![]() |
1 Eklenti(ler)
23 mayıstan sonra bu hale geldiler. içleri boş olduklarını düşündüklerim bile yeşermiş
|
Çok güzeller, darısı soğan oluşturup çiçeklerini görmenize. Kutluyorum sevgili akon.
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Bu çiçekler aynı mı.1.resim gün zambağı,alttakini ben amaryllise benzettim. Fakat çiçekler aynı gibi duruyor.Sadece yaprak yapısı biraz farklı.
|
Sevgili Çiçek sever sanırım ilk resimdeki güngüzeli diğeri amarllis:)
|
nisan ayında amaryalislerimden çok güzel çiçekler ve tohumlar aldım. Ama soganı küçüldü ve tekrar yaprak çıkarmaya başladı tekrar açacak ben ise soganının dahada küçülecek diye endişe ediyorum, çiçek sapı çıkınca soganın dahada küçülmemesi içim kesmeyi düşünüyorum. sizce ne yapmalıyım
|
Alıntı:
|
Elimde 4 adet amarillis soğanı var.Çapları yaklaşık 10 cm şu an saksılara dikim için uygun bir zaman mı?
|
1 Eklenti(ler)
Bugün tohumdan yetiştirdiğim amaryllisleri şaşırtıp daha büyük bir saksıya aldım. Minicik soğanlarıyla yeni saksılarında büyümeye devam edecekler:)
|
maki aynı şeyi bende seninle aynı gün yaptım. ne tesadüf : )
bi sürü soğancık oluşmuş |
Umarım yaptığımız şaşırtma işlemi doğrudur sevgili akon :)
|
eminim doğru olduguna yerlerini çok sevdiler geniş geniş daha bi canlandılar benimkiler 2 gün içinde
|
Katılıyorum sevgili akon. Benim minişler de oldukca neşeliler:)
|
tohumları bu ayda eksem acaba herhangi bir sorun yaşarmıyım? Deneyen arkadaşlar var mı? Normalde tohum ekimi için uygun zaman şubat sonu mart başı ama ben sabırsızlanıyorum.
|
Hippeastrum papilio Butterfly Amaryllis
1 Eklenti(ler)
|
Sevgili Jezebel,
Amaryllis hipeastrum ise kokusuz. Çok güzel bir çiçek, diğer hybrid türler gibi kokusunun olmayacağını düşünüyorum. |
Sayın sercan1969,
Amaryllisle ilgili yurtdışı kaynaklarda tohumun taze iken ekilmesi öneriliyor. Hemen ekmenizi öneririm. |
bu çiçegin bende hatırası vardır, ama en sonunda önceki yıl biri verdi. soganları kocamandı ektim güzelde oldular ama açmadılar inşallah bu yıl açarlar ve birinide saksıya dün ektim iyi görünüyor
|
Arkadaşlar bir firmadan aldığım 4 iri soğanı 1 ay kadar önce saksılara diktim.
Soğanlar sürgün verdi ve büyümeye başladılar.Şu an yarı gölge bir yerde terasta büyümeye devam ediyorlar.Bu arada havalarda soğumaya devam ediyor.Saksıları salonda aydınlık bir yere almayı düşünüyorum.Sizce uygun olur mu?Bu bitkilere bahçeye aktarmak için en uygun zaman ne olur? |
Amarilisin bazı türleri hahçe için uygun değildir.Soğuktan donabilir.En iyisi saksılarda yetiştirmektir.
|
Sn hocam 100 açıkta yetiştrilebilenler hangi türler.Bilgi verebilirmisiniz? Ya da resimlerini ekliyebilirmisiniz?
|
Açıkta yetişen türler malesef az.Soğuk donduruyor.Belledonna ve kırmızı tür yetişebiliyor.Ama diğerleri donuyor.Sebebi de soğanlarında su oaranı yüksek olduğu içindir.
|
Hocam kırmızı beyazlı olan türüde kasap94 Balıkesir şartlarında bahçesinde yetiştiriyor.
|
Balıkesir de iklimi yumuşak o zaman.
|
2 Eklenti(ler)
Amaryilis'im açtı kocaman çiçeği var bayıldım, annemin de vardı ama hiç bu kadar büyük açtığını görmemiştim :p
|
Alıntı:
|
Sayın bettyycim, amaryllisiniz çok güzelmiş. Hem de bu ayda açmış.
Benimkiler bu yıl da açmazsa, onlara bir iyilik düşüneceğim. |
1 Eklenti(ler)
Sevgili bettyycim ,
Amaryllis'in çok güzel açmış, kırmızının en bayrak tonu;) Hippeastrum papilio Butterfly Amaryllis'imin yumrusu nihayet köklendi. Normal toprakta çok beklettim kök vermedi. Sonra bir arkadaşın önerisi üzerine diatomite aldım. Şimdi maşallah. Eklenti 187795 Daha 2 yıl açmasını beklemiyorum, besleyip büyüteceğim. Bir gün nasılsa açacak.:rolleyes: |
Teşekkür ederim Sevgili rainman ve Sevgili SDurul onu gördüğümde tomurcuktaydı hemen kaptım ve süpriz bayrak kırmızısı, üstelik bir cd den daha büyük :p daha iyisi sizlerin olsun arkadaşlar.
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:16. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025