![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Arkadaşlar,zambak yetiştirmek için ilk önce hafif,milli,süzek,kumlu bahçe toprağı gerekir.Bu yapıdaki topraklarda bitki köklerini toprağa daha kolay salar.Kök sistemi daha iyi çalışır.Her bahçe toprağında zambak yetişmez.
Gübreleme konusunda ayrıntılı bilgi vermek gerekir.Zambaklarda yanmış eski hayvan gübresi kullanılabilir.Ancak doğru ve güvenilir yerden temin edilmişse sonuç güzel olur.Özellikle keçi gübresi ilaveli hayvan gübreleri toprağı tuzluluk yönünden verimsiz hale getirip,bitkinin kök yapısını yakabilir.Zambaklar tuzlu topraklara dayanamazlar.Bir çok bitki gibi... Tuzlu olmadığından emin olduğumuz yanmış hayvan gübresi dışında,solucan gübresi,kompost gübreler,toprağın yapısını zenginleştirmek için granül veya toz şeklinde leonardit ilavesi zambakların daha güçlü yetişmelerini sağlar. Akıllı gübre,çeşit çeşit sıvı bitki besinleri vs.bir kaç kere az miktarda kullanılabilir.Bunlarında toprağa tuzluluk taşıyacağını unutmamak gerekir... |
2 Eklenti(ler)
Bir çok yerde soğanlar toprakla yeni yeni buluşuyor, benimkiler çiçek açacak yakında :)
|
1 Eklenti(ler)
Bunlar kokusuz türler.
Kokulu zambakları kısmetse Temmuz ayında görürüz... |
4 Eklenti(ler)
Kokusuz türler açmaya başladı...
|
1 Eklenti(ler)
Bunlar açmak için sırasını bekliyorlar.
|
2 Eklenti(ler)
O zaman benden de gece serinliğinde balkonu kokuya boğan bir tane gelsin :)
|
Çok güzel kokulu bir tür.Harika görünüyor.
|
Alıntı:
Aslında bir arkadaşa hediye olarak almıştım, onun bahçesine dikecektik. Ağaç zambak neticede, bahçede daha güzel olur dedim. Ama uzun süre gidemeyince baktım soğanlar telef olacak saksıya dikiverdim. Sonuç süper. |
Alıntı:
Balkona ektiğim beş farklı cins zambağım bir karış boyu geçti. Yavaş yavaş çiçek oluşturma safhasına geldi. bu süreçte dikkat etmem gereken bir husus var mı acaba? |
Alıntı:
Zambakların tomurcuklarını yakıcı öğle güneşinden koruyun.Benimkiler sabah 8 ile 11 arası güneş görüyorlar.Bu yeterli geliyor.Buna rağmen 4-5 tomurcuğu güneş yakmış.Ayrıca saksıları yarı gölgeli bir alana almanızda fazla güneşin etkisini azaltır.SELAMLAR... |
2 Eklenti(ler)
Bir geceden, bir sabahtan. Fazla çekemedim ama o kadar yoğun kokuyor ki kaçtım oradan :)
|
1 Eklenti(ler)
Kokusuz bir beyaz tür daha.Farkı,bunun çilleri yok...
|
3 Eklenti(ler)
Ufaklık da açtı :)
|
1 Eklenti(ler)
Turuncu renkli zambaklarım açmaya devam ediyor.Sırada çok güzel çiçeklerini açmaya hazırlanan (asiatic) beyaz zambaklarım var.
|
5 Eklenti(ler)
Bugünlük bu kadar.Devamı önümüzdeki günlerde...
|
1 Eklenti(ler)
İşyerimdeki lilyum bu sene bir garip çiçek açtı.Aynı gövdeden açan çiçeklerin ikisi beyaz biri sarı çıktı.
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Çiçeklenmemiz iyice hızlandı...
|
4 Eklenti(ler)
Devamı...
|
Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim Sn.Dumlupınar.Sizin çiçeklerinize bayıldım.Çok güzel açmışlar.Maşallah...
|
2 Eklenti(ler)
Katlı orientalimiz de böyle...
|
2 Eklenti(ler)
Beyazlar açmaya devam ediyor.Aralarına yine kokusuz türlerden bir sarı renk karışmış.
|
2 Eklenti(ler)
Sn.kgursan'ın pembe ve beyaz oriental zambaklarının bugün itibari ile gelişimleri...
|
Arkadaşlar, merhaba.
Hediye zambak soğanları geldi. Toprakla buluşturmak için çok mu geç kaldım? Yoksa hala bir şansım var mı? : ' ) |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sıradaki rengimiz...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Öbür taraftan amaryllisbahcesi.com var, ama onu da devamlı takip etmek gerekiyor ben daha bir kaç değişik soğan haricinde stokta olan çiçeğe rastlamadım. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:56. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025