agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/)
-   -   zambak yetiştiriciliği (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/6665.htm)

Dumlupınar 03-06-2017 15:11

4 Eklenti(ler)
Devamı...

Dumlupınar 06-06-2017 14:57

4 Eklenti(ler)
Sarı zambaklar coştu.
Beyaz ve diğer karışık renkliler açmak için sıralarını bekliyorlar.
Havanın sıcaklığı sebebiyle çok hafif olan kokularıda hissediliyor.

Dumlupınar 10-06-2017 12:42

4 Eklenti(ler)
Beyaz ve somon renkli zambaklarımda açmaya başladı.Yeni açmaya başlayan bu sarılar da asiatic kokusuz bir tür.Diğer sarılardan farkı daha küçük çiçeklenmeleri ve çillerinin olmaması diyebilirim.Yine gün içinde sıcaklığın yüksek olduğu saatlerde çok hafif kokuyorlar...

Dumlupınar 16-06-2017 17:26

5 Eklenti(ler)
Zambaklarımın bugün çektiğim fotoğraflarını da paylaşıyorum.Beyaz ve somon renkliler neredeyse tamamen açtılar.Pembeler yeni yeni kendilerini gösteriyorlar.

Sırada asiatic zambaklardan bordo ve kırmızılar,oriental zambaklardan çok kokulu beyazlar var.

Dumlupınar 16-06-2017 17:29

4 Eklenti(ler)
Devamı...

Dumlupınar 16-06-2017 17:31

4 Eklenti(ler)
Fotoğrafların devamı ve geçtiğimiz haftalarda açan turuncu ve sarı renk zambaklardan son 2 fotoğraf...

Dumlupınar 21-06-2017 15:23

1 Eklenti(ler)
Pembe renkli zambaklarımdan çiçeklenmeleri bitmeden,son bir fotoğraf...

Batı Rüzgarı 22-06-2017 09:41

suya bakımsızlığa verimsiz toprağa ankaranın ayazına dayanabilen bir zambak çeşidi varmı?

Dumlupınar 22-06-2017 11:41

Zambaklar nemli,süzek,su tutmayan,besin yönünden zengin toprakları severler.
Topraklarında tuzluluk meydana getirecek gübreleri kullanmamak gerekir.

Ankara ikliminde Nisan ayında dikilen soğanlar Haziran-Temmuz gibi çiçeklenirler.

Batı Rüzgarı 22-06-2017 13:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dumlupınar (Mesaj 1511556)

Ankara ikliminde Nisan ayında dikilen soğanlar Haziran-Temmuz gibi çiçeklenirler.

yani yok öyle birşey diyorsun...:D

Dumlupınar 22-06-2017 14:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dumlupınar (Mesaj 1511556)

Bir ek bilgi ; Mis zambak diye bilinen Lilium candidum türü Eylül ayında dikilir.
Soğuğa dayanıklıdır.Ancak Ankara ayazından nasıl etkilenir ? Onu bilemiyorum.
Bitkinin belirttiğim istekleri bu tür içinde geçerlidir.

Dumlupınar 22-06-2017 23:13

2 Eklenti(ler)
Bunlarda mis kokulu oriental beyaz zambaklarımın açmaya başlamadan önce bu gece çekilen fotoğrafları...

Dumlupınar 26-06-2017 15:22

2 Eklenti(ler)
Nihayet,oriental kokulu zambaklarımda bugün ilk çiçeklenme başladı.
Geçen yıla göre çiçeklenme daha az oldu.Ancak çiçek çapı çok daha büyük...
Bir tek çiçekle bütün balkonu müthiş yoğun bir koku sardı.

Çiçeklenme evrelerini sizlerle yine paylaşırım.Bu arada herkesin Ramazan Bayramını kutluyorum.

Dumlupınar 29-06-2017 14:45

4 Eklenti(ler)
Zambaklarım açmaya devam ediyor.Çok sık koklanmaktan biraz hırpalandılar.Aşırı sıcaklardan çiçeklerin etkilenmemesi için saksıları gölgeye aldım.

Bitkinin sapları iri çiçekleri taşıyamadığından eğilip büküldü.İplerle bazılarına destek vererek kısmen de olsa dik durabilmelerini sağlamaya çalıştım.Bu arada halen açmak için sırasını bekleyenler de var.

Dumlupınar 29-06-2017 14:47

4 Eklenti(ler)
Devamı...

Dumlupınar 29-06-2017 14:49

4 Eklenti(ler)
Devamın devamı 😁

Dumlupınar 30-06-2017 15:20

2 Eklenti(ler)
Bugün açanlarla beraber bir fotoğraf daha paylaşayım...

wakan 30-06-2017 19:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dumlupınar (Mesaj 1512106)
Zambaklarım açmaya devam ediyor.Çok sık koklanmaktan biraz hırpalandılar.Aşırı sıcaklardan çiçeklerin etkilenmemesi için saksıları gölgeye aldım.

Bitkinin sapları iri çiçekleri taşıyamadığından eğilip büküldü.İplerle bazılarına destek vererek kısmen de olsa dik durabilmelerini sağlamaya çalıştım.Bu arada halen açmak için sırasını bekleyenler de var.

Keşke soğanları diktiğinizde yanlarına destek çubuğu dikseydiniz, ben orientallere öyle yapıyorum genelde, boylandıklarında bağlıyorum, ne çiçek ağırlığı ne rüzgar, hiç etkilenmiyorlar. Seneye aklınızda bulunsun derim.

Dumlupınar 09-07-2017 16:54

1 Eklenti(ler)
Mis kokulu oriental beyaz zambaklarımın tamamının açması sona erdi.Son saksıda açan son çiçeklerin bugün çektiğim fotoğraflarını da sizlerle paylaşıyorum.

Sırada asiatic kokusuz bordo,kırmızılar vardı.Ancak geçen haftaki aşırı sıcaklarda güneşte unuttuğum saksılardaki yaklaşık 10 tomurcuk yandı.Yine de azda olsa açabilecek olanlar var.

Ayrıca Asya Lalenin karışık paketlerinden çıkan kokulu oriental zambaklarında aşırı sıcaklardan tomurcukları yandı.Onların da sanırım 3-4 tane kadar,renklerini bilmediğim açacak olanları var.Herkese SELAMLAR...

Dumlupınar 21-07-2017 23:06

4 Eklenti(ler)
Küçücük Star Gazer zambak soğanlarının açtığı mis kokulu çiçekler...

Dumlupınar 04-08-2017 21:57

1 Eklenti(ler)
Bu kokulu türden bugün açan bir fotoğraf daha...

Dumlupınar 15-08-2017 20:27

2 Eklenti(ler)
Bunlar yapraklar arasında oluşan koltuk soğanları...

aldirmagonul 26-11-2017 13:54

Arkadaşlar, bu da benim eylül gibi aldığım Lilium Star Gazer'ım. Aldığımda çiçek açtı bir hafta çiçekli kaldı şimdi bu halde. Durum nedir ve bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyim? Bilen arkadaşlar yardımcı olursa mutlu olurum. Teşekkürler.https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...ece6a3e76b.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...774f67eb17.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...ca946cca53.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...3d88cda4ec.jpg

wakan 26-11-2017 14:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aldirmagonul (Mesaj 1523564)
Arkadaşlar, bu da benim eylül gibi aldığım Lilium Star Gazer'ım. Aldığımda çiçek açtı bir hafta çiçekli kaldı şimdi bu halde. Durum nedir ve bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyim? Bilen arkadaşlar yardımcı olursa mutlu olurum. Teşekkürler.

Yapmanız gereken sulama sıklığını iyice azaltıp yeşil kısımların kurumasını beklemek, bu süreç içinde soğan yeşil yapraklardan beslenecektir. Fotoğraflarda görünen yeni soğancıklar da gelişecektir. Yeşil kısımlar kuruduğunda hafifçe çevirip soğandan ayıracaksınız. Soğanlar saksıda kalacaksa soğuk olmayan bir yere alıp sadece toprak çok kuruduğunda az miktarda sulayacaksınız. Yeni soğanları da ekeblirsiniz bu süreçte ama onlar seneye açmayacaklardır.
Havalar ısınmaya başladığında saksıyı tekrar dışarı çıkarım sulayabilirsiniz. Havanın ısınmasıyla soğanlar uyanır ve yine çiçek açarlar.

Dumlupınar 21-02-2018 19:14

Geçen yıl Haziran ayında çiçeklenen asiatic zambaklarımın bir çoğu sürmeye başladılar.Apartman bahçesinde yağmurdan korunaklı balkon altında keyifleri yerinde görünüyor.

10 kadar saksı olduklarından ayırıp dikmeye bir zaman bulamadım.Artık ayırma işlemi seneye Ocak ayına kaldı.Fotoğraflarını çekip bir ara sizlerle paylaşırım.

Dumlupınar 04-03-2018 14:53

1 Eklenti(ler)
Sürmeye başlayanlardan 5 saksı...

lenavita 14-03-2018 15:42

1 Eklenti(ler)
Bu yıl Acarlar mi bilmiyorum benim lilyumlar

Dumlupınar 14-03-2018 19:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lenavita (Mesaj 1533858)
Bu yıl Acarlar mi bilmiyorum benim lilyumlar

Paskalya zambaklarına benziyorlar.Açacak gibi görünüyorlar.

Dumlupınar 25-03-2018 18:00

1 Eklenti(ler)
Zambaklarım çok keyifli...Apartman bahçesinde yağmurdan korunaklı bir alana alındılar...

bergenia 29-03-2018 13:58

Sayın Dumlupınar zambaklarınıza hayran kaldım maşallah nazar değmesin:)
Benimkilerde yıllar sonra açacak galiba. Deli gibi boy atıyorlar. Hem renklerini hem cinsini öğrenmek için sabırsızlanıyorum. Ama bugün her yerini yeşil yeşil bit sardığını gördüm inşallah birşey olmaz. Ne çektim bu bitlerden oooff offf...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025