![]() |
|
![]() |
#11 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-10-2012
|
![]() Alıntı:
1. Komposto deyimi kişiden kişiye değişir ama komposto solucana verilen karışıma denilir.Bitmiş yani gübre halindeki çıktıya vermikompost denir. 2.Solucanlar ağız yapısı ve sindirim sistemi gereğim sadece çürümüş,veya akışkan haldeki asidik değeri düşük olan besinleri tüketirler.Sanırım sormak istediğiniz kök bitkilerinin çürüğünü atık olarak kullanan varmı.Eğer sorunz bu ise ben biçok kök bitkisini kullandım diğer çürümüş atıklara oranla extra bir katkı veya fark göremedim 3. Isıl işlem uygulaması yemek pişirmede olduğu gibi pişirilen maddenin daha kısa sürede çürümesini olumlu etkiler ama şart değildir.Çünkü ısıl işlemde amaç maddenin ayrıştırılmasıdır bir çeşit ufalama işlemi diyebilirsiniz.Isıtmak yerine vereceğiniz karışımı olabildiğince ufalamaya özen gösterin.Bunun dışında bu süreci hızlandıracak daha kolay yollarda mevcut tabi bunu zamanla tecrübe ile edinebilirsiniz. 4.Öncelikleyadığınız bütün besinleri kullandım fakat bunları tek tek farklı kutularda kullanılması solucan sağlığı açısından tehlikeli, zaten böyle bir şeyi deneyecek olursanız solucanların atığı terk ettiğini göreceksiniz, ayrıca birçok kişinin yaptığı bi hata var sadece atık ile solucanları besleyemezsiniz bir süre sonra ölürler.Çünkü doğası gereği bir miktar toprak ve bazı hayvanların ( inek,at) gübreleri belirli ölcüde ilave edilmesi gerekir. Bu işte ticari çapta üretim gerçekleştirmekteyim şuanda ar-ge çalışmaları gerçekleştiriyorum. Konu ile ilgili kullanma klavuzu niteliği taşıyabilecek bi site var linkte solucan gübresinin küçük çaplı üretimini anlatan bir makale var geriye kalan bilgileri alabilirsiniz. Solucan Gübresi ve Solucanlı Kompost Kutusu (Vermikompost) |
|
![]() |
![]() ![]() |
Etiketler |
organik güre, solucan, solucan gübresi, solucan humusu, vermicompost |
|
|