![]() |
|
![]() |
#721 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-06-2008
|
Belirtmeyi unuttum; en alt kat sızan sıvıyı toplamak için yalnızca. Orada biriken sıvıyı zaman zaman atıyorum, gerçi çok birikmiyor. İkinci ve üçüncü kat solucanlar içindi. Teşekkürler cevabınız için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#722 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-03-2012
|
Alıntı:
En alt katta biriken sıvıyı neden atıyorsunuz ? Bitkilerinize sıvı gübre olarak kullanabilirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#723 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-11-2018
|
Alıntı:
Hangi Solucan Gübresi? Solucan Gübresi Nedir? bu makaleyi inceleyebilirsiniz. ayrıca Solucan Gübresi sızıntı suyu ile sıvı gübre arasındakı farkları nasıl ayırt etmeniz gereken açıklayıcı bır yazıda linktedir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-11-2018
|
sızıntı suyu sıvı gubre olarak kullanmak pek uygun degıldır. kaptan akan sıvı genelde kullanılan sebze ve meyvelerden akar sıvıdır. Sölom sıvısı diye adlandırılan bir ürün degildir. sölom sıvısı solucanların dışkıladıkları gübrede vardır. ağırlıkla veya elinize aldıgınız gübreyı sıkınca akıcak bir sıvı degıldır. kabınızdan sıvı akıyorsa ya cok nemlendirmişsinizdir bu gübre kalitesini bozar, **** cok fazla sebze veya meyve atığı kullanmışsınızdır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-01-2016
|
Ben yaklaşık 3 senedir bahçede besliyorum solucanları. İlk kış donarak ölmesinler diye düşünerek ısıtıcı koymuştum malum Kayseri kış şartları solucanlar için ölümcül olabilir. Ama daha sonraki kış üstlerini sadece naylonla örttüm ve hafta bir kez mutfak atiklariyla besledim. Daha sonraki senelerde aynı yöntemi uyguladım ve şükür kışları sorunsuz atlatabiliyorlar. Baharları da oluşan kompostu alıp bahçedeki bitkilerde kullanıyoruz. Bahçesi olanlar için direkt toprakta yaşam ortamı oluşturmak solucanlar için daha güzel olabilir. Olası toksik durumlarda solucanların kaçacağı bir ortam olmuş oluyor toprak. ****** Kayseri şartları için bu dediğim şey geçerli ,yoksa ılıman iklime sahip bölgelerde ,psolucanların birer istilacı türe dönüşmeleride söz konusu olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-01-2016
|
Solucanları bahçeye direkt koyma fikri aslında sonbaharda çıkan yaprak ve bahçe artıklarının hızlıca kompostlaşmasını sağlamak düşüncesiyle oldu. Ben bahçe atıklarını yıllardır toprağa gömerim ama toprağa gömerek kompostlaşmasını beklemek uzun zaman alıyor. Solucanlar bu işi oldukça kısa bir sürede gerçekleştiriyorlar. Yaklaşık 6 ay gibi bir sürede ağırlıklı olarak ağaç yaprakları ve mutfak artıklarından oluşan karışımı kompostlamiş oluyorlar. Bizede bu kaliteli kompostu kullanmak kalıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-04-2008
|
Merhaba sevgili forum üyeleri. Bitkisel atıklarla solucan kompostu üretmek için nasıl bir sistem izlemek gerekli. Yani hayvan dışkısı kullanmadan. Ev atıkları da kullanmadan. Sadece bahçedeki dal öğütme makinasından çıkan parçalar, öğütülmüş otlar, yaprak kuruları, ot kuruları gibi sadece bahçe kökenli materyalleri kullanarak nasıl bir proses uygulamak gerekli. Hangi karışım oranı kullanılmalı. Veya bu konuda bir makale video benzeri kaynağa nasıl ulaşırım. Yardımcı olursanız şimdiden teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#728 | |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#729 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#730 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#731 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#732 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
![]() Bir yanlış anlaşılma olmasın, o linkte görülenler tek bir yazının başlıkları değil, 2008 yılından 2023 yılına kadarki 15 yıllık süreçte yazılmış 27 ayrı yazı. Okuması belki 10 dakika sürer ama keşke her biri bir buçuk saatte yazılabilseydi. Yeni yayınlanan beş yazının hazırlanması 2 yıl sürdü ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-08-2021
|
Merhaba. Benim bahçede çok fazla kaliforniya solucanından var. 2-3 sene önce ucuz olduğu zamanlar 2 çuval solucan gübresi kullanmıştım. Ertesi sene saksılarda bu solucanları görünce gübreyi aldığım firmaya sordum öyle birşey olmaz dediler. Artık o kadar çok ki bahçede yere temas eden tüm saksılarıma saldırıyorlar. Bu yıl 2 çuval koyun gübresi attım 1 ayda yok oldu. Kompost denemeleri yaptığım duvarın dibinde ufak bir yer vardı depremde duvar zarar görünce büyükce bir strafor kutuya aldım içi yine solucan dolu. Evde çıkan çay posaları meyve sebze artıklarını veriyorum. Bahçedeki solucanları kolay yoldan yakalamanın bir yolu varmı onu öğrenmek istiyorum. Aç kaldıklarını düşünüyorum bazen geceleri bahçenin dışına çıkanları yakalayıp kutuya alıyorum ama gerçekten çok fazlalar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
gübre, solucan, solucan gübresi, solucan humusu |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|