. Yüzünüzden gülücükler eksilmesin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim. Aslında bu yıl birçok bitki benim için deneme-yanılma yoluyla tecrübe oldu. Çelikleri bu yıl Şubat ayında bana oldukça uzak bir mesafede tesadüfen bir bahçeden almıştım. Aldığım çelih 3 farklı türdeki ağaçtan 15 adetti. Ama benim beceriksizliğim sayesinde ben sadece 2 tanesini yaşatmayı başarabildim. Önümüzdaki yıl biraz daha tecrübeyle tekrar deneyeceğim. Bu sefer hedefimde Mut beyaz inciri var. İnce kabuklu ve muhteşem bir lezzet. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-10-2009
|
sayın lilium, fotoğraftaki incirlerin cinsi nedir.bilgi verebilirmisiniz.selâmlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
sayın lilium bu incirden çelik göndermeniz mümkünmü.selâmlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
çelik hakkında
sayın lilium, ilginize teşekkür ederim.havalar iyi olursa mart ayında göndermeniz için hatırlatırım. iyi günler selâmlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2010
|
Düzenleyen aliok1 : 09-02-2010 saat 23:29 Neden: düzenleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
sayın lilium fotoğrafinı yüklediğiniz incirdeen bana gönderebilirmisinizrica etsem.çok güzel görünüyorlar. meyveler tadından çatlamış.bizim köyde beyaz orak,haziranda olur. bursa siyahı,omar bey incirleri olur. Düzenleyen aliok1 : 09-02-2010 saat 23:29 Neden: imla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
samsunlu55 arkadaşım erbeyli incir araştırma ensitüsünün çeşitlerinde beyaz oarak çeşidi var inceleyin.bu incir turfanda bir çeşit |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Buda bizim bursa siyahı.. Yemesi çok lezzetlidir.Albenilidir.Yanlız bazen incirin uç deliğinden çürüyüp kurtlanıyor. Sebebini anlayamadım.Kimyasal mücadele gerekli sanırım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Sn. aliok1, hemen hemen bütün cinslerin bir arada bulunduğu çok değerli bir kaynak paylaşmışsınız. Bu kadar çok beyaz incir çeşidi ve yabani (erkek) incir çeşidi olacağını hiç düşünmemiştim. Gecen kış çelik yapıp ektiğim sarı lop incirlerden bile şüpheleniyorum, çok fazla geldi çeşitler, birbirlerinede çok benziyorlar ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Bende sadece patlıcan inciri ve sarı lop olduğunu sandığım incir var. Patlıcan inciri zaten yöremizde ünlüdür, festival düzenlenir. Sizin verdiğiniz linklerdeki beyaz incirlerden birbirine çok benziyenler var. Şöyle bir anlatmak gerekirse, ağacın meyvesi altın sarısı renkte, üstü fazla parlak değil sanki çok ince bir tabaka var. Ağacının gelişimi çok hızlı yaptığım aşılarda patlıcan inciri aşısından daha hızlı gelişiyor ve çok kalın sürgünler atıp anaçtan daha kalın oluyor. Kalem aldığım ağacın meyveleri yumruk kadar oluyordu şu anda yol açılacağı için o ağaç kesildi... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu
|
Sarı lop
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
merhabalar incir konusunu görünce bende kulak misafiri olayım dedim benim de bahçemde 2 adet incir vardı , biri beyaz diğeri patlıcan inciriydi ama beyaz inciri yarıdan yukarısını patlıcan incirene aşıladım . alt tarafı beyaz üst kısımları patlıcan inciri oluyor ilk önce beyaz incir yeniyo sonrada patlıcan inciri arkasından da siyah üzüm sardım ona üçü bi arada güzel bir görüntü veriyor. saygılar.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Köyde naylon tüplere diktiğim 15 çeşit incir resmi,incir çeşitlerini 20'ye tamamlayacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar sevgili forumdaşlar.Bugün internette incir çeşitlerini araştırırken Bursa beyazı adında bir incir çeşidi buldum.Bu incir Bursa siyahının açık renklisi sanki yani Bursa siyahına çok benziyor ,rengi hariç tabi.Bursa yöresindeki arkadaşlarda bu cins incirden varmı acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
![]() Arkadaşlar yurt dışı sitelere baktığımızda en çok rağbet gören incirin "Ficus Brown Turkey " adlı incir olduğunu görüyoruz. Bu incir patlıcan incir dediğimiz cins olabilir mi?Değilse cinsi nedir? Ficus Brown Turkey http://www.brooksidenursery.co.uk/fi...pot-2618-p.asp http://www.shootgardening.co.uk/site...hp?plantid=614 http://www.daleysfruit.com.au/plant/...36c5291c27397a |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|