![]() |
Arkadaşlar öncelikle merhaba.Bu sene dinlenmekte olan soğanlarımı söktüğümde soğanlarımın fazla değil ama ilk aldığıma göre küçülmüş olduklarını farkettim üstelik yaz boyu sabahtan akşama kadar güneş alan bir ortamda iyi bakıldılar.Gelecek dönemde soğanlarımı nasıl irileştirebilirm nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olursanız memnun olacağım.
|
Alıntı:
Mesajınızdan anladığıma göre soğanınızı gayet iyi bakmışsınız. Ticari soğanlara, üretim aşamasında çiçek açtırılmaz. Çiçek sapları açmadan kesilir. Amaç; enerjinin soğanın büyümesi için harcanması. Sizin için amaç soğanın irileşmesi ise siz de çiçek açtırmayınız. |
Cevabınız için teşekkür ederim alys..
Soğanlarımı iyi baktığımı düşünüyordum ve buna bağlı olarak bir irilik bekliyordum aslında benim için süpriz oldu açıkçası.Çiçek sapını kesmeden gübre ile bir irileşme sağlanabilirmi çünkü 0 gübre ile bu sonucu elde ettim sadece torf bol güneş ve su ile. |
Sayın yeşilaşk torfta besin değeri yoktur.
|
Alıntı:
|
:(:(Açıkçası elimde gübre olmasına rağmen kullanmaktan korktum.Forumda okumuştum soğanlı bitkilere gübre değerse soğan eriyor diye biliyorum.Sonuç daha kötü olur diye hiç bir şekilde gübre kullanmadım.:(:(:confused:
|
"Soğanlı bitkilere gübre değerse soğan eriyor" Bu bilginin doğruluğunu ben de çok merak ettim, çünkü yeni aldığım soğanlarım var (nergis,sümbül,lale vs) henüz dikmedim buradan gelecek bilgiye göre dikmek en doğrusu olacak...
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Böyleydiler.:p
|
1 Eklenti(ler)
Böyle oldular.:D:D:D
|
2 Eklenti(ler)
Böylede oldular.:D:D:D:D
|
2 Eklenti(ler)
Tres chis.:p
|
2 Eklenti(ler)
Quito.:p
|
2 Eklenti(ler)
Dancing queen.:p
|
2 Eklenti(ler)
Lady jane.:p
|
2 Eklenti(ler)
Ice queen.:p
|
2 Eklenti(ler)
Elvas.:p
|
2 Eklenti(ler)
Nyph.:p
|
2 Eklenti(ler)
Lemon star,beyaz gibi.:p
|
2 Eklenti(ler)
Terra cotta star.;:p İyi seyirler
|
Sayın tolgahan83;
Maşallah amaryllisleriniz çok güzel açmış. Normalde onların bu mevsimde dinleniyor olması lazım değil mi? |
Sayın çiçeksever;
Bunlar ticari amaryllisler bu zamanlarda satışa çıkıyorlar. |
Güzelliklerinden başım döndü. Bu kadar çeşit barındıramam ben yine 4 çeşidimle teselli bulayım.
|
Amaryllislerin yapraklarını neden koparmışsınız bende 3 tane var henüz çiçek açmadılar yeni geldiler bana bende yapraklarını çıkaracak mıyım?
|
Çok güzeller, bayıldım...
|
Bir ay dolmadan ne kadar hızlı gelişmişler... harika olmuşlar, ellerinize sağlık.
Benimkiler daha yeni toprakla buluştular. |
3 Eklenti(ler)
Quito hepsi açtı.:D:D:D:
|
2 Eklenti(ler)
Papillio- butterfly.:p
|
amaryallis
1 Eklenti(ler)
Bu da benim çok isteyip ilk defa yetiştirdiğim güzel çiçeğim.
|
Fideler
1 Eklenti(ler)
Amaryllis fidelerim, Sayın alys'e teşekkürler..
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:41. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025