![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-01-2012
|
Merhaba; Öncelikle burada bilgisini hiç çekinmeden paylaşan tüm üyelere teşekkür ederim. Vermikompost'un anlattıklarını ve verdiği adreste yazanları dikkatle okudum. Solucan gübresi konusu ilgimi çekiyor çünkü; 1200 adet 1 yaşında zeytin ağacım var, hem bu zeytinliği organik olarak sürdürmek için hemde belki (olursa) ticari yetiştiricilik ve üretim yapmak amacını güdüyorum. En başta anlamadığım konu başlıkları; 1- Solucanları dağda bayırda gezerek, toprağı eşeleyerek hemen her yerde buluyoruz ama her tür olmuyor? Vermi kompost Eisenia fetida, Eisenia andrei ve Eisenia hortensis demiş 2- Yiyeceğini ipek böceğinin önüne dut yaprağı koyar gibi vermiyor önce onları uygun koşullarda çürütüp karıştırıyoruz? 3- Sinekten böcekten koruyoruz. Bunun için organik zehirler kullanmıyoruz? 4- Humik asit ve Leonardit kullanıyoruz, ne zaman nasıl anlamadım? 5- Toprak kullanmıyor, solucanları direk yaptığımız kompost üstüne bırakıyoruz? 6- Bu canlı yumurtluyor ama biz bu canlının gübresini aldığımızdan yumurtalar kaybolup gidiyor? Kuş yumurtası kadar büyük değildir yumurtalar herhalde! Paylaşımlarınızın devamını diler konuya katkısı olan herkese teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
organik güre, solucan, solucan gübresi, solucan humusu, vermicompost |
|
|