![]() |
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
|
Arkadaşımız gıdacı, önce hoşgeldiniz.
Alıntı:
klor'u uçurma işlemiyle uğraşmak istemiyorsan satılan şişe sularıyla bu işi yapabilirsin, gelelim işin, atıklarımızı fermantasyon için aktif edilmesine Em hakkında malumatın olmuştur herhalde Em'i bulunduğun yerde bulmakta zorlanırsan ekşi yoğurt suyunu veya hamur mayasını, pekmezle daha önceden aktif hale getirdikten sonra atıklarını bu aktif malzeme ile fermantasyon işlemini başlatmış oluyorsun, havanın sıcalığına bağlı olarak fermantasyon bakterileri ( laktik asit bakterisi) Atıklarını mikrobiyal bir faaliyet içinde parçalıyarak birleşik organik atıkları asıl minerallerine dönmeye başlıyarak bitkiler için sıvı organik besin maddesine dönmektedirler. Bu eriyik sıvıyı doğrudan bitkilerine vermeden önce asidik durumunu 6-6.5 ph olacak şekilde klorsuz suyla seyreltmen gerekecek, forumlarda bu bilgiler paylaşılmıştı okudum diyorsanız gözünüzden nasıl kaçtı yeni olmanız dolayısıyla bu konuları tamamen okuyarak ayrıntı için bu başlıkta size en kısa zamanda cevap verilecektir bundan kuşkunuz olmasın. |
|
|
|
|
|
|