View Single Post
Eski 11-07-2013, 13:17   #422
eceyıldız
Ağaç Dostu

eceyıldız's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yagmurr Mesajı Göster
merhaba eceyıldız,
ben bu konuda deneyim sahibi değilim ama aklıma şu geliyor; her sene turşu yaparım bazısında beyaz tabaka olur bazısında ise su olduğu gibi kalıyor.Ama turşu kokusu dediğimiz yani turşunun olduğunun işareti genelde 7-15 günde oluşur ve yenmeye başlanır bizde.kompostta turşuya benzediği için sanıyorum turşu kokusu benzeri mayalanmış kötü kokmayan suyu elde ettiğinizde kullanılabilir gibime geliyor.beyaz tabaka her zaman oluşmayabiliyor sanırım.ben bir hafta önce koyduğum kompostumu dün akşam azıcık sulandırıp kurumuş bir çiçeğe döktüm.minnacık tek yeşil yaprağı vardı.şu an 2 tomurcuk yaprak var üstünde.

birde turşular hava aldığında bozuluyor.sizin kompostta hava aldığından kokuşmasın?hiç değilse şişenin kapağına balon taksanız o şiştikçe boşaltırdınız?
Haklı olabilirsiniz ama gaz çıkışının sağlanması lazım arkadaşların yönlendirmesi böyleydi bu yüzden kapağa küçük bir delik açtım. bozulan kompostumda sizin dediğiniz gibi bir hafta içinde kullanır hale gelmişti ama ne yapacağımı bilmediğim için bekletmiştim işte bozulma nedeni buydu.
Ama balon fikride fena değil aslında , yalnız ben daha önce naylon poşet ile kapattım hava almasın diye poşet anlamadığım bir şekilde delik deşik oldu.
Siz kompostun ph ölçüsünü yapıyor musunuz

eceyıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön