agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/)
-   -   Glayöl, Kılıç Çiçeği (Gladiolus) (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/9064.htm)

kgursan 08-03-2011 23:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi FIRUZAN (Mesaj 765213)
Merhaba dikim için nisan ayını beklemeli miyim teşekkürler

Gladiol soğanları, söğütler yeşermeye başlayınca, kurbağalar vıraklamaya başlayınca dikilmeye başlar ve temmuz ortasına kadar dikilebilir

FIRUZAN 09-03-2011 00:27

Okurken gözümün önüne geldi :) tebessüm ederek okudum ,güzel açıklama oldu teşekkürler

merichan 12-03-2011 21:00

Merhabalar,

Ben Atina'da yasiyorum. Burada havalar 2 - 3 gundur cok guzel gidiyor ve bugun aldigim glayol soganlarini hemen saksilara ektim. Simdi merakla filizlenmelerini bekliyorum. Gelisme asamalarinda fotograflarini ekleyecegim.

Kedi Tırnağı 01-04-2011 16:07

Bugün BİM' e gittim heyecanla. Dün çiçek soğanları ve malzemeleri geleceğini görmüştüm çünkü. Kendimi kaybettim her zamanki gibi ve birçok soğan aldım. İlk kez soğandan çiçek yetiştirmeyi deneyeceğim. Daha önce pek yanaşmıyordum zor olur düşüncesiyle. geçen yaz ilk kez tohumdan ürettim. Bu sene soğanlara da geçiş yapmış olduk böylece:D

Asya Lale markalı, Zambak, Dahlia( zorro ve yellow star), Sarı ve karışık renkli Glayöl soğanları aldım. Glayöller 5 li pakette 2,90 TL. Sanırım epey iyi bir fiyat. Glayölün diğer soğanlılardan daha kolay yetiştiğini anladım yazılanlardan. Sevincim arttı. Ben tüm bu soğanlıları balkonda büyük saksılarda yetiştirmeyi planlıyorum. Glayöl için uzun saksılar mı, derin saksılar mı avantajlı olur? Pakette Glayör yazıyor bu arada. Sadece torf ve yanmış gübre karışımı yeter mi yoksa bahçe toprağı da katmalı mıyım? Umarım güzel çiçeklerim olur ve resimlerim.

kgursan 01-04-2011 16:19

Gladiol, her saksıda olur ama uzun boylu olur. Devrilmesin. Yaklaşık 8-10 cm derine dikin. gerekirse yanına çöp dikip ona bağlayın devrilmesin diye. Toprakda daha iyi olur.

hüsnüyusuf 01-04-2011 16:33

Geçen sene glayölü ilk kez saksıda yetiştirmiştim. Çok güzel açtı. Devrilme sorunu oluyor tabi. Ama bu çiçeği saksıya hapsetmek haksızlık gibi geliyor bana. O yüzden ilk ve son denemem oldu diyebilirim. Tam anlamıyla bahçeye ait bir çiçek olduğunu düşünüyorum.

hanndan 04-04-2011 12:50

merhaba,
20 gün oldu soğanları diktim,ama henüz bi çimlenme olmadı.ne kadar sürede çimlenir.

Nilüfer 07-04-2011 10:11

Ben bir an önce dikeyim soğanlarımı.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kgursan (Mesaj 765565)
Gladiol soğanları, söğütler yeşermeye başlayınca, kurbağalar vıraklamaya başlayınca dikilmeye başlar ve temmuz ortasına kadar dikilebilir

Ben de aldığım soğanları bir türlü dikemedim vakit bulup, geç kaldım diye üzülüyordum.
Gerçi şehrin göbeğinde, söğüt görmeyi, hele hele de kurbağa vıraklaması duymayı beklersem sanırım bir hayli gecikirim.
Ben en iyisi ilk fırsatta ekeyim Gladiollerimi...

Kedi Tırnağı 11-04-2011 19:20

5 Eklenti(ler)
[attach][attach][attach][attach]Eklenti 202611[/attach][/attach][/attach][/attach]

Glayöllerimi sonunda ektim. Eski damacana bidonunu geçen yaz saksıya çevirmiştim. Ona ektim. 5 soğanı da aralık bırakarak ektim. Pakette yazan 10-15 cm mesafe olmadı haliyle ama derinliğine güveniyorum:D Geçen yaz domates ektiğim bu kaptan kalan( domates, azotu tüketmiş midir çok? ) torflu, perlitli hazır satılan toprak karışımına biraz, solucanlarımı içinden çıkardığım bahçe toprağı ekledim. Epey gübre içeriyor muhtemelen. 10 cm derinliğinde açtığım çukurlara yerleştirdim. Üzerini kapadım. toprak nemliydi hiç sulamadım henüz. Balkonda açıkta duruyor.

Soğanlar sağlıklı görünüyor mu acaba?

Kedi Tırnağı 11-04-2011 19:32

1 Eklenti(ler)
Eklenti 202618

Eski damacanayı kendinden yapışkanlı kap kağıdıyla kaplayıp saksıya çevirmiştim geçen yaz. Tüm ekimi yaptım toprağı kapattım ve dank etti: Soğanların arasına, destek olsun diye dikeceğim sopayı unutmuştum:D Hemen nazikçe kazdım. 2 soğan arasındaki boşluktan eski bir ağaç dalını sapladım.

Benim bir endişem de şu: yeni satın aldığım temiz torfları dahlia ve zambaklar için ayırdığımdan, glayöllerde, yukarda bahsettiğim eski torfu kullandım. Domatesten kalan. Acaba glayöllere hastalık geçer mi? Daha dayanıklı bitkiler olduğunu okuyunca, eski toprağı glayöllere ayırdım mecburen. Hatta şu sapladığım ağaç dalından da bir hastalık geçer mi diye düşünüyorum. Geçen yaz balkon tarımı tecrübemle türlü zararlıyla uğraşınca, paranoyam var bu konuda:))

k_donmez 22-04-2011 11:00

2 Eklenti(ler)
Geçen yıldan kalan soğanları diktiğim yerlerde hareket başladı. İlk fotoğraf Sayın KGürsan'ın hediyesi olan yeşil çiçekli türe ait.

sarigoz 30-04-2011 14:02

Merhaba
Benim de gecen seneden kalanlar,ekildi ve aynen k_donmez gibi cikmaya basladilar.Ayni buyuklukteler

kgursan 30-04-2011 22:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi k_donmez (Mesaj 790335)
Geçen yıldan kalan soğanları diktiğim yerlerde hareket başladı. İlk fotoğraf Sayın KGürsan'ın hediyesi olan yeşil çiçekli türe ait.

Haziran sonu gibi çiçeklenirler.

merichan 12-06-2011 12:08

5 Eklenti(ler)
Atina'dan selamlar,

Benim glayollerim bir kac haftadir cok guzel cicekler vermeye basladi, resimlerini asagida gorebilirsiniz. O kadar guzeller ki bakmaya doyamiyorum. Sizlerle de bu guzelligi paylasmak istedim.

Ancak sanirim kendi kendime bu guzel ciceklere nazar degdirdim. Son gunlerde yaprak uclarinda bazi sararmalar gormeye basladim. Forumda durumu arastirinca glayolumun yaprak uclarindaki bu sararmanin mantar hastaligindan olmus olabilecegini dusunmeye basladim fakat acemi bir bitki sever olarak bu durumdan emin degilim. Asagida hastalikli yapraklarin da bir kac fotografini bulabilirsiniz. Konu hakkinda bilgisi olan arkadaslardan ne yapmam gerektigine dair yardimlarini rica ediyorum.
Simdiden tesekkurler.

k_donmez 11-07-2011 14:07

1 Eklenti(ler)
Sayın K Gürsan'ın geçen yaz hediye ettiği yeşil çiçekli glayöl sonunda çiçeklerini gösterdi. Çok güzel bir görünüm oluştu. Diğer renklerde çiçek oluşumu devam ediyor.

Kharel 11-07-2011 17:45

Doğal bir tür mü acaba?

Orhan Özbilgiç 11-07-2011 22:12

2 Eklenti(ler)
Bizimkiler henüz çiçeklenmediği için renklerini bilemiyorum. Ama komşumun bahçesindeki kırmızı çiçeklilerine bayıldım.;)

Eklenti 233214

Eklenti 233215

hocam100 17-07-2011 20:55

5 Eklenti(ler)
Benim glayöller de bu yıl çok hoş oldular.Bu yıl karışık bir görünüm alsın diğe karışık renkte ektim Daha hoş göründü bana.

superi80 17-07-2011 22:21

Ne kadar güzeller kıskandım doğrusu .Bende sadace 5 adet var ,umarım çabuk çoğalırlar.Ellerinize ve emeğinize sağlık.

superi80 17-07-2011 22:25

Glayörlerim

3 Eklenti(ler)
Çiçekleri gerçekten çok güzel açıyor,ama çok çabuk geçiyor.Bu süreyi artırmanın bir yöntemi var mı acaba ?

hocam100 17-07-2011 23:13

Çiçek zamanı biraz suyu arttırın.

asbilgiç 21-07-2011 20:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hocam100 (Mesaj 837644)
Benim glayöller de bu yıl çok hoş oldular.Bu yıl karışık bir görünüm alsın diğe karışık renkte ektim Daha hoş göründü bana.

Glayöllerinizin renkleri çok güzel olmuş.Benimkiler ilk kez açacak ,şu anda tomurcuktalar .Bakalım ne renk olacaklar merak ediyorum.

FIRUZAN 01-08-2011 17:57

1 Eklenti(ler)
merhaba soğanlarım çiçeklenmeye başladı ama bunun rengine bayıldım

sarigoz 04-08-2011 12:17

3 Eklenti(ler)
Bu yil cok az gladyol ektim..benimkiler..

İremsıla 05-08-2011 13:37

Merhaba glayölleriniz çok güzel açmışlar.benim pembe glayöl çiçeğim var ve 2 yıldır hiç çiçek açmadı,nedeni asmanın altında gölgede olmasıymış demek ki.

KAPTANzst 05-08-2011 15:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hocam100 (Mesaj 837698)
Çiçek zamanı biraz suyu arttırın.

Selam Hocam100.
Burada bir yanlışlık var gibi geldi bana:D
Çiçek zamanı hiçbir bitkinin suyu artırılmaz azaltılır diye biliyrum.
Fazla sulanan bitki çiçekleri erken döker. Suyu az verincede çiçeğe yatar.
Ne dersiniz..

çiçeksever 05-08-2011 16:09

Benim glayöl de 2-3 gün önce açtı.Çardağın duvar dibinde.Yanında başka çiçek vardı,onu söktüm.Biraz geç çiçeklendi.

hocam100 05-08-2011 22:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kaptanzst (Mesaj 844182)
Selam Hocam100.
Burada bir yanlışlık var gibi geldi bana:D
Çiçek zamanı hiçbir bitkinin suyu artırılmaz azaltılır diye biliyrum.
Fazla sulanan bitki çiçekleri erken döker. Suyu az verincede çiçeğe yatar.
Ne dersiniz..

Çiçekli bitkilerde çiçek açtığında suyunu eksik etmek çiçeğin erken solmasına neden olur.Dediğiniz sebzelerde olabilir.

kgursan 11-08-2011 02:14

Hocam 100 haklı.

lenavita 04-09-2011 08:10

ben bu çiçegi frezya`ya benzettim aynı cins olabilir gibi

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025