![]() |
4 Eklenti(ler)
Bu da yeğenimin koparmış olduğu bir gelincik ile benim evdeki ufaklıklar. Gelinciğin güzelliğine bakar mısınız? Paylaşmak istedim sizlerle.
|
Sizinki sıcak ortamda olduğu için erken tomurcuklanmış sanırım. Geçen sene morlarım mayıs gibi çiçeklenmişti. Hatta bu sayfada paylaşmıştım. Çiçeğe daha bir iki ay var bence.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Ortası bu şekilde olanlar anemon o zaman. Cahilliğimi mazur görün lütfen. Google dan baktım da, sapından mı ayırt ediyorsunuz anemon ile gelinciği? |
Alıntı:
Anemon blanda kır lalesi mavi, beyaz, kırmızı renklerdedir. Anemon coronaria ıslah edilmiş anemon dur. genelde kesme çiçek olarak kullanılır. |
1 Eklenti(ler)
Frezyam ilk açtığında kokusu oldukça yoğundu. Şimdi azaldı, :( nedenini bilen var mı acaba? Günün farklı saatlerinde farklı mı kokuyor acaba? **** sıcaklıkla ilgili bir durum mu?
Bu arada ilk açan bu oldu. Sarı çıktı rengi. Yalın kat. Diğerleri nasıl olacak meraktayım. Açtıkça eklerim fotoğraflarını buraya. |
Alıntı:
|
Benim frezyalarımda çiçek sapı oluşturmaya başlamış, bugün cam silmesem bakmak aklıma gelmiyordu, ümidi kesmiştim. Heyecanla beklemeye devam ediyoruzz.. acaba ne renkler var aralarında:)
|
1 Eklenti(ler)
Tamda tomurcuklanmışlar diye sevinirken frazyalarıma ne oluyor böyle? yardımcı olurmusunuz.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
sn kgursan 868 nolu msj da bir hastalık olduğunu yazmış. yapraklara su püskürtmeden de olabilir demişti ama hiç yapraklara su püskürtmedim. dışarıya alıp çok az su verdim , düzelmediler... belki siz başka bir yöntem bulursunuz.
|
Alıntı:
|
Sevgili Kelebek çalısı, Tabii takip ederim, hatta ara ara fotoğraf eklemeyede devam edebilirim.
|
Anemone blanda, coronoria
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu sene ilk kez yetiştirdiğim frezyaların yaprakları sağa sola yatmıştı.Ama çiçek
tomurcukları öyle güzel yukarı doğru büyüdü ki çok zarif bir bitki oldugunu kanıtladı doğrusu |
Alıntı:
Lale türleri "Tulipa" olarak geçer. Anemon blanda nın yumruları (soğan değildir) yıllardır doğadan toplanıp ihraç edilmektedir. |
Alıntı:
kolay gelsin. |
Teşekkür ederim Sn. Kgursan, 7 adet soğanım vardı, sadece 2 tanesi böyle oldu. Diğerlerine bulaşmaması için hasta olanları sök at diyormusunuz?
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Bunlar da benimkiler. Erkenci olan bir saksım çiçeklerini soldurdu artık. Onu arka balkona aldım. Yapraklar sararana dek sulamaya devam edeceğim.
Diğerleri katmerli çıkmadı hiç. Oysa yarısını katmerli diye almıştım. Tesellim isehem koyu sarının hem de iki renkli olanın kokulu olmaları. Oldukça güzel kokuyorlar. |
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Tabi ki, lafı mı olur :) |
frezya
3 Eklenti(ler)
|
Burdan kokusunu alamasakta, görüntü herşeyi anlatıyor Sn. ErikliBahce
Maşallah. Darısı başımıza artık ne diyelim:) |
Bana sanki kokusu da geliyor gibi.. ;)
|
3 Eklenti(ler)
Bu seneki çiçek çapı bakımından beni şaşırttı. Daha önce bu kadar büyük çiçeklenen frezyaya rastlamamıştım.
Eklenti 476578 Eklenti 476579 Eklenti 476580 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:58. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025