View Single Post
Eski 29-09-2010, 21:52   #239
epsody
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Sındırgalı arkadaşıma açıklamalar.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sındırgılı Mesajı Göster
Ben,` LIKOPEN`oranini eksik yazmisim. Sn.Denizakvaryumunun ve Sevgili Bari`nin yazilarinda, domatesten 10-17 kati fazla likopen icerdigini gordukten sonra duzeltme ihtiyacini hissettim.
Kompostu yaparken; potasyum,lityum,germanyum gibi elementleri nasil yukleyecegiz?
Ben, icilebilir muz enzimi (extract) yapmaya basladim.Bunun yaninda, denizden yosun toplayacagim.
Sevgili Epsody, bu konularda sen bizden kosar adim onde gidiyorsun.Dusuncelerini bizle paylasirsan sevinirim.
Kompost çalışmalarımızda organik atıkların biyolojik öğütülüm işleminde bitki besin maddeleri sağlama yolundaki çalışmalarda daha ileri ve zengin içerikli mineralli bitki besin maddeleri oluşturmak için çeşitli sebze ve bitki artıklarının yanında doğadan toplıyacağımız yabani otların içlerinden kompostumuza istediğimiz mineralleri sağlıyacak olanların bünyesinde topraktan kaldıran otlardan seçerek kompostumuza katarak kaynak oluşturabiliriz.

Ayrıca deniz yosunlarını temiz sularla yıkayarak tuzundan arındırarak kompostumuza katarak çok özel enzim ve mineral sağlıyabiliriz, ayrıca kirlenmiş atık suların içinde, bu suların arıtılmaları sağlamak için yetiştirilecek bitkiler bize bulmakta zorlandığımız iz elementleri sağlamakta bir seçenek sağlıyacaktır.

Kompostumuzu olgunlaşma sürecinden sonra bahçemizde oluşturacağımız sebze ve bitki yetiştirme parsellerinde dikim tarihinden 3-4 ay önce açacağımız 50cm derinliğinde kanal çukurlara yerleştirerek, kompostumuzun toprak solucanlarına sunarak kompostumuz yeni bir minerilizasyon işlemine girmekte ve ekim için bitkilerimiz tarafından zengin içerikli besin maddesi ve enzimler sağlanmaktadır.

Bu çalışmalar benim çukurda kompost oluşturma çalışmalarımın, solucan gübresi oluşturma çalışmalarımın ve bitki besleme ile bütünleşmiş son şeklini verdiğim bir uygulama olmaktadır, bu mesajdaki açıklamlar içinde anlaşılamıyan noktalar için paylaşımlarınızı beklemekteyim.

Kompost işlemi çalımalarında bulunan arkadaşlarıma başarılar dilerim.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön