Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi junior
Cevabınız için teşekkür ederim. Verdiğiniz yazıyı okuyacağım, hatta önceden de okuduğum bir yazı ama unutmuştum. Bir sorum daha olacak ama. Elimdeki bu yaprak, dal öğütülmüşü, kuru ot, ufaltılmış çalı çırpı gibi bahçeden çıkan materyalleri dediğiniz gibi kompostlamak yerine doğrudan bahçe toprağına sersem ve rotavatörle karıştırsam toprağın içinde dekompoze olarak toprak kalitesini artırır mı. Açıkçası elimde çok fazla malzeme çıkıyor, ve bunları tek başıma fazlaca aşamadan geçirmek çok stresli ve yorucu oluyor. Ben ufak çaplı solucan gübresi çoğaltmaya çalışıyordum aklımda olan şuydu. Elimde çok fazla miktarda bahçe artığı çıkıyor bununla direkt olarak solucan gübresi üretmem mümkün olabilir mi düşüncesi içindeydim ama direkt olarak bunu yapamıyorsam solucan gübresi üretimim minimal düzeyde kalabilir elimdeki bahçe artıklarını direkt toprağa karıştırmak benim için en iyi çözüm olabilir. Bunun mümkün olup olmadığını sorsam rica etsem cevap verebilir misiniz. Bu şekilde toprak kalitesini ve yapısını güçlendirmem mümkün olabilir mi. Yani toprağa kompost karıştırmış gibi olur muyum orta vadede.
|
Sebze meyve artıklarını solucanlara verebilirsiniz. Diğer artıkları toprağa karıştırarak da toprağa organik madde kazancı sağlarsınız. Verdiğim linkte bir tane değil, 27 tane yazı var. Son beş tanesi daha geçen hafta yayınlandı. Kayna sordunuz diye verdiydim linki, başlıklarının anlamlarına göre seçerek okumak mümkün tabii de söylememin pek bir anlamı yok galiba