![]() |
Amaryllis belladonna lily hakkında bilgisi olan var mı bahçede olur mu bir de nerden bulabiliriz ?
|
Burada satıldığını gördüm. Satan kişiden ekim konusunda tavsiye alabilirsiniz.
|
Baktım şimdi oraya Sn. Jezebel yabancı değil :) forumdan ... Teşekkürler...
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 186562 |
Sizin amarlisler ne kadar erkenci bakalım ben çiçeklerini ne zaman göreceğim:) güle güle büyütün arkadaşlar.
|
Alıntı:
Ayrıca bahçede de olur. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sevgili rain man Amarillis soğanını saksıya ne zaman ektiniz.Yani bu aşamaya kaç ayda ulaştı ?
|
10-15 Ocak'ta çiçeğini görürüz gibi geliyor sayın rain_man :)
Ben soğuklatma işlemi için soğanlarımı buzdolabının sebzeliğine koymuştum. Başlık hareketlendi, dikim zamanı gelmiş demektir :) |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 187012 Eklenti 187013 Çiçeği bittikten sonra Aralık ayına kadar balkonda durdu bu süre içinde yapraklarının çoğunu kaybetti, ama soğanında bir sıkıntı olmadı. Zira bu sene Ankara'da kış baya ılık geçiyor. (ılık dedim ama yanlış anlaşılmasın, kastettiğim sıfırın altına düşmemesi, yoksa bariz bir soğuk var). Ancak ne olur ne olmaz diye Aralık girmeden içeriye aldım. almamın üzerinden 2 hafta geçmemişti ki tomurcukları gördüm:) Sanırım içerde sıcağı görünce bir an baharın geldiğini sanıp çiçek açmaya karar verdi:p |
Ama 2 resim arasında fark var, ilk resim 30 aralıkta çekilmemiş
|
Alıntı:
Bu durumda sizin sebzeliğin sıcaklığı kaç derece (oC)? Bunu bilmek gerekir çünki bu soğanlar Lale gibi düşük sıcaklıklar (5 oC) istemez. Yanlış bilmiyorsam 9-13 oC arasında 6-8 hafta tutuluyor. Soğanlarınız inşallah sebzelikte fazla üşümemiştir. Kolay gelsin. |
Sayın kgursan,
Amarylles mi Hippeastrum mu ben de karıştırıyorum , sizin daha önce verdiğiniz tanımlara göre Hippeastrum. Alman ekolü dışındaki botanikcilere göre Amaryllis Hippeastrum :) Sebzelik bölümü 5-6 derece arasında değişiyor. Bu soğanlar Hollanda'dan gelmişti. Orijinal paketlerinde ve satıcının verdiği broşürde buzdolabina koyarak Ocak ayına kadar bekletmem gerektiği yazıyordu. Geçen sene Kasım-Ocak arasını sebzelikte geçirdi ve sorun yaşamadım. Umarım bu sene de bozulmamışlardır. Dere kumu bulamadığım için hala dikemedim. İlginiz için teşekkür ediyorum. |
2 Eklenti(ler)
Amaryillisim ilk çiçeğini 06.01.2010 tarihi itibariyle açmış bulunuyor:p açmayı bekleyen 3 tomurcuğu daha var. Bu arada ikinci sapta büyümesini sürdürüyor, 10 güne kalmaz onun çiçeğini de görürüz...
Eklenti 187621 Eklenti 187622 |
Çok güzel nazar değmesin...
|
Alıntı:
|
Amaryllis vazoları
2 Eklenti(ler)
Böyle bir vazo kullanan oldu mu?
Eklenti 188213 , Eklenti 188214 Acaba kullanımı estetik olduğu kadar pratik mi? |
Bence zambaklara işkence, estetik kaygının ötesine geçemez gibi
|
Sadece çiçeğini görürüz sonra soğan çürür gider.Bence hiç zevkli değil...
|
Su sadece köklerin olduğu kısımda var sanırım, soğanın bulunduğu bölümde su yok.
Vazonun şekli buna izin vermiyor. Su seviyesine dikkat edilirse çürüyeceğini sanmam. |
Bu sistem genelde Sümbüller de deneniyor soğana 1 cm kalana kadar konuyor ve alttaki suyun havayla tamamen teması kesilecek şekilde soğan oturtuluyor vazoya
|
3 Eklenti(ler)
amaryillisimin son halinin fotoğrafları. dördü de açtı, hatta ilk açan solmaya bile başladı. beş gün anca dayandı, ben daha uzun süre canlı kalır diye düşünüyordum, bu kadar dayanıksız olması beni şaşırttı doğrusu, bu arada diğer sapta açmak üzere...
Eklenti 188450 Eklenti 188451 Eklenti 188452 |
Alıntı:
|
Ocak ayının ortası olmasına ve soğukta durmalarına rağmen amaryllislerim hala yapraklı. Sulamalarını da oldukça azalttım ama kuruma olmadı. Sulamayı tamamen kesip kurumasını mı beklemem gerekiyor?
|
|
2 Eklenti(ler)
Merhabalar, kırmızı beyaz amaryllis'im çiçek açtı, hem de bir sapta 5 gonca var :D 2. resimde ilk açan kırmızı amarllisim'in resmi sanrım tohum tuttu, tohumun tam olarak olgunlaştığını nasıl anlarım ;)
|
Tohum kapsülü tam olgunlaştığında çeperleri sararır. Biraz daha beklerse kendiliğinden açılır ve içinden siyah renkli pul halindeki tohumlar görünür.
|
http://www.agaclar.net/forum/attachm...6&d=1232404895
Sayın Bettyycim; Amaryllislerin tohum kapsülleri bu kadar irileştikten sonra kendisi patlıyor. Acele edip kurcalamayın sakın tohumlar kendisi patlasın heba olmasın;). |
Teşekkür ederim, arkadaşlar önerilerinizi dikkat alacağım sağolun ;)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:31. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025