![]() |
1 Eklenti(ler)
Açmaya çalışan çiçeğimin son hali. Soldaki çiçek sağdaki yaprağı şimdiden geçmeye başladı :) Kırmızı bekliyorum ama bakalım ne olacak.
Eklenti 70927 |
Benim tohum keseleri yanlardan açılmaya başlamış. Biraz araladım içinde siyah bişeyler görünüyordu. Sanırım kendiliğinden açılmasını beklemeliyim. Değil mi?
|
Ben genelde kendilerinin açılmasını bekliyorum. Ama rüzgar alan biryerde duruyorlarsa dikkat edin yerlere dökülmesinler.
|
1 Eklenti(ler)
Hiç bu kadar çok amaryllisim aynı anda açmamıştı. Açmış ve açmak üzere olan toplam 17 tane çiçek ve daha büyüyen 2 tane de çiçek sapı var. Sn. Başbahçıvan'a sonsuz teşekkürler.
|
selam nina amarylislerini gördüm süperler büyüklükleri muhteşem sağlıklarıda çok çok iyi bunların çok güzel kokuları var seninkilerde öylemi
|
Teşekkür ederim. Evet güzel kokuyorlar. Ev sıcak oluğunda yanlarından geçerken geliyor kokuları.
|
Alıntı:
Tohumdan yetiştirmeyi pek beceremiyorum. :( Ancak çok isteyip de çeliğini bulamadığım çiçeklerin tohumlarını ektim. Soğandan yetiştirmek en güveniliri, en iyisi sonbaharı beklemek, zaten ne kaldı ki şurda.:cool: |
4 Eklenti(ler)
kırmızı amaryllis'im sonunda actı.. cep telefonu ile aksam cektigim icin fotograflar biraz karanlık ama yine de cicegimin ne kadar guzel oldugu aşikar..
|
Evet çiçeğiniz çok güzel Sn. Panda güle güle büyütün benimde ikinci hatta üçüncü çiçekler yolda:)
|
amarilis
Amarilisim 3. çiçeğini açıyor
|
Ya olmaz ki ama. Benim ki bu yıl küstümü ne? Açmıyor tek yaprakla duruyor aylardır. :(
|
. Benim ki bu yıl küstümü ne? Açmıyor tek yaprakla duruyor aylardır.
Benim de geçen yıllarda ektiğim amarilislerim daha yeni yapraklanıyor. 3. Çiçeğini açmaya hazırlanan soğanı bu yıl şubat ayında dikmiştim.daha yaprak bile vermedi.:) |
yaklasık 3 ay önce ekip teyzeme verdigim amaryllis'i dun aksam gordugumde -bendekilerin aksine- sıfır yaprak, biri 4 cicek acmıs digeri uzama surecinde 2 adet cicek sapı vardı. yani anladıgım kadarıyla yaprak vermeden cicek de acabiliyor, soganın yapısına göre, bence umutsuzluga kapılmayın...
|
1 Eklenti(ler)
Buda diğerlerine yetişmeye çalışan Başbahçıvandan gelen Amarylissim yolda biraz hırpalkandı ama bu onu çiçek açma sevdasından vazgeçirmiyor bakalım bunun rengi ne renk:)
Eklenti 71915 |
3 Eklenti(ler)
Buda benim ki çiçeği şimdiden yaprağın iki katı oldu. Diğer fotodakilerde daha önceden fotosunu eklediğim çiçeğimin tohumları. İnşallah içleri boş çıkmaz.
Eklenti 71926 Eklenti 71927 Eklenti 71928 |
2 Eklenti(ler)
Amarilyslerim kendine geldi, bu sene açmasalar da olur artık, yaşadıklarına duacıyım.
|
Alıntı:
|
[QUOTE=Ulker;397422]Amarilyslerim kendine geldi, bu sene açmasalar da olur artık, yaşadıklarına duacıyım.
Ülker Hanım, yakında o kadar çabuk büyüyecekler,bir bakacaksınız çiçeklerini size göstermişler.:) Benim bazı soğanlarım8 yıllık ,yine de açıyorlar. |
Sayın Başbahçıvan, Sayın Farezya, beni nasıl mutlu ettiniz bilemezsiniz.
Yaşlandıklarını ve dinlenmek istediklerini düşünmüştüm, açma olasılıklarını düşününce yüzüm güldü. |
1 Eklenti(ler)
cok guzel...
|
1 Eklenti(ler)
Sayın Lalezar78 bana gönderdiğiniz Amaryllis tohumları çimlendi.
|
3 Eklenti(ler)
Sevgili Zerrinsrt'nin yolladığı amaryllisler de açtı, onları sadece vazodaki suyun içinde yaşattım, topraksız.
Lion kırmızı olan ise sayın Başbahcivan dan, o arkadaşlarından günler sonra açabildi. |
2 Eklenti(ler)
Bu benim açan ikinci amaryllisim. Ancak bunun çiçek sapı kısa mıdır nedir. Diğeri neredeyse bunun iki katı uzamıştı. Herhangi birşeyi eksik mi acaba?
Eklenti 73591 Eklenti 73592 |
Muhtemelen cinsindendir Orkun Bey. Aynı yerde duran 4 amaryllsimden biri bir metreye yakın çiçek sapı yapmışken diğer üçü 30cm'de açtı. İlk açan farklı bir türdü diğerlieri ise daha önce buraya resmini koyduğum üçlü :)
|
3 Eklenti(ler)
Bunlarda benim Hollandalı güzellerim.(Elvas,Lady Jane,Benfica)
|
Bunlar nedense Royalcolors kokuyor gibi geldi bana ;)
|
Haklısınız.
|
2 Eklenti(ler)
Bu da benim amarilisim adı da nusaybin .Tam 15 yıllık bir çiçeğim.
|
3. çiçeğini açtı.
1 Eklenti(ler)
Bu yıl 3, çiçeğini açıyor.:)
|
Hayırlı akşamlar sayın hocam100. Amarilis Nusaybin çok şirin görünüyor, yanlız kırmızımı yoksa turuncumu karar veremedim. Acaba elinizde başka renklerde nusaybinlerinizde mevcutmu
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:27. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025