![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
Şehir: Muğla
Mesajlar: 748
|
şimdi kompost listenize bakınca aklıma geldi; evde pekmez varsa mutlaka koyun, ben 5 litre komposta yarım su bardağı pekmez koydum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
Şehir: hatay
Mesajlar: 1,321
|
yok malesef onun yerine ne geçer acaba , şeker ve bal olmaz onu biliyorum |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-03-2013
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 34
|
Şeker kullanın bal kesinlikle kullanmayın, bal antibakteriyeldir, mutfak atıklarınızı parçalayacak bakterilerin çoğalmasını engeller, daha öncede belirtmiştim kompost kabından gaz çıkışı olmazsa taşar ancak oksijen içeri girerse oksidasyon olur yani kompost koyurenkli küf yapar ve kötü kokup bozulur... umarım bu kez emekleriniz boşa gitmez |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
Şehir: hatay
Mesajlar: 1,321
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-03-2013
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 34
|
posayı saksıya gömün ve saksının ağzını da sera filmle kaplayın bir müddet hava almasını engelleyin toprağın üzerinde beyaz küfler göreceksiniz bir müddet sonra, böylelikle komposttan elde ettiğiniz posa toprak ile karışarak bitkilerinizin kullanabileceği hale gelir. |
|
|
|
![]() |
|
|