![]() |
Glayör soğanı ekmek için gayet uygun bir dönemde olduğumuzu düşünsem de iklim değişiklikleri sebebi ile soğanlı bitkilerin de davranışlarında değişiklikler olabileceğini düşünüyorum. Ayrıca aldığınız soğanın bilinmeyen özgeçmişinden kaynaklı problemler de yaşayabiliyorsunuz :)
Bu arada mart ayında ektiğim glayörler dördüncü yaprağını çıkartmış vaziyetteler. Şimdilik her şey yolunda. |
Geçen sene edindiğim dikmediğim, kaskatı olmuş soğanları Martta saksıya dikmiştim, geçenlerde kurcalayınca kök yapmadan yumuşadıklarını fark edip attım.
Yeni aldıklarımı ise 2 gün önce süsen ve galalarla bahçeye diktim, bekliyorum;) |
1 Eklenti(ler)
bahaustan aldığım glayöllerim. poşette unutmuşum. bir kısmı küflenmişti. çıkacaklarından hiç ümidim yoktu o yüzden öylesine saksılara diktim toprak bile yoktu saksılarda. ama bana bir sürpriz yapıp hepsi yeşermiş.
|
sevgili glcn06 benimkilerde aynen bu boyda.çiçeklerini hangi ayda göreceğiz aceba?
|
Alıntı:
|
Malesef yetistirmeyi basaramadigim degil ertesi yil soganini saklayamadigim bir vitki hem cicek veriyor hemde cabuk oluyor makale varmi acaba bebi bilgilendircek glayor hakkibda.
|
2 Eklenti(ler)
Nihayet benim de yabani glayöllerim açtı.Bu yıl epey sayı olarak arttı. Bir kısmını değiş tokuş yapmak istiyorum.
|
hocam glayörleriniz çok hoş maşaallah:) soğanlılarda uzman olduğunuzu duydum onun için size bir sorum olacak glayör soğanlarını yarın dikeceğim ama nasıl olacak tam bilmiyorum, soganları tamamen toprak aldında bırakmayacağım değilmi? üstten biraz dışarıdamı kalmalılar?
|
Alıntı:
|
teşekkürler.her kafadan bir ses çıkınca kafam karıştı:)
|
2 Eklenti(ler)
Benim ekmediğim ama bahçede doğal olarak yaşamını sürdüren ve gerçekten de yıllar içinde hızla çoğalarak, öbekler halinde açtığında göze daha hoş görünen Gladiolus italicus.
Eklenti 399680 Eklenti 399676 |
Benim türün aynısı.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
merhaba ben de yeni üyeyim :)
mart başında diktim soğanlarımı ve çok güzel büyüyorlar :) güneşe koyuyordum birkaç saatliğine ama sonra yaprakların uçlarının kurumaya başladığını fark ettim,artık çok güneşe koymuyorum. Gerçekten güneşi sever mi bu bitki? Bir de saksıda büyüttüğümden bitki besini vermem gerekir mi? glayöllerim şuan bu durumdalar :) umarım açarlar :) http://m1305.hizliresim.com/19/c/myfy4.jpg |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sayın affan dede , sizin glayöller bu zamana kadar içeride büyüdüğü için birden bire güneşe çıkınca yanmıştır yaprak uçları. Bence yavaş yavaş alıştırın tabii mümkünse.
|
Alıntı:
|
balkona güneş görsün diye koyduğum glayöllerimin rüzgar esince yaprakları incinmiş / kırılmış. Çok üzüldüm umarım düzelirler :(
|
Sayın Affan glayöl saksınıza bir çubuk dikseniz ve dallarını sabitleseniz. Belki toparlanmaya yardımı olur.
|
1 Eklenti(ler)
Bunlarda benim glayöllerim. ;)
|
1 Eklenti(ler)
Bunlar geçen yıl ektiklerim. İlk resimdekiler geç olduğunu bilerek ekmekten vaz geçemediklerim. İnşallah sıra sıra açıp çiçekleri ile beni mutlu ederler.
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Bahçenin bu köşesine ektiklerim karışık renklerdeki Gladiolus paketiydi.
Şans eseri olsa gerek, bunlar da somon tonlarında çıktılar. ;) Eklenti 416086 |
ÇOk güzeller , nazar değmesin , :)
|
1 Eklenti(ler)
Gladiolus tubergenii charming beauty.
|
Zafer bey glayölünüz çok zarif. Çoğaltırsanız bir soğan isterim.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:53. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025