![]() |
Aslında bu çiçeğin adı amarilis ama bendeki hatırasından bu ismi verdim.Rengi turuncu. Hediye olarak bir arkadaştan almıştım.O kadar çoğaldı ki dağıttım. En az 50 kişiye hediye olarak Verdim. Şimdi elimde sadece 1 soğan kaldı.Bakalım çoğalır mı.
|
2 Eklenti(ler)
Şimdilik ikisi açtı. Çiçekleri diğer çiçeğiminkilere göre daha küçük :( ama olsun. Buna da tozlaşma uygulayacağım. Gelsin tohumlar hehehe. :)
Eklenti 74056 Eklenti 74057 |
[QUOTE=delete61;404674]
:) Teşekkür ederim.4. defa açmaz artık bence... |
Alıntı:
|
Orkun Bey aynı amaryllisten bende de var. Sapı kısa çiçekleri küçük ;) üstüne üstlük hep 3 tane çiçek açıyor. Sizinki yine 4 tane açacak. Biraz küçük deyip haksızlık etmeyin benden iyi durumdasınız :)))
|
Bunlar yapma çiçek değil mi?;)
Nazlı kaprisli çiçeklerden yoruldum artık. Kolay yetişebiliyor ve uzun süre çiçek açıyorsa yetiştirmeye başlayacağım, yoksa sardunyalara devam. Lütfen görüşlerinizle yardımcı olun. |
Bakımı çok zor bir çiçek değil aslında ama senede bir defa çiçek açıyor :(
|
Alıntı:
|
Çiçekleri 15 gün kalıyor belki daha bile uzun süre sayın Celalsungur:)
|
Benim amaryllis'im bu sene sanırım açmayacak. Geçen sene açtıktan sonra yaprakları kuruyana kadar suladım. Sonrada saksı içinde bütün bir kış kapalı balkonda durdu. Bu sene üç tane yaprak vermesine rağmen yaklaşık 20 gündür çiçek sapı çıkmadı. Sizlerin görüşü nedir ? Çiçek sapının bu kadar süreden sonra çıkması mümkün mü ? Yapraklar çıkmaya başladıktan beri çiçek besini veriyorum ancak çok işe yaramayacak sanırım
|
Hiç belli olmaz. Merak etmeyin. Benim yıllardır çiçek açmayan amaryllisim daha yeni tomurcuk verdi. Ümidinizi kaybetmeyin derim ben. İnternet sitelerinde satılan amaryllisler mayıs sonuna kadar dikilebiliyor ve o zaman bile çiçek açıyorlar. Beslensin diye çok sulamayın ama ;)
|
1 Eklenti(ler)
abc
|
1 Eklenti(ler)
Sayın Halitşahin10 Amarlisinizin rengi çok değişikmiş rengimi böyle yoksa çekimdenmi bu renk görünüyor. Benim Başbahçıvandan aldığım amarlissim çiçek açmak üzere:)
Eklenti 76115 |
2 Eklenti(ler)
Nihayet benimkilerde hareket başladı...
|
Bu sabah canım çok sıkıldı Amarylisimin çiçeğini koparmışlar çok üzüldüm daha açacak 2 tane çiçeği vardı:(
|
Evet günebakan, fotograftaki kırmızı. Bende çok fazla amarillis var, açtıklarında herbirinin fotografını sizlerle paylaşıcam...
|
Arkadaşlar ben bu sene ilk defa amarylis yetiştirdim.Yeşil yaprakları sürekli duruyormu? Soğanları ne zaman dinlendireceğiz?
|
Benim de lalelerin çiçeklerini kesmişler Günebakan. Seni çok iyi anlıyorum.
Amaryllis'im evin içinde duruyor. Yerini sevdi sanırım. İkinci kez çiçek açtı. Yaprakları da çok muhteşem. Seneye daha fazla yetiştireceğim. |
Alıntı:
|
Anladım sayın ninina yani eylül -ekim 2 ay dinlenecekler.
|
1 Eklenti(ler)
Benim güzellerden biri açtı, misssss gibi kokuyor :D
|
Sevgili gurcooo, benim de bahçemde renk renk amaryllisler var. Kırmızı, pembe, beyaz pembe ebrulî gibi ama hiçbiri kokmuyor.
Sizdeki cıns başka mı? |
Bendekilerdede koku yoktu.Hatta satıcısı kokulu diye satmıştı soğanları.Şimdiye kadat kokulu olana rastlamadım.:(
|
Benimkiler de kokulu ama öyle bir frezya veya sümbül gibi evi saracak bir kokuları yok. Ancak burnumu çiçeğin içine sokarsam alıyorum kokusunu ;)
|
Sevgili güler, cinsini bilmiyorum ama çok güzel kokuyor, pazar günü arkadaşlarım geldi ziyaretime, bahçede dolaşırken ne kokuyor böyle diye bile sordular hatta..
|
Kasımda çiçek açmış olan avatarımdaki amaryllisim yine tomurcuk vermiş. Senede iki ;) Hiç fena değil.
|
Bendeki çeşitlerden sadece beyaz olan bu çeşit kokulu diğerleri kokmuyor çok hoş da bir kokusu var. yabancı dilim yok belki sitede kokulu olduğu yazıyordur.
http://www.royalcolors.com/index.php...ail&path=items birde bu katmerli olan cinsler tohum bağlamıyor belirgin bir dişi organı yok polen oluşturuyor ama tohum bağlamıyor acaba hibrit oldukları içinmidir bilmiyorum. |
2 Eklenti(ler)
Herkesin amarylisleri açtı. Benimki daha yeni tomurcuk veriyor.25 nisan ve bugünkü fotoğraflar
|
Alıntı:
sayın hocam aldığınız ilaçtan netice alabildiniz mi acaba bide yeşil yaprak bitleri belirdi şu an çaresini bilen var mı acaba? |
1 Eklenti(ler)
Bahçeye ektiğim amarilislerimden biri daha çiçek sapı çıkarmış . Diğerini koparmışlardı ama bu emin yerde:)
Eklenti 79158 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:09. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025