![]() |
Sayın Lalezar78, sizin fotoğrafladığınız yabani glayöle kktc de özellikle ekim yapılan tarlalarda bolca rastlanır. Burda arpacık çiçeği olarak nitelendirilir :)
|
1 Eklenti(ler)
Bahçemde ilk açan glayöller yine Gladiolus italicus oldu.
|
glayöllerim büyümeye devam ediyor işten son durumları üstadlarımdan durumları için yorum lütfen
http://b1205.hizliresim.com/x/y/758gh.jpg |
Alıntı:
|
selamlar arkdaşlar uzun bi aradan sonra tekrar ben :) bir sorum olucakdı 3 ay önce aldığım çiceklerim hala acmadı bi acma belirtisi dahi yok :( pırasa gibi sadece yaprak veriyo bazen kızıp hepsini atasım geliyo :S
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Gladiolus italicus tohumları.
Eklenti 312940 Eklenti 312941 Bu somon rengi glayöl ise dört sene önce ekildiği yerden hiç kımıldamadı. Bu sene de çiçeklenerek yerinde mutlu olduğunu kanıtladı. Eklenti 312942 |
|
1 Eklenti(ler)
İki renk bir arada.:o
|
4 Eklenti(ler)
Tam cinsini bilmiyorum.
|
2 Eklenti(ler)
Ben de ilk kez bu yıl soğanını diktim.Şimdilik 3 çiçek sapında tomurcuk var ve ilk olarak bu renk açtı.
|
3 Eklenti(ler)
Bunlarda benim glayöllerim , tek zayıf yanı rüzgara karşı dayanıklı bir yere dıkmek gerekıyor veya destek yapacaksınız
|
Evet , hem rüzgar almayacak hem de güneşli olacak.
En iyi çözüm bence de destek çubukları dikmek. |
soğanları topraktan ne zaman çıkaracağız...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
http://c1210.hizliresim.com/12/3/dm56m.jpg |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Geçen sene alıp unuttuğum Glayöllerimi buldum. Sanırım zamanı geldi artık;)
Gerçi çok kuru ve sertler onlardan bir şey çıkacağından emin değilim ya göreceğiz:o |
Alıntı:
Ama biraz daha bekleyin öyle dikin. Dikim zamanı ölçüsü: Sögütler yeşerince, kurbağalar vıraklamaya başlayınca Gladiol soğanı toprağa dikilir. Yalova için bu zaman Nisan ayıdır! |
Bugün geçen hafta sonu aldığım yeni glayör soğanlarını toprağa ektim. Türü, Gladiolus grandiflora 'Peter Pears'.
Herşey yolunda giderse mayıs sonu, haziran başı gibi kayısı renkteki hoş çiçeklerini burada paylaşmayı umuyorum. |
Toprakta değillerdi kendi satıldıkları paketlerindelerdi.. Daha kurbağalarımız vıraklamaya başlamadı ama havalar ısınmaya başladı diye dün diktim umarım yanlış yapmamışımdır:rolleyes:
Belki sularını az vererek acık daha geciktirebilirim çıkmalarınını. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Ben de glayöl soğanlarımı diktim.Açınca paylaşacağım.Geçen yıl ki fotolar.
Eklenti 381024 Eklenti 381025 Eklenti 381026 |
Merhaba glayöl sever arkadaşlar ,
Bende neredeyse 1ay kadar önce aldığım glayöl soğanlarından birini bir saksının kenarına iliştirivermiştim. Amacım geç kaldıysam ve filizlenmezse soğanlarımın hepsini kaybetmemekti. Flizlendiğini görünce de dün diğerlerini saksıya ektim. Çok mu geç kaldım? Üzerinde yazan tarif te Mayıs ayı na kadar ekilebileceği yazıyordu. |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:10. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025